Biefstuk met huisgemaakte kruidenboter

Estimated reading time: 3 minuten

Zin in een perfect gebakken biefstuk, geserveerd met smeltende, huisgemaakte kruidenboter? Dit recept laat zien hoe je dat zelf maakt! We kiezen voor kwaliteitsvlees – want dat proef je – en maken er een complete maaltijd van met gegrilde groene asperges en gekarameliseerde ui. Of je nu de grillpan of de BBQ gebruikt, met deze tips zet je een restaurantwaardig gerecht op tafel. De speciale kruidenboter met een hint van zongedroogde tomaat maakt het helemaal af.

Het is duidelijk dat de biefstuk een geliefd gerecht is in dit restaurant en dat de klanten er geen genoeg van kunnen krijgen. Daarom zal de biefstuk ook niet snel van de kaart verdwijnen. Integendeel, de biefstuk die ik hier voor me heb, geserveerd op een houten plank met een royale portie huisgemaakte kruidenboter, is afkomstig van een koe die ik zelf heb zien grazen in de wei. Ik weet dus precies waar mijn vlees vandaan komt en dat het hier bij deze boer allemaal goed geregeld is van begin tot eind. Of beter gezegd, van koe tot biefstukje.

Perfecte Biefstuk met Huisgemaakte Kruidenboter

Biefstuk met huisgemaakte kruidenboter
Heerlijk medium gegrilde biefstuk.

Kies een goede kwaliteit biefstuk, bij voorkeur van de slager. Een beetje vetmarmering geeft smaak. De aardappeltjes in dit recept heb ik gebakken in de Aerofryer. Je kunt ze natuurlijk ook in de pan, oven of frituur bakken, maar net wat jouw voorkeur heeft. Biefstuk recept bakken airfryer.

Biefstuk met huisgemaakte kruidenboter
In principe kun je elke denkbare smaak aan je roomboter geven met verschillende kruiden.

Stap-voor-stap Bereiding van het recept

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Biefstuk met huisgemaakte kruidenboter

Biefstuk met huisgemaakte kruidenboter

Je kunt me bijna wakker maken voor een lekkere steak, ok bijna dan want laat mij maar gewoon slapen… dat is beter voor iedereen

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 19 reacties
Print Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht, lunch
Keuken: European
Trefwoord: roomboter
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Servings: 1 persoon
Author: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Aerofryer
grillplaat

Ingrediënten:

  • 1 biefstuk - van goede kwaliteit / herkomst
  • aardappelschijfjes
  • kleine groene asperges
  • 1 grote ui

Voor de roomboter heb je nodig:

  • 250 gram ongezouten roomboter
  • 2 tl zeezout
  • 1 tl peper
  • 4 fijn gehakte gedroogde tomaten
  • 4 el peterselie
  • 1 fijn gehakt sjalotje

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • We maken eerst de kruidenboter. Neem een kom erbij en prak hierin de boter. Zorg dat je boter helemaal zacht en op kamertemperatuur is anders wordt dit wel een heel ingewikkeld klusje. Voeg alle ingrediënten uit de lijst toe en prak deze door de boter. Schep hem daarna op een stukje folie en draai er een rolletje van. Daarna kan hij terug in de koelkast om verder op te stijven tot gebruik.
  • De aardappeltjes in dit recept heb ik gebakken in de Aerofryer. Je kunt ze natuurlijk ook in de pan, oven of frituur bakken, maar net wat jouw voorkeur heeft.
  • Haal de biefstuk minimaal 30-60 minuten voor het bakken uit de koelkast. Laat afgedekt op kamertemperatuur komen. Dit zorgt voor een gelijkmatigere garing. Dep de biefstuk droog met keukenpapier. Bestrooi vlak voor het bakken royaal met zout (peper pas na het bakken toevoegen om verbranden te voorkomen)
  • De ui heb ik in wat boter langzaam laten karameliseren. Je kunt het eventueel ook op de grill meebakken als je dat wilt.
  • In principe kun je elke denkbare smaak aan je roomboter geven met verschillende kruiden.
  • erhit een grillpan (of koekenpan met dikke bodem) op hoog vuur met een scheutje olie of boter tot deze goed heet is. Leg de biefstuk in de pan (niet te veel tegelijk). Grill/bak afhankelijk van de dikte en gewenste gaarheid (bijv. 2-3 minuten per kant voor medium-rare bij 2-3 cm dikte). Gebruik een tang om te keren, prik niet met een vork. Haal de biefstuk uit de pan en laat deze minimaal 5 minuten rusten onder aluminiumfolie. Dit zorgt ervoor dat de sappen zich herverdelen en het vlees mals blijft. Gril ondertussen de groene asperges kort mee. Serveer de biefstuk met de gekarameliseerde ui, asperges, aardappeltjes en een royale plak huisgemaakte kruidenboter die erop kan smelten
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Wil je meer recepten uitproberen zoals Biefstuk met huisgemaakte kruidenboter? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

Huisgemaakte kruidenboter op drie manieren

Kreeft met kruidenboter van de BBQ

Toast met champignons en biefstuk

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

biefstuk recept bakken airfryer

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Biefstuk met huisgemaakte kruidenboter

Eén gedachte over “Biefstuk met huisgemaakte kruidenboter”

4.90 from 19 votes (18 ratings without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept