Geschatte leestijd: 3 minuten
Kleine hapjes met een explosie aan smaak. Gemaakt met allerlei onderdelen die terugkomen in je kerstmenu. Dat kán niet anders dan een goed begin van je kerstdiner zijn! En dat dit helemaal geen ingewikkeld recept hoeft te zijn bewijst dit amuse hapje van stoofpeer met gorgonzola. Zoet, licht zuur, zout, en de pittigheid van de gorgonzola alsof er een kerstengeltje op je tong piest…
De bereiding van dit amuse hapje neemt met alle ingrediënten nog geen tien minuten in beslag, en je kunt zelfs eventueel van te voren de lepels maken en ze in je koelkast bewaren. Daarna wel eventjes op temperatuur laten komen voordat je ze serveert.
Amuse hapje van stoofpeer met gorgonzola
Het idee voor dit hapje vond ik via Pinterest. Ik zag een foto van het hapje en bekeek het recept, dat oorspronkelijk van de Delhaize uit België is. Bij mij begon er zich gelijk een creatief idee te vormen, want hier kon ik wel eens een unieke draai aan geven. Ik besloot mijn eigen twist aan het recept toe te voegen, waardoor het hapje nog beter zou smaken en er nog feestelijker uit zou zien. Met mijn gepersonaliseerde versie van dit hapje maakte ik indruk op mijn gasten tijdens het volgende feestje.
Zoals ik al eerder vermeldde, heb ik het originele recept aangepast door de peren op siroop uit blik te vervangen door heerlijk kruidige stoofperen. Daarnaast heb ik ook een beetje cranberrysaus toegevoegd, wat een fijne zoete toevoeging geeft aan het zout van de pancetta en de pittigheid van de groene schimmels van de gorgonzola.
Deze smaakcombinatie zorgt voor een verrassende en uitnodigende culinaire ervaring. Dus waar wacht je nog op? Ga aan de slag en geniet van dit verrukkelijke gerecht!
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Amuse hapje van stoofpeer met gorgonzola
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 2 stoofperen - gekookt, recept in notities
- 3 el cranberrysaus - recept in notities
- 5 plakjes pancetta
- 100 gr gorgonzola
- 3 el kookroom
- verse peterselie takjes
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- In een koekenpan zonder vet verhit je de plakjes pancetta en bak je ze krokant. Laat uitlekken op een stukje keukenpapier.
- Neem een kom erbij en doe hierin de gorgonzola en de room en prak het geheel. Verwarm 20 seconden in de magnetron zodat de kaas een beetje vloeibaar wordt.
- Snijd de stoofpeertjes in kleine stukjes.
- Neem de amuse lepels erbij en schep hierop eerst wat zachte gorgonzola op.
- Vul de amuselepels verder af met de stukjes peer, een beetje cranberrysaus en kruimel er de pancetta over.
- Heerlijk Happen!
Nog meer lekkere amuse hapjes maken? Dat kan, probeer eens deze:
- Bijvoorbeeld deze amuse aardappeltjes met pesto.
- Of deze super zachte pompoen velouté.
- En dit is ook een topper: Italiaanse vlaggetjes amuse.
De recepten voor de stoofperen en voor de cranberrysaus staan voor je klaar op mijn website klik op onderstaande links.
- het recept voor een cranberrysaus
- het recept voor de kruidige stoofpeertjes
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
❤️ ik hou er van!
Gebruik je hier gekookte stoofpeertjes voor of gebruik je ze rauw? Ik hoor het graag!
Hi Ineke, hier gebruik je gekookte stoofperen voor! ik zal het even aanpassen in het recept. Gr Francine