Estimated reading time: 3 minuten
Wil je een makkelijk en smaakvol visgerecht maken? Deze zalm uit de oven met een krokant feta-korstje en frisse citroen is snel klaar en perfect te combineren met witte asperges. Ideaal als gezond hoofdgerecht voor doordeweeks of een feestelijk diner.

Wanneer je net als ik niet een enorme viseter bent is dit wellicht ook een goed receptje voor jou. Ik probeer altijd wat extra’s te verzinnen om de vis een lekkere smaak te geven en ik kies voor een makkelijke bereidingswijze. Deze zalm uit de oven met een feta korstje en citroen heb je zo gemaakt en heeft volop smaak. Wij aten er lekkere witte asperges bij en zo genoten we van deze simpele maar toch hele fijne maaltijd. Een basisrecept zalm uit de oven met groenten en citroen

Zalm uit de oven met feta korstje en asperges – makkelijk recept
Serveer met wat verse dille erbij, die niet alleen de kleuren op het bord opfleurt, maar ook een frisse en aromatische toets aan het geheel geeft. Dit zorgt voor een prachtig gerecht dat niet alleen heerlijk smaakt, maar ook prachtig oogt. Heerlijk Happen!

Stap-voor-stap Bereiding van het recept
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Zalm uit de oven met een feta korstje
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Print Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 400 gram zalm - 2 zalmfilets
- 1 citroen - rasp en sap
- 1/2 blok feta
- verse dille takjes
- 1 bakje verse Italiaanse kruiden - peterselie, basilicum, bieslook
- peper
- 500 gram witte asperges - of groene asperges als alternatief
- roomboter
- zeezout
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Maak eerst de asperges schoon. Neem ze vast net onder het kopje en met en dunschiller schil je de velletjes eraf. Snij ook het harde kontje eraf. Ik heb zelf een stoomoven dus bij mij thuis gaan ze in de stoomoven. Heb je die nou niet koop dan een aspergepan, maar in een gewone pan kan het natuurlijk ook gekookt worden. In mijn stoomoven zijn de asperges perfect als ze 30 minuutjes gestoomd hebben. Niet te hard en niet te zacht.
- Schep de fetamix bovenop de zalm, daarna nog even de oven in.
- Neem daarna de verse kruiden en een bakje erbij. Hak met een scherp mes de kruiden fijn en doe ze in het bakje. Giet er het sap van een halve citroen bij. Verkruimel de feta en hak daarna ook deze fijn met je mes. Voeg toe aan het bakje met de verse kruiden en meng het geheel goed door elkaar.
De zalm bakken
- Verwarm intussen je oven voor op 200 graden. Neem de zalm er bij en leg deze op een stuk bakpapier. Bestrooi met peper en zout en schep daarna de feta-kruidenmix erop. Leg op een bakplaat en schuif in de oven voor 20/25 minuutjes tot de zalm mooi gaar is.
De volgende recepten ook eens proberen?
Filodeeg zalmpakketje met zeekraal
Forel uit de oven met kruiden en citroen
Tomatensalade met Italiaanse kruiden
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Een fantastische combinatie Zalm en asperges.