Edamame bruschetta met radijs

Estimated reading time: 3 minuten

Op zoek naar een verrassend borrelhapje of licht voorgerecht? Probeer deze edamame bruschetta met radijs – een unieke fusion van Italiaanse en Japanse smaken! Knapperig gegrild ciabatta brood met knoflookolie, belegd met een romige edamame-spread en afgetopt met pittige radijsplakjes en Parmezaanse kaas. Dit makkelijke bruschetta recept is snel klaar en verrassend lekker. Een creatieve twist die je gasten zeker zullen waarderen!

Edamame bruschetta met radijs

En het mooie is ook nog dat het zo op tafel is gezet en geen super ingewikkelde bereiding heeft. Je hoeft alleen maar de boontjes te koken, de radijsjes te snijden, het brood te besmeren en alles in de oven te schuiven. Wat wil een mens nog meer? Dit is een bruschetta recept waar je je vingers bij aflikt!

Edamame bruschetta met radijs

Tips voor de Perfecte Edamame Bruschetta

  • Gebruik je verse of diepvries edamamebonen in de peul? Kook ze dan eerst kort en dop ze daarna.
  • Stokbrood of ander stevig brood werkt ook goed.
  • Voeg een beetje citroensap of sojasaus toe aan de edamame spread voor extra smaak. Garneer eventueel met wat sesamzaadjes.
Edamame bruschetta met radijs

Stap-voor-stap Bereiding van het recept

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Edamame bruschetta met radijs

Edamame bruschetta met radijs

Op vakantie lagen er overal van die lekkere radijsjes bij de marktkramen. Toen dacht ik dáár moet ik iets mee gaan doen. Ik hou van de pittig-frisse smaak van radijs en deze past heel goed bij de zachte edamameboon.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 20 reacties
Print Pin
Beoordeel recept
Gang: lunch
Keuken: fusion
Trefwoord: edamame boontjes
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Servings: personen
Author: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 1 afbak ciabatta
  • 2 blikjes edamameboontjes - uitgelekt, ca. 400g totaal
  • 3 takjes verse krulpeterselie
  • 2 tenen knoflook
  • 40 ml olijfolie extra vergin
  • 4 radijzen
  • 1 stuk parmezaanse kaas - naar smaak (voor schaafsel)

Kruiden en specerijen

  • zout
  • peper

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • We maken eerst de knoflookolie om de broodjes mee te bestrijken. Knijp de knoflooktenen fijn in een knoflookpers en vang het op in een bakje. Strooi daar peper en zout op en daarna de olijfolie. Roer het geheel door elkaar en laat staan tot we het gaan gebruiken.
  • Verwarm de oven voor op 220 graden, bak daarna de ciabatta in 8 tot 10 minuten mooi gaar en bruin. Haal hem uit de oven en met een broodmes. Snijd de ciabatta in plakken van ca. 1,5 cm dik… bestrijk royaal aan één kant met de knoflookolie… Grill de broodjes kort (1-2 minuten) onder de hete ovengrill tot de randjes goudbruin zijn. Houd ze goed in de gaten, dit gaat snel!
  • In een grote kom doe je de twee uitgelekte blikjes boontjes en de fijngehakte krulpeterselie. Doe er een klein scheutje olijfolie bij en prak de edamamebonen met een vork tot een grove spread. Voor een gladdere spread kun je een staafmixer of keukenmachine gebruiken. Meng de gehakte peterselie en een scheutje olijfolie erdoor.
  • Met een mandoline of een heel scherp mes snij je de radijzen in fijne dunne plakjes. Ook de parmezaanse kaas snij je in fijne plakjes.
  • Neem de iets afgekoelde bruschetta’s erbij en smeer hierop eerst de edamame boontjes en top ze af met wat losse boontjes en de radijzen.
Nutrition Facts
Edamame bruschetta met radijs
Amount per Serving
Calories
208
% Daily Value*
Fat
 
1
g
2
%
Saturated Fat
 
0.4
g
3
%
Polyunsaturated Fat
 
0.002
g
Monounsaturated Fat
 
0.02
g
Cholesterol
 
0.1
mg
0
%
Sodium
 
445
mg
19
%
Potassium
 
5
mg
0
%
Carbohydrates
 
42
g
14
%
Fiber
 
1
g
4
%
Sugar
 
0.01
g
0
%
Protein
 
8
g
16
%
Vitamin A
 
52
IU
1
%
Vitamin C
 
1
mg
1
%
Calcium
 
4
mg
0
%
Iron
 
0.05
mg
0
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Wil je meer recepten uitproberen zoals Edamame bruschetta met radijs? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

Gegrilde aspergesalade met radijsjes

Italiaanse bruschetta pesto of parmaham

Edamame soepje met munt en soja saus

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

bruschetta recept oven

Start » Recepten » Hapjes » Edamame bruschetta met radijs

2 gedachten over “Edamame bruschetta met radijs”

4.91 from 20 votes (18 ratings without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept