Geschatte leestijd: 5 minuten
De keuze voor wijn bij de barbecue is enorm. Er kan immers ook van alles op de barbecue gelegd worden. Van kip tot rundvlees, van zalmpakketjes tot tijgergarnalen en van groentespiesjes tot vegaburgers. Wat alle gerechten wel vaak gemeen hebben, is dat ze uitgesproken zijn van smaak. Of het nu van zichzelf al wat pit heeft of dat er kruidige marinades en sauzen bij komen kijken, de wijn moet het aankunnen. Hier wat tips voor de allerbeste barbecue wijnen.
Een stoere rode wijn, òf toch niet?
Stoere rode wijnen passen bij een stoere barbecue. Barbecue vol kruidigheid en veel vlees. Je kunt dan gaan voor een rode Carmenère uit Chili, Een Malbec uit Argentinië, een Cabernet uit Californië. Maar ook krachtige rode wijnen uit Zuid-Afrika, Australië of Portugal. Dat zijn opties om stoer bij stoer te matchen. Maar je kunt ook gaan voor het tegenovergestelde. Een licht gekoelde en dus wat frissere Beaujolais van de druif Gamay. Deze biedt een prachtig contrast zonder weg te vallen tegen de heftige smaken.
Rosé geen favoriet voor de allerbeste barbecue wijnen?
Rosé wordt maar door weinig mensen bij de barbecue geschonken. En dat terwijl een glas rosé een perfecte gangmaker is. Bij de wat zwaardere smaken past een donker gekleurde rosé erg goed. Als het gerecht iets peperiger is, dan is zo’n bleke, lichtgekleurde rosé een perfecte match. Vaak wordt er gedacht dat de wat donker gekleurde rosé wijnen zoeter zijn dan de lichte versies. Maar dat is een misvatting. De kleur heeft alleen iets te maken met het druivenras dat is gebruikt. En hoe lang het sap met de schillen heeft geweekt. Bij de inweking wordt namelijk de kleur aan de schillen onttrokken. Hoe dieper de kleur van de schil en hoe langer de duur van de inweking, des te donkerder de kleur van de rosé.
Witte wijntjes, ook dit zijn de allerbeste barbecue wijnen!
Bij witte wijnen mag het best een frisse wijn zijn bij de barbecue. Er moet echter wel wat kracht achter zitten. De kans is anders groot dat al dat barbecue geweld zo over de wijn heen walst! Heb je veel kip op de barbecue, dan is een mooi glas Chardonnay een goede combinatie. Mocht je niet zelf in de winkel op zoek willen gaan naar de allerbeste barbecue wijnen, dan is wijn bezorgen ook altijd nog een makkelijke en veilige optie. Kijk daarom ook altijd even online of er niet net een Chardonnay aanbieding loopt. Of wellicht vind je een aanbieding van een andere mooie barbecue wijn.
De allerbeste barbecue wijnen, perfecte combinatie: Wat eet je dan tijdens deze barbecue? Hier heb ik wat ideetjes voor je:
- Deze boterzachte maiskolf met persillade kruiden.
Of een heerlijke perfect gegaarde kreeft met kruidenboter.
En deze geroosterde tomaten zijn ook top!
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Heerlijke chardonnay bij de bbq, inderdaad, daar zeggen we JA tegen!
Dat bedoel ik lekker van genieten
Lekker hoor! Wijnen wijnen wijnen