Estimated reading time: 3 minuten
Salades zijn zeker niet alleen voor de zomer. Natuurlijk denk je bij koud weer niet gelijk aan verse slablaadjes met frisse dressing. Maar deze winter witlofsalade met pittige roquefort dressing zal je overtuigen om ook in de winter een salade te eten. Ik maakte er gekarameliseerde noten bij en druiven en peer. Een hele gezonde salade dus ook nog eens! Ook zou deze salade niets misstaan als klein voorgerechtje bij je Kerstdiner, mogelijkheden genoeg dus, ik zeg aan de slag. witlofsalade recept appel walnoot
En zo maak je de Winter witlofsalade:
-We maken eerst de gekarameliseerde noten. In een kommetje mix je 2 eetlepels honing met 1 eetlepel olijfolie en mix dit goed door elkaar. Neem vervolgens een koekenpan erbij en doe hierin de noten, zet op een lage temperatuur. Giet de honing over de noten en zorg dat ze allemaal een mooi laagje hebben. Laat ze op lage temperatuur karameliseren en leg ze daarna op een bakpapier te koelen. Weersta de verleiding er gelijk één in je mond te stoppen ze zijn namelijk loeiheet!
– En terwijl de noten afkoelen maken we de dressing, doe alle ingrediënten in een mixer of keukenmachine en mix dit tot een mooie gladde dressing. Zet hem daarna weg in de koelkast tot gebruik.
-Was de witlof, peren en druiven, daarna snij en hak je deze in mooie reepjes en stukjes. Serveer je per bordje leg je dat op elk bordje anders maak je een mooie grote schaal op.
-Breek ook voorzichtig de geitenkaasjes in tweeën en leg een stukje op elk bordje.
Winter witlofsalade:
En ten slotte garneer je de borden met de gekaramelisserde noten en de roquefortdressing. Een goede warme rode wijn misstaat zeker niet bij dit gerechtje.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Winter witlofsalade
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 6 stronkjes witlof
- 1 doosje gemixte noten
- 2 peren
- 1 zak veldsla
- 1 doos rode pitloze druiven
- 2 verse geitenkaasjes
- honing
- olijfolie
Voor de dressing heb je nodig:
- 50 gram roquefort kaas
- 2 eetlepels mayonaise
- 2 eetlepels kookroom
- 1 theelepel grove mosterd
- 1 theelepel citroensap
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- We maken eerst de gekarameliseerde noten. In een kommetje mix je 2 eetlepels honing met 1 eetlepel olijfolie en mix dit goed door elkaar. Neem vervolgens een koekenpan erbij en doe hierin de noten, zet op een lage temperatuur. Giet de honing over de noten en zorg dat ze allemaal een mooi laagje hebben. Laat ze op lage temperatuur karameliseren en leg ze daarna op een bakpapier te koelen. Weersta de verleiding er gelijk één in je mond te stoppen ze zijn namelijk loeiheet!
- En terwijl de noten afkoelen maken we de dressing, doe alle ingrediënten in een mixer of keukenmachine en mix dit tot een mooie gladde dressing. Zet hem daarna weg in de koelkast tot gebruik.
- Was de witlof, peren en druiven, daarna snij en hak je deze in mooie reepjes en stukjes. Serveer je per bordje leg je dat op elk bordje anders maak je een mooie grote schaal op.
- Breek ook voorzichtig de geitenkaasjes in tweeën en leg een stukje op elk bordje.
Wil je meer recepten uitproberen zoals de Winter witlofsalade? Kijk dan eens naar onderstaande recepten
Gekruide pulled zalm witlofsalade
Salade met zalm uit de oven met amandelschaafsel
Appel gemengde noten en witlofsalade
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
witlofsalade recept appel walnoot
Lekkerrrrr
Hendekie Hofman
Hendekie Hofman
Heerlijke salade
Super lekker