Geschatte leestijd: 3 minuten
Een pasta waarmee je pas op het allerlaatste moment zelf in de kom je saus maakt. Dat is een goed idee niet waar? Alles wat je er voor nodig hebt voor dit burrata pasta recept is een een heerlijke zachte bol burrata. En wees voorzichtig hoor met hem uit de verpakking halen want het velletje wat deze super zachte romige kaas bij elkaar houdt is maar heel dun! Deze burrata pasta met verse groenten is makkelijk gemaakt en staat dus binnen no-time op tafel. Maar dat heb je eigenlijk al snel met een pasta recept want de meeste tijd gaat vaak zitten in het koken van de pasta.
We gebruiken in dit recept rigatoni pasta , die zijn kort en hebben een groot gat waar de saus dus makkelijk in gaat zitten.
Burrata pasta met verse groenten
Wat is dat nou precies dan die burrata die we gebruiken in dit burrata pasta recept? Het is een Italiaanse kaas gemaakt van mozzarella en room. Hij is veel zachter en romiger dan een gewone bol mozzarella. Als je hem opensnijdt dan gutst de room eruit en is het net of je een cadeautje openmaakt.
Erg fijn ook bij een lekkere salade, maar in deze pasta is het dus eigenlijk de saus die we pas daadwerkelijk in de kom mengen met de pasta. En zoals met zoveel pasta recepten is dit dus een heel eenvoudige bereiding die ook nog eens snel op tafel staat. Moet je persé rigatoni pasta gebruiken? Nee hoor het kan eigenlijk met elke pasta, of degene die jouw favoriet is, maar hij past goed bij deze pasta burrata met courgette.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Burrata pasta met verse groenten
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptIngrediënten:
- 2 burrata's
- 400 gr gemixte tomaatjes
- 300 gr rigatoni pasta
- 5 el gemixte olijven
- 3 tenen knoflook
- ½ courgette in blokjes
- 1 witte ui gesnipperd
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Haal de burrata uit de koelkast en laat hem een beetje op temperatuur komen. Laat hem nog wel in het bakje zitten! Straks snijden we hem open en dan moet de inhoud niet meer té koud zijn.
- Snijd de courgette en snipper de ui en knoflook. Neem een koekenpan erbij en doe hier wat olijfolie in. Bak eerst de ui en de knoflook en voeg dan de courgette en de tomaatjes en de olijven toe. Bak op middelhoog vuur terwijl de pasta kookt.
- Kook dus de pasta gaar in een minuutje of 12. Voeg genoeg zout toe aan het water.
- Giet af en voeg de pasta gelijk toe aan de pan met de groenten en mix, giet er nog wat olijfolie over.
- Schep in de kommen en leg erde burrata op, druppel er de balsamico crème over en snijd dan de bol open. Mix de kaas uit de burrata-bol met de pasta en groenten en zo krijg je een heerlijke romige saus. Garneer eventueel nog met verse peterselie.
- Heerlijk Happen!
Pasta zoals Burrata pasta met verse groenten, zo makkelijk, zo lekker en vaak heel snel. Hier nog een paar goede ideetjes voor fingerlicking good pasta’s:
- Deze heerlijke knoflook mossel pasta met lamsoor.
- Of deze mafaldine pasta met portobellosaus.
- Maar ook een klassieker pasta Primavera is heerlijk!
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Burrata pasta met verse groenten
Pasta is altijd goed!
Ja lekker hoor. Ik hou hiervan
De echte persoon!
De echte persoon!
Die burrata….. echt zo lekker!
Burrata hemel, ik eet dit dus wekelijks hahaha!
De echte persoon!
De echte persoon!
Haha zelfs wekelijks! Dan is dit een recept voor jou
Zo lekker❤️
Heerlijke combinatie is dit!