Estimated reading time: 4 minuten
Op zoek naar een frisse en smaakvolle salade voor de lente of zomer? Deze gegrilde aspergesalade met radijsjes combineert de rokerige smaak van gegrilde groene asperges met de pittige bite van radijsjes en de zilte touch van Kalamata olijven. Met een honing-balsamico dressing is dit bijgerecht in slechts 26 minuten klaar. Perfect voor een lichte lunch, BBQ of als seizoensgerecht!
Groenten grillen geeft ze wat mij betreft net wat extra smaak. En in een salade als dit recept gegrilde aspergesalade met radijsjes ziet het er ook nog eens prachtig uit! Je kunt hem lauwwarm serveren maar mocht er toevallig wat overblijven dan kun je hem prima een dag later ook nog eten. Lekker in je tuin of gewoon in een bakje mee naar het werk. frisse aspergesalade
De basis van groene gegrilde asperges kun je in elk seizoen aanpassen met andere groenten die je mee-grillt in de pan. In dit geval kiezen we voor lekkere pittige radijsjes die ineens een stuk minder pittig zijn daardoor en zelf een beetje karameliseren in de pan.

Gegrilde Aspergesalade met Radijsjes en Honing-Balsamico Dressing
Radijsjes, de ene is er dol op de ander moet er niks van hebben. Hier thuis lust ik ze graag maar mijn man lust ze weer niet. Ons radijsje is los van Nederland ook erg populair in Duitsland, Engeland en Japan! Je kunt ze eten als gezonde snack. De radijs is eigenlijk de wortel van het plantje, omdat ze niet heel diep groeien kun je ze ook leuk kweken in bakken op je balkon of in de tuin.

De olijven in dit recept zijn Kalamata olijven, deze zijn vernoemd naar de stad Kalamata in de zuidelijke Peloponnesos in Griekenland. Ze zijn paarsig van kleur. Kwamen ze origineel dus uit Griekenland, tegenwoordig groeien ze eigenlijk overal ter wereld wel.

Deze olijven moeten met de hand geplukt worden als ze rijp zijn. Je kunt ze niet groen plukken en daarna nog verder laten rijpen. Omdat ze dan dus heel kwetsbaar zijn kan er niet machinaal geoogst worden.
Stap-voor-stap Bereiding van het recept
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Frisse Gegrilde Aspergesalade met Radijsjes en Feta
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Print Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 1 bos groene asperges
- 3 rode gegrilde paprika - uit pot
- 2 sjalotten - gesnipperd
- 10 kalamata olijven
- 10 radijsjes
- 50 gr feta
Voor de dressing heb je nodig:
- 2 tenen knoflook - geperst
- 2 el olijfolie
- 1 el balsamico azijn
- 1 tl Dijon mosterd
- 1 el acacia honing
- 1 el Persillade (kruidenmix)
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Maak eerst de dressing. Mix alle ingrediënten goed door elkaar en laat even intrekken.
- Snijd de harde onderkant van de asperges af en hak ze in stukken van 2-3 cm. Snijd de gegrilde paprika’s in kleine stukjes en snipper de sjalotten fijn. Verwijder het groen van de radijsjes en laat ze heel. Snijd de Kalamata olijven in kleine stukjes.
- Verhit een grillpan op middelhoog vuur en voeg een scheutje olijfolie toe. Grill de aspergestukjes en hele radijsjes 5-7 minuten tot ze beetgaar zijn en mooie grillstrepen hebben. Draai ze regelmatig om voor een gelijkmatige garing
- Mix alles in een kom met de dressing en maak af met de feta erop.
- Heerlijk Happen!
Salades, salades zoals Gegrilde aspergesalade met radijsjes, wij eten ze graag, hier nog een aantal ideetjes voor je:
Deze “bloem” van vleestomaat met verse tonijnsalade.
Of een heerlijke romige doperwtensalade met kruidnagelkaas.
Maar ook deze wortelsalade met rozijnen en appel is top!
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Ik ben dol op het asperge seizoen.
Een heerlijke seizoenssalade met asperges
Delicious salad!