Estimated reading time: 6 minuten
De kippendij, toch wel het biefstukje van de kip. Zacht van smaak en iets vetter waardoor hij niet uitdroogt in de pan zoals een kipfilet bijvoorbeeld. Met of zonder bot je kunt ze op allerlei manieren bereiden. En dat heb ik al een aantal keer succesvol gedaan vandaar deze blog: ” De vijf lekkerste kippendij recepten “, want eerlijk is eerlijk je zou ze eigenlijk allemaal een keer gemaakt moeten hebben! De kippendij laat zich gemakkelijk gebruiken voor een stoofpotje wat een paar uur moet staan. Maar kippendij bereiden is helemaal niet ingewikkeld! Je kunt ze ook bakken, grillen, marineren of in de oven doen. kippendijen recept
Je kunt ze combineren met verschillende kruiden, sauzen, groenten of rijst. Maak er een heerlijke maaltijd van voor elke dag of voor een speciale gelegenheid. In deze blog laat ik je zien hoe je de kippendij op vijf verschillende manieren kunt klaarmaken. Ik weet zeker dat je hiermee jezelf en je gasten zult verrassen en verwennen. Lees snel verder en ontdek de vijf lekkerste kippendij recepten!
Kippendij in champignon roomsaus
Kleine waarschuwing vooraf… je zult je vingers erbij aflikken! En dat kan ik je garanderen. Want van de vijf lekkerste kippendij recepten staat deze zeker op één. Het is een knaller op de website hier en hij wordt dagelijks honderden keren bekeken. Ook heb ik al een hoop leuke foto’s van jullie op mijn Facebookpagina gezien waarin jullie het recept gemaakt hebben. Met recht dus dat hij hier als eerste wordt genoemd.
Dit recept is zo lekker omdat het een heerlijke combinatie is van malse kippendijen, romige champignon roomsaus, verse kruiden en een vleugje citroen. Het is een simpel maar smaakvol gerecht dat je in een grote koekenpan of hapjespan kunt maken.
Kippendijfilet gestoofd in port vijgensaus
Wanneer ze in het seizoen zijn dan eet ik regelmatig een vijg. Zoet en zacht en past perfect bij een kaasplankje met een lekker portje erbij. Later bedacht ik me waarom stoof ik dit niet samen met een zachte kippendij? Op deze manier trekt de saus helemaal in de kip en krijg je een heerlijke smaakvolle stoofpot. Hij hoeft geen uren te stoven trouwens, met een uurtje staat hij op tafel.
Dit recept is zo lekker omdat het een verrassende combinatie is van malse kippendijfilet, zoete port, verse vijgen, ui, knoflook, tijm, laurier, bouillon, bloem, boter, zout en peper. Het is een eenvoudig maar bijzonder gerecht dat je in een grote braadpan of stoofpan kunt maken.
Kippendij gestoofd in Italiaanse kruiden
Een stukje Italië op je bord bij de vijf lekkerste kippendij recepten. En ook deze staat in een uurtje op tafel en kun je ervan genieten met je familie aan tafel. Ook de ingrediënten-lijst in geen lange lijst met veelal producten die je al in je keuken hebt staan. Wel kruiden we het vlees eventjes de avond ervoor zodat alles goed kan intrekken. Kippendij bereiden was nog nooit zo makkelijk.
Dit recept is zo lekker omdat het een smaakvolle stoofpot is met kippendij, tomaten, rode wijn, ui, knoflook, oregano, rozemarijn, basilicum, zout en peper. Het is een simpel maar heerlijk gerecht dat je in een grote braadpan of stoofpan kunt maken
Low carb kippendij kaasburgers
In deze serie van de vijf lekkerste kippendij recepten is dit kippendij op een hele andere manier bereid. Maar zeker niet minder lekker hoor! Mijn dochter vroeg zelfs om meer en dat zegt genoeg. Lekker makkelijk in de keukenmachine, die doet het zware werk en daarna hopla in de koekenpan en bakken maar!
Dit recept is zo lekker omdat het een heerlijke burger is met kippendij, kaas, ei, paneermeel, ui, knoflook, peterselie, zout en peper. Het is een makkelijk en gezond gerecht dat je in een keukenmachine en een koekenpan kunt maken. Je maalt de kippendij fijn in de keukenmachine en voegt de kaas, het ei, het paneermeel, de ui, de knoflook, de peterselie, het zout en de peper toe. Meng alles goed door elkaar en vormt er burgers van. Je bakt de burgers in een koekenpan tot ze gaar en goudbruin zijn. Je serveert de burgers met een salade of een sausje naar keuze.
Eiernoedels met gemarineerde kippendij
Noodels of noedels? Het kan en mag allebei, en zéker met deze heerlijke gemarineerde kippendij! De huisgemaakte marinade geeft je kip volop smaak. En het is een lekker low carb receptje want de noedels maken we van … jawel: een omelet! Een verrassend lekker receptje dus met ook nog eens volop groenten. Deze mag niet ontbreken bij De vijf lekkerste kippendij recepten.
Dit recept is zo lekker omdat het een originele en smaakvolle maaltijd is met kippendij, eieren, sojasaus, honing, knoflook, gember, sesamolie, zout, peper, wortel, paprika, courgette, lente-uitjes en sesamzaadjes. Het is een makkelijk en gezond gerecht dat je in een koekenpan en een wok kunt maken.
De vijf lekkerste kippendij recepten
En dat waren ze dan, de vijf lekkerste kippendij recepten van mijn blog. Eigenlijk moeilijk kiezen hoor want ik vind de andere recepten ook heel lekker maar ik heb gekeken naar jullie zoekresultaten. En hebben jullie mijn trouwe volgers en thuiskoks bepaald welke dit lijstje gehaald hebben! Recept kippendij en met kippendijen bereiden
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
recept kippendijen kippendij bereiden
Ik maak zeerregelmatig de bovenste. Lekker met penne erdoor.
Superrrrrrrr
De echte persoon!
De echte persoon!
Aaah een echte fan dus! Wat goed
Heerlijke recepten. Allemaal geproefd!