Zeevruchten bouillabaisse met kreeft

Zeevruchten bouillabaisse met kreeft

Geschatte leestijd: 3 minuten

Was bouillabaisse van oudsher een gerecht voor de armen gemaakt met restjes vis, tegenwoordig is het haute cuisine. Ook door de zeldzaamheid van diverse vissen die zeker niet meer zo voorradig zijn. Voor een “echte” bouillabaisse ligt de receptuur vrij vast. Echter zul je heel vaak lekkere vissoepen tegenkomen die nèt zo goed smaken. Ook mijn zeevruchten bouillabaisse met kreeft is dus niet een “original”. Vind ik dat erg? Welnee want dit gerecht gaat je doen smullen! Luxe is hij wel deze zeevruchtenschotel want we gebruiken kreeft, coquilles, kokkels en mosselen. bouillabaisse soep recept

Zeevruchten bouillabaisse met kreeft

Zeevruchten bouillabaisse met kreeft

We maken dit recept omdat ten tijde van het online komen ik lekker aan de Franse kust zit. Daar komt bouillabaisse ook vandaan, uit de stad Marseille. Dat is een grote havenstad waar dagelijks in de oude haven nog steeds een vismarkt is. Je koopt daar je vis rechtstreeks bij de vissers die met hun kleine kraampjes aan de haven staan. Deze zeevruchten bouillabaisse met kreeft heeft in plaats van vis dus kreeft en zeevruchten. De kokkels zou je ook kunnen vervangen voor vongole.

Zeevruchten bouillabaisse met kreeft

Dit eenpansgerecht eet je met bijvoorbeeld een lekker stuk stokbrood. Dat is een eenvoudige en smakelijke optie. Maar je zou het ook kunnen serveren met pasta. Daarvoor moet je de soep dan wel iets laten indikken door voordat je de zeevruchten erbij schep je de saus laat inkoken

Zeevruchten bouillabaisse met kreeft

. Anders wordt het te waterig. Door het gebruik van saffraan krijgt hij een mooie oranje-rode kleur. Dit geeft het gerecht een extra dimensie.

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Zeevruchten bouillabaisse met kreeft

Zeevruchten bouillabaisse met kreeft

Een heerlijke goed gevulde pan met met al mijn favoriete zeevruchten.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 66 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Frans
Trefwoord: coquille, kokkels, kreeft, mosselen
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 377kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 1 kreeft - gekookte
  • 250 gram kokkels
  • 6 coquilles
  • 150 gram gekookte mosselen
  • 3 stengels selderij - in kleine plakjes gesneden
  • 3 wortels - in keine blokjes gesneden
  • 1 witte ui - gesnipperd
  • 3 tenen knoflook - gesnipperd
  • 2 aardappels - geschild en in kleine blokjes gesneden
  • ¼ courgette - in kleine blokjes gesneden
  • 400 gram tomatenblokjes - uit blik
  • 400 ml visbouillon - of visfond uit pot

kruiden / uit de voorraadkast:

  • 2 blaadjes laurier
  • 6 draadjes saffraan
  • 1 takje verse tijm
  • 1 takje verse dille
  • zout
  • peper
  • olijfolie

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Hak, snipper en snijd de groenten zoals hierboven beschreven.
  • Verhit de pan en doe er wat olijfolie in. Smoor de ui, knoflook, selderij courgette, en wortel voor een aantal minuten op middelhoog vuur.
  • Zet het vuur dan lager en voeg de tomatenblokjes, de laurier, tijm, en saffraan toe. Roer goed en schenk de visbouillon of visfond en aardappels erbij en laat het geheel een 10 minuten pruttelen.
  • Was de kokkels grondig! Schep de kokkels in de pan en doe het deksel erop, vuur laag!
  • Met en scherp mes hak je de kreeft in twee. Sla de scharen kapot en haal het vlees eruit. Hak ook de kop eraf. Leg de kreeften staarten en het vlees uit de scharen in de pan erbij.
  • Voeg de mosselen en coquilles toe en laat het geheel wederom even stoven met het deksel op de pan.
  • Breng het geheel op smaak met peper, zout en de dille takjes en serveer met een stuk rustiek stokbrood.
  • Heerlijk Happen!
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Andere lekkere Franse recepten maken? Probeer deze ook maar eens:

Aardappels met kaas en bacon: Paupiettes de tartiflette, klassiek Frans!

Franse peer met gekarameliseerde noten een mooi voorgerechtje.

Of wat dacht je van Franse stoofpot met gebakken krieltjes.

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Zeevruchten bouillabaisse met kreeft

bouillabaisse soep recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept