Geschatte leestijd: 3 minuten
Hoe vaak eet jij eigenlijk een loempia? Om eerlijk te zijn ik bijna nooit. We bestellen hier zelden bij de Chinees en als ik dat al doe dan geen loempia. Heel af en toe koop ik er één in de stad bij zo’n karretje met Vietnamese loempia’s. En toch koos ik ervoor om deze filodeeg loempia uit de oven te maken toen ik weer mee deed aan de foodblog swap van Mandy. Mijn toegewezen foodie deze keer kende ik al, sterker nog ze is zelfs al eens bij mij thuis geweest. De laatste tijd is Inge van KnoeienmetInge wat minder actief online. een heerlijk loempia recept.
Daar heeft ze nog niets over gepost maar wellicht druk met haar werk. In ieder geval viel mijn oog op deze loempia en met nog een aantal filodeegvellen in de vriezer was de keuze snel gemaakt. Deze filodeeg loempia uit de oven is helemaal niet zo ingewikkeld om te maken, en volop smaak!
Filodeeg loempia uit de oven
De loempia is een gerecht dat oorspronkelijk uit China komt, maar je kunt het in bijna alle Aziatische landen vinden. Een leuk feitje is dat de meeste loempia’s die je ziet niet in Azië gemaakt worden, maar gewoon hier in Nederland. Bij Beckers worden er elke dag zo’n 700 duizend loempia’s geproduceerd die naar het buitenland geëxporteerd worden. Als je zelf loempia’s maakt, heb je dus ook het voordeel dat je zelf kunt kiezen wat je er allemaal in doet.
En dan zijn de mogelijkheden natuurlijk eindeloos. Vlees, Vega, groenten bedenk het maar en je zou het erin kunnen doen!
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Filodeeg loempia uit de oven
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptIngrediënten:
- 350 gr kippendij
- 400 gr bamigroenten - pakket
- 3 eieren
- 1 teen knoflook
- 1 witte ui
- 1 pak filodeeg
- 1 blokje kippenbouillon
- wok olie
- Chinese kruiden
- ketjap
- sesampitjes wit en zwart
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Verwarm je oven voor op 200 graden.
- Haal je vellen filodeeg uit de oven en uit de verpakking, laat ze ontdooien en vouw ze voorzichtig open. ( Je kunt eventueel een vochtige theedoek erop leggen om ze niet uit te laten drogen)
- Neem je pan erbij en doe hierin water en het bouillonblokje en breng aan de kook. Voeg de in stukken gesneden kippendij toe en blancheer 10-15 minuten tot de kip gaar is.
- In de koekenpan bak je een omelet van de drie eieren. Leg op een bord apart tot gebruik.
- Snipper de knoflook en de ui.
- Verhit de koekenpan opnieuw en bak hier de knoflook,ui en bami groenten. Breng op smaak met de Chinese kruiden en voeg 1/2 el ketjap toe. Zet daarna het vuur uit.
- Haal de kip uit de pan en laat even uitlekken, snijd of scheur de kip in stukjes en snijd de omelet in reepjes en voeg toe aan de groentenmix.
- Neem de vellen filodeeg erbij. Besmeer 1 vel met wat wokolie leg er nog 1 vel op en besmeer deze ook. Schep de vulling op de deegvelletjes en vouw er voorzichtig een pakketje van. Besmeer ook de buitenkant een beetje met olie en bestrooi met de sesampitjes.
- Herhaal met de rest van de filodeegvellen.
- Leg ze op een bakblik bekleed met bakpapier en zet in de oven voor een minuut of 20-25 tot ze mooi goudbruin zijn.
- Serveer met loempiasaus en Heerlijk Happen!
Andere lekkere gerechtjeszoals filodeeg loempia uit de oven? Hij staat hier vaak genoeg aan dus probeer eens één van deze:
- Bijvoorbeeld dit lekkere forelletje uit de oven.
- Maar ook deze juicy kipfilets uit de oven zijn toppers.
- En niet te vergeten deze witlof uit de oven met Parmaham.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
loempia recept
Heerlijk tussendoortje