Amuse hapje van stoofpeer met gorgonzola

Amuse hapje van stoofpeer met gorgonzola

Geschatte leestijd: 3 minuten

Kleine hapjes met een explosie aan smaak. Gemaakt met allerlei onderdelen die terugkomen in je kerstmenu. Dat kán niet anders dan een goed begin van je kerstdiner zijn! En dat dit helemaal geen ingewikkeld recept hoeft te zijn bewijst dit amuse hapje van stoofpeer met gorgonzola. Zoet, licht zuur, zout, en de pittigheid van de gorgonzola alsof er een kerstengeltje op je tong piest…

De bereiding van dit amuse hapje neemt met alle ingrediënten nog geen tien minuten in beslag, en je kunt zelfs eventueel van te voren de lepels maken en ze in je koelkast bewaren. Daarna wel eventjes op temperatuur laten komen voordat je ze serveert.

Amuse hapje van stoofpeer met gorgonzola
Deze smaken passen perfect bij elkaar.

Amuse hapje van stoofpeer met gorgonzola

Het idee voor dit hapje vond ik via Pinterest. Ik zag een foto van het hapje en bekeek het recept, dat oorspronkelijk van de Delhaize uit België is. Bij mij begon er zich gelijk een creatief idee te vormen, want hier kon ik wel eens een unieke draai aan geven. Ik besloot mijn eigen twist aan het recept toe te voegen, waardoor het hapje nog beter zou smaken en er nog feestelijker uit zou zien. Met mijn gepersonaliseerde versie van dit hapje maakte ik indruk op mijn gasten tijdens het volgende feestje.

Amuse hapje van stoofpeer met gorgonzola
Heb je net als ik een mooi plateau dan is dit het juiste moment om die uit de kast te halen.

Zoals ik al eerder vermeldde, heb ik het originele recept aangepast door de peren op siroop uit blik te vervangen door heerlijk kruidige stoofperen. Daarnaast heb ik ook een beetje cranberrysaus toegevoegd, wat een fijne zoete toevoeging geeft aan het zout van de pancetta en de pittigheid van de groene schimmels van de gorgonzola.

Deze smaakcombinatie zorgt voor een verrassende en uitnodigende culinaire ervaring. Dus waar wacht je nog op? Ga aan de slag en geniet van dit verrukkelijke gerecht!

Amuse hapje van stoofpeer met gorgonzola
Geniet van een heerlijke kerst samen.

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Amuse hapje van stoofpeer met gorgonzola

Amuse hapje van stoofpeer met gorgonzola

Een smaakexplosie om je kerstdiner mee te beginnen.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 121 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: amuse
Keuken: European
Trefwoord: cranberrysaus, gorgonzola, pancetta, stoofperen
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 12 amuse lepels
calorieën: 49kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 2 stoofperen - gekookt, recept in notities
  • 3 el cranberrysaus - recept in notities
  • 5 plakjes pancetta
  • 100 gr gorgonzola
  • 3 el kookroom
  • verse peterselie takjes

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • In een koekenpan zonder vet verhit je de plakjes pancetta en bak je ze krokant. Laat uitlekken op een stukje keukenpapier.
  • Neem een kom erbij en doe hierin de gorgonzola en de room en prak het geheel. Verwarm 20 seconden in de magnetron zodat de kaas een beetje vloeibaar wordt.
  • Snijd de stoofpeertjes in kleine stukjes.
  • Neem de amuse lepels erbij en schep hierop eerst wat zachte gorgonzola op.
  • Vul de amuselepels verder af met de stukjes peer, een beetje cranberrysaus en kruimel er de pancetta over.
  • Heerlijk Happen!
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Nog meer lekkere amuse hapjes maken? Dat kan, probeer eens deze:

De recepten voor de stoofperen en voor de cranberrysaus staan voor je klaar op mijn website klik op onderstaande links.

cranberrysaus
Naar recept gaan
Een kerstklassieker cranberrysaus
Heerlijk kruidige kerst stoofperen
Naar recept gaan
Heerlijk kruidige kerst stoofperen

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Recepten » Hapjes » Amuse hapje van stoofpeer met gorgonzola

10 gedachten over “Amuse hapje van stoofpeer met gorgonzola”

  1. Pingback: Chocolade brownie stoofperen taartje - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Witlofschotel met gorgonzola en hamblokjes - Heerlijke Happen

  3. Pingback: Italiaanse vlaggetjes amuse met basilicum - Heerlijke Happen

  4. Pingback: Gerookte paling amuse met roggebrood - Heerlijke Happen

  5. Pingback: Stoofpeertjes salade met morbier - Heerlijke Happen

  6. Pingback: Heerlijk kruidige kerst stoofperen - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept