We gaan lekker wijnen op pakjesavond

We gaan lekker wijnen op pakjesavond

Geschatte leestijd: 5 minuten

Hi allemaal! Zoooo tof dit, ik mag gaan bloggen voor Heerlijke Happen over wijn. En dat is mooi want daar heb ik toevallig verstand van. De eerste tip die ik je mee wil geven over wijn: hoe meer je ervan drinkt*: hoe meer je leert. Verschillende soorten dan wel hè, want van drie flessen Sauvignon Blanc van hetzelfde huis word je niets wijzer. Nu de Decembermaand nadert schreef ik mijn eerste blog “We gaan lekker wijnen op pakjesavond” en gaan we van start met deze wijn reis op Heerlijke Happen.

Fleur Verloo
Fleur Verloo in natuurlijke habitat.

Even voorstellen:

Even voorstellen dus, dat is lastiger dan gewoon even een blog schrijven over wijn. Maar we gaan ervoor. Ik ben Fleur, een echte Zeeuwse, moeder van Timeau, en vriendin van Maurice a.k.a. de Kreeftenman. Heb een enorme passie voor wijn, reizen en ben een echte Bourgondiër. Toen ik Francine haar oproep zag voor gastbloggers dacht ik: Yes, dat is wat voor Fleur! Ik heb haar gelijk gemaild, met 10 argumenten waarom ik dit moest worden, en voilà hier zijn we dan. Bedankt voor deze kans Francine!

Trippel trappel trap….

Nog even en dan is het zover, de kids hebben het er al weken over en jij hebt jezelf waarschijnlijk inmiddels begraven onder het inpakpapier. Sinterklaas is in het land en de schoentjes staan elke avond weer trouw paraat.

Tijd om jezelf met pakjes avond is even goed in de watten te leggen. Want dat heb je na al die Sinterklaas stress (lees: ’s nachts: heb ik wel een pakje in iedereen zijn schoen gestopt? Zou Niels nu toch liever de groene bal hebben i.p.v. de blauwe?) van de afgelopen weken wel verdiend. En als je geen kids hebt overigens ook: want in dat geval kan ik mij prima voorstellen dat je knettergek wordt van die Sinterklaas gekte, naast de Covid-19, die ons land op het moment beheerst. Over die Covid-19 gesproken, wist je dat de gemiddelde Nederlander 25% meer alcohol nuttigt dan voorheen? Jij niet? Mooi! Dan heb je een extra excuus om de klimaatkast, of de koelkast, aan te vullen met wijn voor pakjes avond!

We gaan lekker wijnen op pakjesavond
Chardonnay … Chardo-ja!

Maar met welke wijn we gaan lekker wijnen op pakjesavond?

Laten we voorop stellen: je moet drinken wat je lekker vindt. Houd jij van wit, dan drink je wit, ben je meer van de rode wijnen? Dan drink je rood. Ons advies voor bij al die zoete troep is een Brut Cava. Komt uit hetzelfde land als Sinterklaas, het is ervoor gemaakt zou je zeggen. Let op dat je geen extra brut ( extra droog ) pakt of een demi-dec ( half zoet ), met een extra brut is de match niet zo fijntjes meer en bij een demi wordt het geheel te zoet.

Witte wijn op pakjesavond

We gaan er maar even vanuit dat je mee snoept van de pepernoten, chocolade letters en taaitaai poppen. Ben jij een echt witte wijn drinker? Kies dan voor een houtgelagerde variant. Chardonnay Barrique bijvoorbeeld. Barrique staat voor houtlagering. De vanille en caramel tonen die een wijn verkrijgt van het hout is een mooie match bij de suikerparade.

We gaan lekker wijnen op pakjesavond
Lekker met een bubbeltje de pakjes uitpakken!

Rode wijn of Banyuls op pakjesavond

Kruidig is het antwoord! Bijvoorbeeld een Franse rode wijn uit de Rhône, vol rood fruit, kruidig maar wel met een subtiele smeuïge afdronk. Dat is wat je wilt. Vaak zie je bij kruidige rode wijnen dat ze ook stevig en krachtig zijn en we willen er niet na twee glazen vanaf liggen toch?! Ga jij voor de chocoladeletter? Dan blijft een rode Banyuls toch echt wel de beste match. Een heerlijk stroperige dessertwijn, fluweelzacht op je tong met de smaak van rozijntjes. Is Banyuls iets te heavy voor je? Ga dan voor een Italiaanse Brachetto. Licht verteerbaar, mousserend, laag alcohol percentage en een klein zoetje!

Ik wens je heel veel plezier, en we gaan lekker wijnen op pakjesavond!

We gaan lekker wijnen op pakjesavond
Of past een rood wijntje beter bij jouw chocoladeletter?

Zelf lekkers maken voor dit heerlijke avondje? Probeer dan eens onderstaande recepten! Smullen maar.

* geniet maar drink met mate
Zelf kruidnootjes maken
Naar recept gaan
zelf kruidnootjes maken
Kruidnoten cake met chocolade ganache
Naar recept gaan
Kruidnoten cake met chocolade ganache
Deze blog is een bijdrage van gast foodie Fleur Verloo, je kunt haar ook hier volgen op Instagram.
Start » Francine » We gaan lekker wijnen op pakjesavond

7 gedachten over “We gaan lekker wijnen op pakjesavond”

  1. Pingback: Lekkere bubbels en heerlijke kreeftenbollen - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Op inspirerende wijnreis met expert Fleur - Heerlijke Happen

  3. Pingback: Chardonnay blog met gegratineerde mosselen - Heerlijke Happen

  4. Pingback: Hele kip uit de oven met Italiaanse olijfolie - Heerlijke Happen

  5. Pingback: Klassieke vegetarische rode wijnsaus - Heerlijke Happen

  6. Pingback: Dé Sinterklaas taart met veel pepernoten - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *