Geschatte leestijd: 3 minuten
Een typisch Aziatisch gerecht, gebakken rijst. En ook een ideaal gerecht om heel wat groente in te doen, maar ook zachte stukjes kip. Deze gebakken rijst met kip en cashewnoten maakte ik op een doordeweekse dag. Vooral de dinsdag en de donderdag zijn bij ons redelijk hectisch vanwege het paardrijden van mijn dochter. Ze rijdt nèt voor etenstijd dus als we terug zijn wil ik geen uren meer in de keuken hoeven staan. Ik zoú natuurlijk beter kunnen plannen of alvast wat voorbereiden, maar vaak kom ik zelf ook net thuis van een event of afspraak en moeten we snel snel door. Maar dit gerechtje, gebakken rijst met kip en cashewnoten staat dus in no time op tafel en kunnen de hongerige magen gevuld worden! recept kip en cashewnoten
Gebakken rijst met kip en cashewnoten
In de Aziatische keuken wordt heel veel gebruik gemaakt van gember. Helaas ben ik één van die mensen die het dus ècht niet lekker vind. En dat terwijl gember toch heel veel heilzame werkingen heeft. Zo helpt gember bij reisziekte en misselijkheid. Je moet er overigens wel vrij veel van eten wil dat effect hebben. Maar het werkt ook als een ontstekingsremmer.
Zeker is het handig als je last hebt van maagproblemen. Met een dagelijkse gembershot kun je daar dus zeker baat bij hebben, aangezien gember bekend staat om zijn spijsverteringsbevorderende eigenschappen. En last but not least, gember is ook bevorderlijk voor je hersenfuncties, in het bijzonder voor het geheugen. Ik probeer dus, hoewel met enige weerstand, steeds een beetje meer gemberpoeder toe te voegen aan mijn Aziatische gerechten. Maar een echte fan van deze kruidige smaak zal ik waarschijnlijk nooit worden, ondanks de gezondheidsvoordelen.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Gebakken rijst met kip en cashewnoten
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptIngrediënten:
- 300 gr zilvervlies rijst
- 4 kipfilet - in blokjes
- 1 blik mini maiskolfjes
- 1 rode paprika
- 3 tenen knoflook
- 4 eieren
- 100 gram cashewnoten
- 3 lente uitjes - in ringetjes
- 4 el gebakken uitjes - ( uit potje )
Kruiden/specerijen/Ketjap
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Kook de zilvervliesrijst in een pan, volg de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de paprika in kleine reepjes. De maiskolfjes in stukjes. Snipper de knoflook en snijd de kip in blokjes.
- Doe de kip in een kom en breng naar eigen inzicht op smaak met bovenstaande kruiden en specerijen. Voeg 2 eetlepels sojasaus toe en laat even marineren.
- Neem een wok erbij en doe hierin wat olie. Bak de kip en voeg de paprika en maiskolfjes toe. Bak tot de kip bijna gaar is.
- Giet de rijst af en laat goed uitlekken. Voeg de knoflook aan de wok met de kip toe en schep de rijst er ook bij. Roerbak tot de rijst lekker knapperig is en de kip helemaal gaar.
- In een andere koekenpan bak je de eitjes. Wil je net als ik mooie rondjes, bak ze dan in een serveerring.
- Schep de rijst op de borden en giet er een beetje ketjap overheen. Leg het eitje erop en maak af met de uienringetjes, gebakken uitjes, cashewnoten en eventueel wat zwarte sesamzaadjes.
- Heerlijk Happen!
Zin in iets anders met rijst dan gebakken rijst met kip en cashewnoten? Check dan eens één van onderstaande gerechten. Allemaal heel lekker.
Een mooi gekleurde saffraan rijstsalade met rozijntjes.
Of deze gegrilde paprika stoofpot met rijst.
Maar ook deze Kantonese rijst met omelet is erg lekker.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
recept kip en cashewnoten
Wat ziet fitter weer lekker uit zeg
Heerlijk en eenvoudig