Basisrecept bloedsinaasappel curd

Basisrecept bloedsinaasappel curd

Geschatte leestijd: 4 minuten

Laatst maakte ik al een hele fijne taart met dit basisrecept voor bloedsinaasappel curd. Nu zou je natuurlijk op dat taart-recept kunnen zoeken, maar de ervaring leert dat twee recepten in één niet zo handig is. Mensen willen toch liever alles gesplitst hebben. Nou het was geen straf om extra’s foto’s voor deze post te maken hoor. want wat zijn ze toch prachtig die bloedsinaasappels. Dit jaar duurde het even voordat ze in de supermarkt lagen vanwege leveringsproblemen uit Spanje. Dat land is zeker in Europa wel de hofleverancier van deze citrusvrucht. Door het beperkt beschikbaar zijn van deze vrucht kun je hem ook vervangen door andere vruchten. De gewone sinaasappel of bijvoorbeeld een minneola. sinaasappel curd

curd recept
Die kleurtjes in de sinaasappel, blijft zo bijzonder!

Basisrecept bloedsinaasappel curd

In Engeland is het bereiden van verfijnde curd recepten een alledaags gebruik en wordt het veel meer gegeten dan in Nederland. De Engelse cultuur van het drinken van thee met scones en heerlijke marmelades is hier minder bekend en minder ingeburgerd. In Nederland hebben we de neiging om meer uit te pakken tijdens Pasen, waarbij er volop wordt gebruncht en uitgebreid geluncht. Het basisrecept voor bloedsinaasappel curd is perfect geschikt voor deze gelegenheden. Dit smakelijke en veelzijdige gerecht kan op vele manieren worden gebruikt en past perfect bij deze feestelijke gebeurtenissen. Door de unieke smaak van bloedsinaasappel heeft de curd een verrassende twist die zowel jong als oud zal bekoren. Met dit recept geef je een creatieve en lekkere draai aan je Pasen.

Na het maken een paar dagen in de koelkast te bewaren.

De bloedsinaasappel curd is niet alleen heerlijk van smaak, maar heeft ook een prachtige zacht oranje kleur die perfect past bij de lente en Pasen. Deze kleur geeft de curd een frisse uitstraling en voegt een extra feestelijk tintje toe aan je gerecht. Bovendien is het gebruik van bloedsinaasappels een verrassende variatie op de traditionele citroen- of limoencurd.

Je kunt de curd op verschillende manieren gebruiken. Zo kun je er bijvoorbeeld een lekker taartje mee maken, waarbij de curd als vulling fungeert. Of je smeert de curd op een geroosterd boterhammetje als een heerlijke en smaakvolle spread. Door de veelzijdigheid van de curd kun je er tal van culinaire creaties mee maken en variëren in je gerechten. Kortom, de bloedsinaasappel curd is niet alleen lekker, maar ook een echte blikvanger op je feestelijke tafel.

Je vult met gemak twee lekkere potjes vol met deze curd.

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Basisrecept bloedsinaasappel curd

Een fijn basisrecept voor een lekkere curd. Bloedsinaasappels zijn er maar kort dus ook te vervangen voor gewone sinaasappels.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 24 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Bijgerecht
Keuken: European
Trefwoord: bloedsinaasappel, curd, ei
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 4 eetlepels maizena
  • 200 gram kristalsuiker
  • 375 ml bloedsinaasappelsap
  • 3 ei-gelen
  • 80 gram roomboter

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Neem je sauspan erbij en doe hierin de suiker, de maizena en het bloedsinaasappelsap. Breng al roerend aan de kook tot het dikkig wordt en bubbelt.
  • Doe de ei-gelen in een kom ( het eiwit kun je evt gebruiken voor meringues) Giet de helft van de bubbelende suikermix erbij en roer het helemaal door.
  • Schep het dan weer in de sauspan erbij en blijf roeren tot alles goed is gemixt en dik is geworden. 2-3 min Haal dan de pan van het vuur af en voeg de blokjes boter toe blijf roeren tot ze helemaal opgelost zijn.
  • Giet of schep de curd in je glazen potjes.
  • De curd is een paar dagen houdbaar in je koelkast.
  • Heerlijk Happen!
Lekker bij taart, op toast, als vulling voor een muffin, de mogelijkheden zijn eindeloos. 
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Andere recept inspiratie nodig? Ik heb nog andere lekkere dips voor bij een lunch of brunch:

Een heerlijke peren confiture voor op brood of bij de kaasplank.

Of dit basis recept voor een labneh, lekker voor bij de borrel.

En ga je BBQ’en dan is de beroemde dip van buurman Marco een must!

Nog meer inspiratie vind je hier:

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » De basis » Basisrecept bloedsinaasappel curd

sinaasappel curd

2 gedachten over “Basisrecept bloedsinaasappel curd”

4.92 from 24 votes (21 ratings without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept