🕒 Bereidingstijd: 30 minuten 👨🍳 Moeilijkheid: ★★☆☆☆
Deze bonen hussel met tomaat en chorizo brengt vakantiegevoel naar je doordeweekse tafel! Zoete geroosterde tomaten, pittige chorizo en verschillende bonen vormen een heerlijk weekdaggerecht vol smaak
Dit gerechtje maak je vrij makkelijk op een doordeweekse dag maar heeft een lekker weekend of vakantie gevoel. De zoete tomaten en de pittige chorizo passen uitstekend bij de verschillende bonen. Als je een andere favoriet hebt qua bonen kun je deze zo toevoegen en het recept naar je eigen hand zetten! Dus lekker aan de slag met deze bonenschotel bonen-hussel met tomaat en chorizo en snel aan tafel. Chorizo recept.

Serveersuggesties met Basmati Rijst
Dit gerecht is heerlijk in combinatie met de basmati rijst. Schep eerst een mooie portie rijst op de borden. Verdeel daaroverheen de kleurrijke bonenhussel met de pittige chorizo. Maak het geheel af met de zachte, zoete tomaatjes uit de oven en een frisse garnering van versgehakte peterselie. De luchtige basmati rijst absorbeert de smaken van de chorizo en de kruiden, wat zorgt voor een perfecte balans in elke hap. Voor een extra touch kun je er nog een frisse salade naast serveren.
Stap-voor-stap Bereiding van het recept
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Mediterrane Bonen Hussel met Chorizo & Geroosterde Tomaat
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Print Mail recept Pin Beoordeel receptIngrediënten:
- 3 witte uien
- 1 chorizo worst
- 250 gram sperziebonen
- 1 pot tuinbonen
- 200 gram verse doperwten
- 8 rode rijpe tomaten
- 3 eetlepels olijfolie
- peper
- zout
- knoflookpoeder
- 2 eetlepels verse gehakte peterselie
- 300 gram basmati rijst
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- We beginnen met de tomaten, deze snij je door het midden en leg je op een bakplaat met bakpapier bekleed. Leg de tomaten met de snijkant naar boven. Hierop strooi je wat peper, zout, knoflookpoeder, en vervolgens druppel je er wat olijfolie op. Zet in een oven op 135 graden en laat ze dan bakken.
- Snipper de uien grof, en snij de chorizo in plakjes, deze snij je dan weer in vieren.
- Ondertussen kook je de sperziebonen en de doperwten beetgaar en kook je de basmati rijst gaar.
- Neem een koekenpan erbij en giet hier een beetje olijfolie in, bak hierin de uien glazig en voeg dan de stukjes chorizo toe. Roer dit even door en laat even een paar minuutjes doorbakken. Daarna voeg je de sperziebonen en doperwten toe en ook de tuinbonen. Deze spoel je eerst even onder de koude kraan af en laat ze even uitlekken. Het vet wat vrijkomt van de chorizo bevat genoeg vet en kruiden dat dit het gerecht genoeg smaak geeft, je mag natuurlijk altijd nog peper toevoegen maar ik vind het niet nodig. Hussel het geheel goed door elkaar zodat de smaken zich goed vermengen.
- Haal als laatste de tomaten uit de oven, deze zijn op dit moment lekker zacht en moet je voorzichtig met een tang op een vork en lepel van de bakplaat halen bij het opscheppen.
Serveertip: Garneer met verse basilicum voor extra mediterrane touch
Wil je meer recepten uitproberen zoals de Bonen-hussel met tomaat en chorizo? Kijk dan eens naar onderstaande recepten
Zwarte bonen cashew brownies
Bonenstoof met karbonade uit de römertopf
Kippedij met zwartebonensaus en paksoi
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Een heerlijk simpel gerechtje
Heerlijk