Geschatte leestijd: 4 minuten
Goed, januari kwam en ging en inmiddels beginnen we aardig gewend te raken aan een wat gezondere levensstijl. Dat wil niet zeggen dat al mijn recepten hier ongezond zijn! Sterker nog veelal zijn dat gewoon hele fijne gerechten. Het gesnaai er omheen is wat ervoor zorgde dat de broekriem steeds losser moest. Maar om nou als een fitgirl met afgemeten bakjes te gaan leven is dan weer een ander uiterste. Daar moet een soort gulle middenweg inzitten. Dat betekent op zoek naar andere snacks, hapjes en tussendoortjes die niet zo vet, vol met suiker of een bom aan koolhydraten bevatten. kaas koekjes kaaskoekjes Fiadoni
Fiadoni zijn een soort Italiaanse koekjes die meestal rond Valentijnsdag of andere feestdagen worden gegeten. Ze zijn meestal gevuld met ricotta, een zoete en romige kaas, en andere smaken zoals citroen, amandel of chocolade. Ze worden meestal gebakken in ronde of hartvormige vormen en worden besprenkeld met poedersuiker of soms gedecoreerd met glazuur of glacage. Fiadoni zijn een populaire traktatie die sterk verband houdt met de Italiaanse traditie en zijn een heerlijke manier om Valentijnsdag of andere feestdagen te vieren.
En deze zachte low carb kaaswolkjes zijn een perfect voorbeeld. Zelfs mijn dochter was verrast en wilde ze graag proeven.
Zachte low carb kaaswolkjes
Quenelles? Wat is dat dan? Een quenelle maken is een bepaalde kooktechniek met twee lepels. Je vormt met twee lepels een soort langwerpig balletje. Veelal was dit gepureerde vis, maar tegenwoordig zie ik quenelles in toetjes als verwerkt worden. Dan blijft de vorm ook precies zoals hierboven op de foto. In dit geval smolt de kaas en kregen deze zachte low carb kaaswolkjes een beetje de vorm van een ei.
Desalniettemin erg lekker hoor deze kaaskoekjes! Bekend uit de Franse keuken, maar quenelles maken deed men al in de Romeinse tijd. Doordat natuurlijk pas heel veel later mensen konden lezen en schrijven zijn ook veel kookboeken en kooktechnieken heel laat op papier gekomen. De herkomst is daardoor soms niet helemaal meer te herleiden.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Zachte low carb kaaswolkjes
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 40 gr geraspte cheddar
- 30 gr gerapste mozzarella
- 20 gr geraspte Parmezaanse kaas
- 50 gr amandelmeel
- 4 gr bakpoeder
- 2 eieren geklutst
- kruiden naar smaak
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Verwarm je oven voor op 200 graden en bekleed een bakblik met bakpapier.
- Neem een kom erbij en kluts hier de eieren in.
- Voeg de rest van de ingrediënten toe en mix het geheel tot een massa. Je kunt er nu kruiden aan toevoegen die jij lekker vindt of niet, zonder kruiden smaken ze ook heel lekker.
- Neem je lepels erbij en draai er quenelles mee. ( zie foto in dit blogbericht op de website) Lukt dat niet? Je kunt ook met een ijsschep er balletjes van maken.
- Zet het bakblik in de oven voor een minuutje of 10-12 , als de randjes een beetje goudbruin beginnen te kleuren zijn ze klaar.
- Heerlijk Happen!
Zin om nog meer te bakken zoals Zachte low carb kaaswolkjes? Dat kan hoor, ik ben dan wel geen bakster maar heb best lekkere dingen gemaakt:
Deze hartige tourte de blettes , een Frans recept.
Of deze Zweedse chocolade taart, erg lekker!
Misschien wel dit notentaartje van kastanjemeel!
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
kaas koekjes kaaskoekjes Fiadoni Zachte low carb kaaswolkjes
Heerlijke snack