Geschatte leestijd: 3 minuten
Deze champignon carpaccio is echt een verrassend lekker voorgerechtje! Super simpel om te maken en het ziet er ook nog eens fantastisch uit. Champignons worden vaak goed doorbakken tot ze bruin zijn of verwerkt in een recept. Hierdoor zijn ze slechts opvulling in een ander recept. Maar bij deze champignoncarpaccio met spek en noten zijn ze in hun volle glorie te proeven. Natuurlijk wel met een lekkere dressing erbij. Drink er een lekker fris wit wijntje bij en zo heb je een stukje zomer op je bord.
En zo maak je de Champignoncarpaccio met spek en noten:
-Maak eerst de champignons goed schoon met een borsteltje en snij ze vervolgens in dunne plakjes, dan leg je ze in een vergiet en giet je er kokendheet water overheen. Zorg dus dat je genoeg water gekookt hebt. Of gebruik bijvoorbeeld je Quooker. Laat deze plakjes goed uitlekken en droog ze daarna voorzichtig met wat keukenpapier.
-Dan leg je ze dakpansgewijs op de bordjes.
-In een koekenpan bak je daarna de spekjes tot ze lekker krokant zijn. Veeg vervolgens de koekenpan schoon met wat keukenpapier en bak hierin de gehakte paranoten kort tot ze licht gekleurd zijn.
-Snipper de sjalot en hak de bieslook fijn en zet deze even apart.
-Pak ten slotte alle ingrediënten voor de dressing en doe deze in een schaaltje. Met een garde klop je het tot een mooie dressing. Met een lepel druppel je vervolgens voorzichtig wat dressing over de champignons.
Maak de bordjes op met de spekjes, geroosterde noten, de gesnipperde sjalot en de bieslook.
Schenk bij de champignon carpaccio een frisse Viogner.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Champignoncarpaccio met spek en noten
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Maak eerst de champignons goed schoon met een borsteltje en snij ze vervolgens in dunne plakjes, dan leg je ze in een vergiet en giet je er kokendheet water overheen. Zorg dus dat je genoeg water gekookt hebt. Of gebruik bijvoorbeeld je Quooker. Laat deze plakjes goed uitlekken en droog ze daarna voorzichtig met wat keukenpapier.
- Dan leg je ze dakpansgewijs op de bordjes.
- In een koekenpan bak je daarna de spekjes tot ze lekker krokant zijn. Veeg vervolgens de koekenpan schoon met wat keukenpapier en bak hierin de gehakte paranoten kort tot ze licht gekleurd zijn.
- Snipper de sjalot en hak de bieslook fijn en zet deze even apart.
- Pak ten slotte alle ingrediënten voor de dressing en doe deze in een schaaltje. Met een garde klop je het tot een mooie dressing. Met een lepel druppel je vervolgens voorzichtig wat dressing over de champignons.
- Champignoncarpaccio met spek en notenChampignoncarpaccio met spek en noten
- Maak de bordjes op met de spekjes, geroosterde noten, de gesnipperde sjalot en de bieslook.
Wil je meer recepten uitproberen zoals Champignoncarpaccio met spek en noten? Kijk dan eens naar onderstaande recepten
Bloedsinaasappel kip uit de römertopf
Postelein stamppot met tomaatjes
Gebakken burrata en gegrilde fruitsalade
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
RT @HeerlijkeHappen: Wil je het recept van Champignoncarpaccio met #Spek en #Noten? Kijk dan op Heer … – https://t.co/FphV9eHRD4
Heerlijk…
Heerlijk en verrassend
Heerlijk om eens te proberen