Gevulde paprika van Bij Boergondisch

Gevulde paprika van Bij Boergondisch

Gevulde paprika van Bij Boergondisch

Na mijn bezoekje bij Marloes van Boergondisch kon ik natuurlijk niet weg zónder één van haar befaamde recepten! Nu woont niet iedereen in de buurt van Den Bosch om zelf eens bij Marloes te gaan eten dus ik mag hier het recept met jullie delen! Ze gaf mij het recept voor gevulde paprika van bij Boergondisch. Het is een makkelijk recept zoals jullie ook van mij gewend zijn. Dus ook nu geen uren in de keuken maar lekker snel aan tafel met een bordje vól smaak en geur! Je hebt alleen maar een oven nodig dus snel aan de slag!

Voor 2 personen heb je nodig:

  • 2 rode paprika’s
  • 300 gram kalfs gehakt
  • Tex Mex Beef kruiden van The Man with the pan (Het geheime ingredient van Marloes)
  • één grote ui
  • 1 blikje tomaten blokjes
  • 1 blikje kidneybonen
  • 75 gram oude geraspte kaas
  • verse jalapeno’s

En zo maak je het:

-Verwarm je oven voor op 200 graden

-Snipper eerst de ui en neem het kalfsgehakt erbij, doe dit samen met de kruidenmix in een ovenschaal. Zet het daarna in de oven voor 10 minuten. Daarna haal je de schaal eruit en trek je het vlees los en mix je het nog een keer goed door elkaar.

-Doe nu de tomatenblokjes em de kidneybonen bij de mix en schep alles goed door elkaar.

-Vervolgens neem je de gewassen paprika’s erbij en snij je deze door het midden. Daarna verwijder je zaadlijst en vul je de paprika met de kalfsvlees/groentenmix. Strooi de oude kaas erop.

-Als laatste zet je dan in een ovenschaal de paprika’s nog een keer in de oven op 180 graden voor ongeveer 15 minuutjes.

Gevulde paprika van Bij Boergondisch

Neem de borden erbij en garneer de paprika’s met de in ringetjes gesneden jalapeno’s. Volgens Marloes hoe meer hoe beter…. Zij houdt wel van een pittige hap! Serveer met een lekkere frisse salade: Heerlijk happen!