Geschatte leestijd: 4 minuten
Nu de lente langzaam in zicht komt, kunnen we ons verheugen op de bloeiende bloemetjes, zoemende bijtjes, kleurrijke narcissen en tulpen, en niet te vergeten: lammetjes. Naast het feit dat deze wollige beestjes ontzettend leuk zijn om te zien, ben ik ook een groot fan van hun vlees. Om als lamsvlees te worden aangemerkt, moet het dier maximaal één jaar oud zijn. Het is dan ook niet verrassend dat gerechten zoals een langzaam gestoofde lamsbout of een stuk schouder hier erg in de smaak vallen. Lamsrack marineren uit de oven of van de BBQ.
Een stukje duurder maar zeker een favoriet hier thuis is de lamsrack. Dit is het stuk vlees dat aan de rug van het lam wordt weggesneden, vandaar dat de botjes er nog aan zitten. Onlangs maakte ik een heerlijk gerecht met een gegrilde lamsrack op een bedje van ratatouille. Het was een makkelijk te maken, maar zeer smaakvol gerecht dat hier thuis goed in de smaak viel.
.
En zo maak je de Gegrilde lamsrack op een bedje van ratatouille:
De lamsrack was door de slager al gemarineerd, dat heb ik dus niet zelf hoeven doen. Neem een scherp mes erbij en snij voorzichtig tussen de botjes de lamsrack door. Herhaal dit bij alle botjes. Ik haalde 7 losse stukjes uit deze rack.
Maak de groenten schoon en snij de puntpaprika in ringen. De courgette in plakken en snipper de ui en de knoflooktenen. Verhit een koekenpan en doe er dan wat olijfolie in. Bak de ui en de knoflook en voeg na een paar minuten de courgette en de paprika toe. Breng op smaak met peper, zout en Provençaalse kruiden. Schep de tomatenpuree erbij en voeg ongeveer 50 ml water toe. Zet het vuur laag en laat een 15 minuten stoven.
Het lam grillen
Neem je grillpan erbij en laat hem goed heet worden. Doe een heel klein beetje olie in de pan en leg de stukjes lamsrack erin. Grill ze aan beide zijdes tot ze mooi gebakken zijn. Hier hangt het een beetje van je persoonlijke voorkeur af hoe lang je dat doet.
In een aparte koekenpan bak je de champignons / paddestoelen. lamsrack oven bbq marineren
Gegrilde lamsrack op een bedje van ratatouille
Pak ten slotte een mooie kom of een mooi bord erbij en schep hier eerst wat ratatouille op. Leg de lamsrack erbij en serveer wat gebakken paddestoelen erbij.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Gegrilde lamsrack op een bedje van ratatouille
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptIngrediënten:
- 1 lamsrack
- 1 doosje paddestoelen / champignonmix
- olijfolie
- 1/2 courgette
- 1 witte ui
- 3 tenen knoflook
- 1 grote puntpaprika
- 1 blikje tomatenpuree
- zout
- peper
- Provençaalse kruiden
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- De lamsrack was door de slager al gemarineerd, dat heb ik dus niet zelf hoeven doen. Neem een scherp mes erbij en snij voorzichtig tussen de botjes de lamsrack door. Herhaal dit bij alle botjes. Ik haalde 7 losse stukjes uit deze rack.
- Maak de groenten schoon en snij de puntpaprika in ringen. De courgette in plakken en snipper de ui en de knoflooktenen. Verhit een koekenpan en doe er dan wat olijfolie in. Bak de ui en de knoflook en voeg na een paar minuten de courgette en de paprika toe. Breng op smaak met peper, zout en Provençaalse kruiden. Schep de tomatenpuree erbij en voeg ongeveer 50 ml water toe. Zet het vuur laag en laat een 15 minuten stoven.
Het lam grillen
- Neem je grillpan erbij en laat hem goed heet worden. Doe een heel klein beetje olie in de pan en leg de stukjes lamsrack erin. Grill ze aan beide zijdes tot ze mooi gebakken zijn. Hier hangt het een beetje van je persoonlijke voorkeur af hoe lang je dat doet.
- In een aparte koekenpan bak je de champignons / paddestoelen.
Wil je meer recepten uitproberen zoals Gegrilde lamsrack op een bedje van ratatouille? Kijk dan eens naar onderstaande recepten
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Lamsrack marineren uit de oven of van de BBQ.
Ik krijg er honger van als ik alleen al de
Foto zie
Deze waren geweldig!