Geschatte leestijd: 3 minuten
Mosselen hebben helemaal niet zoveel poespas nodig om lekker te zijn. Veel mensen vinden ze vaak op de makkelijkste manier bereid het lekkerst. Maar om je toch wat variatie te geven en je smaakpapillen eens te prikkelen maakte ik deze Zeeuwse mosselen in currysaus. En in dit geval maken we de boemboe voor de curry zelf want dat is niet heel erg ingewikkeld. Het recept heb ik overigens al twee keer gemaakt in de afgelopen week want de eerste keer mislukten de foto’s. verse mosselen bereiden op zeeuwse wijze
Ik had een scenario buiten bedacht en alle “props” stonden klaar, en tja toen regende het! Binnen had ik mijn studio niet klaar staan en je wil uiteindelijk ook wel een béétje warm eten. Want mosselen bereiden gaat heel snel en fotograferen wat minder snel en voor je het weet is je eten koud…
Mosselen bereiden, mosselen maken het is helemaal niet ingewikkeld. Maar ook het maken van je boemboe is dus ook niet moeilijk. En wat is dat nou dan een boemboe? Het is een fijngewreven kruidenmengsel dat zijn oorsprong vindt in de Indonesische keuken. Je kunt hierin helemaal losgaan met verschillende kruiden.
Geen boemboe smaakt daardoor hetzelfde en je doet er dus goed aan even notities te maken tijdens het bereiden ervan. In dit recept van Zeeuwse mosselen in currysaus geeft de boemboe een lekker pittige smaak aan de mosselen, maar niet té overheersend. Dus als je van mosselen en van een beetje pit houdt, moet je dit recept zeker eens proberen.
Zeeuwse mosselen in currysaus
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Zeeuwse mosselen in currysaus
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 2 kilo Zeeuwse mosselen
- 1 blikje bamboescheuten
- 1 zakje sugar snaps
- 200 ml kokosmelk
Voor de boemboe heb je nodig:
- 4 tenen knoflook
- 1 rode peper
- 1 witte ui
- 1 rode paprika
- zout
- 1 theelepel korianderpoeder
- 1 theelepel currypoeder
- 2 verse munt
- 3 eetlepels wokolie ( geurige olie )
- peper
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- We maken eerst de boemboe, officieel doe je dat in een vijzel en stamp je het tot een pasta. Ik kies voor een iets snellere optie en doe alles in een keukenmachine en draai er een papje van. Laat even staan en de smaken goed intrekken.
- Was de mosselen en haal de kapotte of degene die openstaan eruit.
- Laat de bamboescheuten uitlekken, haal de draadjes van de sugarsnaps af en snijd ze door het midden.
- Neem de grote pan erbij, schep hier 3 tot 4 eetlepels boemboe in samen de snaps en bamboescheuten en roerbak dit een paar minuutjes. Dan de kokosmelk erbij en breng het geheel aan de kook.
- Kieper de mosselen in de pan erbij en doe het deksel erop. Even flink schudden en dan een 5 tot 6 minuujtes laten koken. Check of de schelpen openstaan en serveer!
- Heerlijk Happen!
Mosselen ik krijg er geen genoeg van! Jij ook niet, maak dan eens één van deze:
Zoals gevulde Zeeuwse mosselen.
Ook mosselen met zeekraal en lamsoren.
Maar ook gebakken mosselen in groentewrap.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Natuurlijk heb ik nog veel meer recepten dan alleen maar visrecepten zoals deze Zeeuwse mosselen in currysaus. Probeer onderstaande ook maar eens:
verse mosselen op zeeuwse wijze
Dol op curry’s deze zeker proberen!
Misschien wel het lekkerste mossel recept op deze site
Aanrader! Kijk uit voor je vingers 😉