Estimated reading time: 3 minuten
Laatst was ik uitgenodigd bij een leuk foodie-event wat in het teken stond van groentesapjes. Die hebben wellicht een beetje een stoffig imago. Tomaten of bietensap is nou niet persé heel sexy toch? Ik krijg er gelijk een beetje de associatie bij van oma’s tips voor een sapje tegen dit kwaaltje van dit of een kwaaltje van dat. Tijd om daar eens wat aan te veranderen. Smoothies maak ik al een hele tijd en die vruchtensapjes dié weten we wel te waarderen. We combineren deze twee in deze zoete wortel perziksap cocktails.
Ze zijn trouwens “virgin” te drinken of met alcohol. Deze keer gaan we voor witte rum. Natuurlijk leuken we de glaasjes een beetje op om een heerlijk zomers glaasje te serveren. En zo heb je van wortelsap ineens een heel verrassende cocktail gemaakt!
Zoete wortel perziksap cocktails
Wortelsap is super gezond, het zit vol met vitamine A, vitamine B en bètacaroteen. Het ongemixt drinken geeft je dus zat voordelen. Maar zelf vind ik het toch nèt even wat lekkerder in een cocktail recept als deze zoete wortel perziksap cocktails. De eetbare bloemetjes zijn optioneel omdat niet iedereen die in huis zal hebben. Ik heb ze online besteld. Je kunt dus ook alleen een randje suiker aan het glaasje maken. Of je kiest ervoor er wat piri-piri poeder door te strooien voor een spicey kick!
De ijsblokjes in deze zoete wortel perziksap cocktails heb ik gemaakt met water en de eetbare bloemen. Je vriest ze in en het ijsklontje zal zelfs een beetje de kleur van de bloemen aannemen. Het voordeel is dat als je een blaadje opdrinkt dat dus helemaal geen probleem is.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Zoete wortel perziksap cocktails
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 100 ml wortelsap
- 300 ml perziksap - van 250 gr bevroren schijfjes en 50 ml water
- 250 ml witte rum
- 2 el eetbare bloemen - (optioneel )
- 3 el kristalsuiker
- ½ rode grapefruit
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Om het perziksap te maken pak je de perzikschijfjes erbij. ( Dit is de hoeveelheid uit één doosje uit het vriesvak bij je supermarkt). Voeg ze samen met het water in je blender en zet op de ijscrush-stand tot het vruchtvlees zacht is. Daarna op de zeef-stand tot je een zachte smoothieachtige substantie hebt.
- Mix het perziksap samen met het wortelsap en de rum in een cocktailshaker.
- Dip de vier glaasjes met het randje in de shaker en daarna door de suiker gemengd met de eetbare bloemen.
- Schenk voorzichtig in de glaasjes en serveer met wat grapefruit schuifjes erbij.
Andere lekkere drankjes proberen? Kijk dan eens bij onderstaande drankjes.
Deze heerlijke Peruaanse Pisco sour, hét drankje van Peru.
Of deze frisse mango Margarita cocktail met tequila.
Ook erg lekker is deze huisgemaakte lavendelhoning citroen icetea.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Lekkere cocktail lijkt me dit.
Heerlijk fris drankje