Zalm uit de oven met een feta korstje

Zalm uit de oven met een feta korstje

Estimated reading time: 5 minuten

Wanneer je net als ik niet een enorme viseter bent is dit wellicht ook een goed receptje voor jou. Ik probeer altijd wat extra’s te verzinnen om de vis een lekkere smaak te geven en ik kies voor een makkelijke bereidingswijze. Deze zalm uit de oven met een feta korstje en citroen heb je zo gemaakt en heeft volop smaak. Wij aten er lekkere witte asperges bij en zo genoten we van deze simpele maar toch hele fijne maaltijd. Een basisrecept zalm uit de oven met groenten en citroen

Zalm uit de oven met een feta korstje
Heerlijke maaltijd met wat verse asperges erbij.

En zo maak je de Zalm uit de oven met een feta korstje:

Maak eerst de asperges schoon. Neem ze vast net onder het kopje en met een dunschiller schil je de velletjes eraf, zodat de asperges hun frisse smaak kunnen behouden. Snij ook het harde kontje eraf, dit zorgt ervoor dat je een malse bite krijgt. Ik heb zelf een stoomoven, dus bij mij thuis gaan ze in de stoomoven waar de temperatuur en het vocht perfect kunnen worden ingesteld. Heb je die nou niet, koop dan een aspergepan, maar in een gewone pan kan het natuurlijk ook gekookt worden met voldoende water en een snufje zout voor extra smaak. In mijn stoomoven zijn de asperges perfect als ze 30 minuutjes gestoomd hebben; ze zijn niet te hard en niet te zacht, precies zoals het hoort. Het is ook aan te raden om de asperges na het stomen direct in koud water te leggen om de garing te stoppen, zodat ze mooi knapperig blijven.

Zalm uit de oven met een feta korstje
Schep de fetamix bovenop de zalm, daarna nog even de oven in.

Neem daarna de verse kruiden en een bakje erbij. Hak met een scherp mes de kruiden fijn en doe ze in het bakje. Giet er het sap van een halve citroen bij. Verkruimel de feta en hak daarna ook deze fijn met je mes. Voeg toe aan het bakje met de verse kruiden en meng het geheel goed door elkaar.

De zalm bakken

Verwarm intussen je oven voor op 200 graden. Neem de zalm er bij en leg deze op een stuk bakpapier. Bestrooi met peper en zout en schep daarna de feta-kruidenmix erop. Leg op een bakplaat en schuif in de oven voor 20/25 minuutjes tot de zalm mooi gaar is.

Zalm uit de oven met een feta korstje
Afbakken maar.

Zalm uit de oven met een feta korstje

In tussen zijn de asperges gaar, waardoor hun delicate smaak en perfectie tot uiting komen. Haal deze dan ook voorzichtig uit de stoomoven en leg ze met zorg op je borden, zodat ze mooi gepresenteerd zijn. Besmeer ze met een lekkere lik roomboter, waardoor ze nog romiger en smaakvoller worden. Schep vervolgens de zalm, die wellicht eerder kort is gegrild of gebakken, op de borden erbij, zodat de smaken elkaar mooi aanvullen. Serveer met wat verse dille erbij, die niet alleen de kleuren op het bord opfleurt, maar ook een frisse en aromatische toets aan het geheel geeft. Dit zorgt voor een prachtig gerecht dat niet alleen heerlijk smaakt, maar ook prachtig oogt. Heerlijk Happen!

Aan tafel, knijp er eventueel nog wat extra citroensap overheen.

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Zalm uit de oven met een feta korstje

Zalm uit de oven met een feta korstje

Wanneer je net als ik niet een enorme viseter bent is dit wellicht ook een goed receptje voor jou. Ik probeer altijd wat extra’s te verzinnen om de vis een lekkere smaak te geven en ik kies voor een makkelijke bereidingswijze.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 32 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: European
Trefwoord: zalm
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 2 personen
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 400 gram zalm
  • 1 citroen
  • 1/2 blok feta
  • verse dille takjes
  • 1 bakje verse Italiaanse kruiden
  • peper
  • 500 gram witte asperges
  • roomboter
  • zeezout

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Maak eerst de asperges schoon. Neem ze vast net onder het kopje en met en dunschiller schil je de velletjes eraf. Snij ook het harde kontje eraf. Ik heb zelf een stoomoven dus bij mij thuis gaan ze in de stoomoven. Heb je die nou niet koop dan een aspergepan, maar in een gewone pan kan het natuurlijk ook gekookt worden. In mijn stoomoven zijn de asperges perfect als ze 30 minuutjes gestoomd hebben. Niet te hard en niet te zacht.
  • Schep de fetamix bovenop de zalm, daarna nog even de oven in.
  • Neem daarna de verse kruiden en een bakje erbij. Hak met een scherp mes de kruiden fijn en doe ze in het bakje. Giet er het sap van een halve citroen bij. Verkruimel de feta en hak daarna ook deze fijn met je mes. Voeg toe aan het bakje met de verse kruiden en meng het geheel goed door elkaar.

De zalm bakken

  • Verwarm intussen je oven voor op 200 graden. Neem de zalm er bij en leg deze op een stuk bakpapier. Bestrooi met peper en zout en schep daarna de feta-kruidenmix erop. Leg op een bakplaat en schuif in de oven voor 20/25 minuutjes tot de zalm mooi gaar is.
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

De volgende recepten ook eens proberen?

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

basisrecept zalm uit de oven met groenten citroen

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Zalm uit de oven met een feta korstje

Eén gedachte over “Zalm uit de oven met een feta korstje”

4.94 from 32 votes (31 ratings without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept