Geschatte leestijd: 3 minuten
Voeg wat kleur aan je maaltijd toe, nou dat lukt prima met zoete aardappel! Deze zoete aardappel kaas ovenschotel is prachtig oranje en heeft volop smaak. We voegen er mijn favoriete zout aan toe. Selderijzout, dat zou je echt eens moeten proberen. Zo smaakvol en het geeft je gerechten net even dat extra’s. Maar de dukkah die we toevoegen geeft het geheel net even wat meer dan alleen wat peper en zout.
Zoete aardappel kaas ovenschotel
De Voedingswaarde van Zoete Aardappel: Een Gezonde Delicatesse
Zoete aardappelen, ook wel bekend als ‘bataat’, zijn de laatste jaren enorm in populariteit gestegen. Net zo veelzijdig als gewone aardappelen, maar met een heerlijk zoete twist. Laten we eens duiken in de voedingswaarden van deze knolgroente.
In één stuk zoete aardappel (130 gram) zitten de volgende voedingsstoffen:
- Energie: 122 kcal
- Vet: 0,4 gram
- Verzadigd vet: 0,1 gram
- Koolhydraten: 26,6 gram
- Suikers: 15,1 gram
- Vezels: 3 gram
- Eiwit: 1,4 gram
- Zout: 0,1 gram 1
Hoewel zoete aardappelen een gesuikerde smaak hebben, bevatten ze verrassend weinig calorieën (rauw: 86 kcal per 100 gram). Bovendien zijn ze een voortreffelijke bron van provitamine A, koper en mangaan. Hoe meer de vrucht gekleurd is, hoe meer provitamine A hij bevat 2.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht. Heerlijke Happen!
Zoete aardappel kaas ovenschotel
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 450 gram zoete aardappel - ( 2 grote )
- 100 gram oude kaas - geraspt
- 1 tl selderijzout
- 1 el dukkah
- 2 el olijfolie
- 3 takjes peterselie - fijngehakt
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Verwarm je oven voor op 200 graden.
- Schil de zoete aardappel en snijd in dunne plakken.
- Doe deze plakken in een plastic zak en schenk de olie erbij. Schud de zak eventjes goed, voeg dan de dukkah, oude kaas en selderijzout toe, schud de zak nog een keer heel goed.
- Pak je ovenschaal erbij en leg de plakken zoete aardappel erin en zet in de oven voor 35 minuutjes.
- Serveer met wat verse peterselie en heerlijk happen!
Zoete aardappel is heerlijk en je kunt er van alles mee maken! Ideaal als ovenschotel en van die fijne one pot wonders. Lekker veel kruiden erbij, eventjes afbakken en dan smullen maar.
Heerlijke Happen is een multi-media bedrijf en je kunt mij ook vinden op Pinterest, Facebook en Instagram. Op dat laatste kanaal kun je dagelijks meekijken in mijn stories. Volg @heerlijkehappen en tag me met #heerlijkehappen. Dan kan ik jullie creaties zien en je reposten.
Zoete aardappel kaas ovenschotel