Estimated reading time: 3 minuten
Er worden vaak nieuwe keukenapparaten verzonnen om het koken nog leuker te maken. De Spiralizer is er daar één van. Met behulp van de Spiralizer kun je je groenten in prachtige slierten snijden, waardoor ze er nog aantrekkelijker uitzien. Van goedkope varianten tot geavanceerdere modellen, de keuze is eindeloos. Probeer deze heerlijke courgetti spirelli bolognese, een gerecht dat niet alleen kleurrijk en smaakvol is, maar ook nog eens gezond doordat de spaghetti vervangen is door groenten. Laat je creativiteit de vrije loop met di courgetti recept en serveer dit smakelijke gerecht aan je vrienden.
En zo maak je de Courgetti spirelli bolognese:
-Als eerste maak je de sjalotten schoon en snipper je deze fijn. Daarna pak je een koekenpan erbij en rul je hierin het gehakt. Wanneer het gehakt geruld is doe je de sjalotten erbij en bak je deze even mee. Voeg hierna de rode pastasaus erbij en voeg de olijven eraan toe. Laat het nu rustig sudderen op een laag pitje.
-Neem je spirelli apparaat erbij en doe hierin de courgette, draai hem door tot hij op is en je een mooie stapel slierten hebt. Dit doe je vervolgens ook met de andere courgette en de winterwortel.
-Zelf heb ik een stoomoven waarin ik de groenten even heel kort stoom, heb je deze niet kan het ook in een stoompan. Je kunt de groenten ook rauw eten. Let op wanneer je de groenten stoomt zullen ze wat volume verliezen. Ik stoomde de groenten een paar minuten. Laat ze daarna even uitlekken boven de gootsteen.
Courgetti spirelli bolognese
Ten slotte neem je de borden erbij en verdeel de groenten op het bord, schep hierop de bolognesesaus en garneer het met de basilicumblaadjes. Super simpel en snel op tafel.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Courgetti spirelli bolognese
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 1 courgette
- 1 winterwortel
- 1 gele courgette
- 250 gram rundergehakt
- 2 sjalotten
- 1 pakje rode pastasaus
- 12 groene olijven
- verse basilicumblaadjes
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Als eerste maak je de sjalotten schoon en snipper je deze fijn. Daarna pak je een koekenpan erbij en rul je hierin het gehakt. Wanneer het gehakt geruld is doe je de sjalotten erbij en bak je deze even mee. Voeg hierna de rode pastasaus erbij en voeg de olijven eraan toe. Laat het nu rustig sudderen op een laag pitje.
- Neem je spirelli apparaat erbij en doe hierin de courgette, draai hem door tot hij op is en je een mooie stapel slierten hebt. Dit doe je vervolgens ook met de andere courgette en de winterwortel.
- Zelf heb ik een stoomoven waarin ik de groenten even heel kort stoom, heb je deze niet kan het ook in een stoompan. Je kunt de groenten ook rauw eten. Let op wanneer je de groenten stoomt zullen ze wat volume verliezen. Ik stoomde de groenten een paar minuten. Laat ze daarna even uitlekken boven de gootsteen.
Onderstaande recepten ook eens proberen?
Courgette witlof lasagne met mozarella
Zomerse watermeloen salade met feta
Groentesoep met broccoli courgette basilicum
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
courgetti recept
RT @HeerlijkeHappen: #Courgetti #Spirelli #Bolognese
Er worden vaak nieuwe keukenapparaten verzonnen om het koken nog leuker te …
https:…
Lekkerrrrr
En ga je hem uitproberen?
RT @HeerlijkeHappen: #Courgetti #Spirelli #Bolognese
Er worden vaak nieuwe keukenapparaten verzonnen om het koken nog leuker te …
https:…
““““zier er weer erg leuk uit.