Geschatte leestijd: 3 minuten
Garnalen cocktail met zalmrolletje
Ik heb weer een leuk filmpje gemaakt, onderdeel van een drieluik voor de kerst. Een menu wat makkelijk te maken is en haalbaar voor de thuiskok. Geen uren zweten in de keuken maar leuke en smakelijke receptjes. Voor dit voorgerechtje koos ik voor een klassieker met een twist: Garnalen cocktail met zalmrolletje. De saus in dit gerechtje bereiden we zelf en deze kun je makkelijk al één of twee dagen van te voren maken. Je bewaart hem in de koelkast en hij smaakt héérlijk. hollandse garnalen cocktail
En zo maak je dit voorgerechtje Garnalen cocktail met zalmrolletje:
-We maken eerst de saus, als je eerst alles in bakjes klaarzet is het makkelijk te mixen en weet je zeker dat je geen ingrediënt vergeet. Neem een kommetje erbij en doe dus hierin alle ingrediënten voor de saus en mix het geheel goed door elkaar tot een mooie whiskysaus. Zet hem in de koelkast, deze kun je namelijk een paar dagen goed houden. garnalen cocktail recept
-Neem de ijsbergsla erbij en snij deze in mooie fijne reepjes, je kunt ze nog even wassen en in een slacentrifuge goed droog maken.
-Snij ook de citroen in vier parten en haal de pitjes eruit.
-Neem daarna de zalmplakjes erbij en besmeer deze met de roomkaas, en rol er dan een mooi rolletje van.
-Hak de krulpeterselie fijn en leg deze even apart.
Ten slotte neem je de glaasjes erbij en vul je deze eerst met wat ijsbergsla, daarna een paar eetlepels garnalen. Giet er voorzichtig wat whiskysaus in en garneer met het zalmrolletje en wat verse krulpeterselie.
Garnalen cocktail met zalmrolletje
En zo hebben we ons eerste gerecht, de heerlijke Hollandse garnalencocktail, voor het feestelijke Kerstdiner helemaal klaar. Het is absoluut niet moeilijk om te bereiden, dus zeker een aanrader. Geniet van de smakelijke Kerstdagen en laat het smaakfestijn maar beginnen!
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Garnalen cocktail met zalmrolletje
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 300 gram Hollandse garnalen
- 1 krop ijsbergsla
- 1 citroen
- 1 bosje verse krulpeterselie
- 4 eetlepels mayonaise
- 2 eetlepels ketchup
- 2 eetlepels whiskey
- 1 theelepel Worcertershiresaus
- 1 pak gerookte zalm
- 1 bakje roomkaas/ boursin
Kruiden en specerijen
- 1 mespunt cayennepeper
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- We maken eerst de saus, als je eerst alles in bakjes klaarzet is het makkelijk te mixen en weet je zeker dat je geen ingrediënt vergeet. Neem een kommetje erbij en doe dus hierin alle ingrediënten voor de saus en mix het geheel goed door elkaar tot een mooie whiskysaus. Zet hem in de koelkast, deze kun je namelijk een paar dagen goed houden.
- Neem de ijsbergsla erbij en snij deze in mooie fijne reepjes, je kunt ze nog even wassen en in een slacentrifuge goed droog maken.
- Snij ook de citroen in vier parten en haal de pitjes eruit.
- Neem daarna de zalmplakjes erbij en besmeer deze met de roomkaas, en rol er dan een mooi rolletje van.
- Hak de krulpeterselie fijn en leg deze even apart.
- Ten slotte neem je de glaasjes erbij en vul je deze eerst met wat ijsbergsla, daarna een paar eetlepels garnalen. Giet er voorzichtig wat whiskysaus in en garneer met het zalmrolletje en wat verse krulpeterselie.
Wil je meer recepten uitproberen zoals de Garnalen cocktail met zalmrolletje? Kijk dan eens naar onderstaande recepten
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
garnalen cocktail hollandse garnalen recept
prachtige recepten die ik niet mag eten.
Ik heb een dodelijk allergie voor schaal en schelp dieren. Dus die eet ik al 40 jaar niet .
Dezelfde gerechten zonder schaal of schelpdier .Wat kunnen jullie hiermee ??????
Prettige feestdagen en blijf gezond.
Wim Eweg
Gebruik kipfilet, gebakken en kleine stukjes snijden, met dezelfde saus
Altijd lekker!