Geschatte leestijd: 4 minuten
Eet jij venkel regelmatig als onderdeel van je maaltijd, zoals bijvoorbeeld in de overheerlijke Gegrilde venkel paprika soep? Bij ons thuis komt deze groente niet vaak op tafel, hoewel het een zeer smakelijke groente is. Ook merk ik dat mijn foodie-vrienden niet veel recepten delen waarin venkel wordt gebruikt. Daarom wordt het tijd om daar verandering in te brengen. We beginnen met een gemakkelijk recept, namelijk de gegrilde venkel paprika soep Gegrilde venkel paprika soep met persillade. Hiervoor roosteren we de groenten ongeveer 45 minuten in de oven totdat ze een zwart randje krijgen, wat juist extra smaak geeft aan de soep. Gelukkig hebben we voor dit recept niet veel ingrediënten nodig, wat het extra fijn venkelsoep recept maakt.
Er zijn van die dagen waarop je geen zin hebt om uitgebreid te koken, maar wel op zoek bent naar een smaakvolle maaltijd. In dat geval is een heerlijke soep zoals de Gegrilde venkel paprika soep een perfecte oplossing. Gelukkig is het recept voor deze soep niet al te ingewikkeld en kun je binnen een mum van tijd aan de slag. venkelsoep recept
Gegrilde venkel paprika soep
Wist je dat venkel zoals gebruikt in het recept van deze venkel paprika soep al heel lang bekend staat als een geneeskrachtige plant? Bijvoorbeeld venkelolie, maar ook venkelthee. Kauwen op venkelzaadjes onderdrukt ook het hongergevoel. Het kan je ook helpen bij darmproblemen.
Overigens geldt zoals bij alle gebruik het met mate want in hoge doseringen kan het weer schadelijk voor je zijn. Venkel komt oorspronkelijk uit Azië. Zoals bij zovele groenten, planten en fruitsoorten werden de zaadjes via de oude handelsroutes naar Europa vervoerd en wordt het sindsdien ook hier verbouwd.
In Mediterraanse landen wordt het veel meer gegeten dan hier. Bijvoorbeeld in salades, gegrild, soep of geroosterd met kaas uit de oven. Daar heb ik trouwens ook een heel lekker recept van gemaakt. Klik maar eens hier. Deze heb ik al vaker gemaakt en valt heel goed in de smaak. Nu aan de slag met Gegrilde venkel paprika soep.
Gegrilde venkel paprika soep
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptIngrediënten:
- 1 venkel
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 2 witte uien
- 2 tenen knoflook
- 1 blokje groentenbouillon
- olijfolie
- pompoenpitten
Kruiden en specerijen
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Maak de groenten schoon, haal het vel van de ui en de knoflook. De pitjes uit de parika's en snijd alles grof. Doe in een ovenschaal en druppel olijfolie over de groenten.
- Zet de oven aan op 200 graden en zet daarna de schaal erin, voorverwarmen hoeft niet. Laat de schaal een driekwartier in de oven staan tot de randjes van de groenten een beetje zwart beginnen te worden.
- Neem een soeppan erbij en schep hier de gegrilde groenten in. Ook het sap in de ovenschaal schenk je in de pan erbij. Verkruimel een groentebouillonblokje in de pan, en voeg een liter water toe.
- Laat even een kwartiertje pruttelen, daarna kun je met een staafmixer de soep lekker glad mixen.
- Serveer met wat pompoenpitten en strooi wat persillade op de soep.
- Heerlijk Happen!
Ook zo gek op gegrilde venkel paprika soep net als ik? Nou ik heb hier nog wat hele fijne soepjes voor je:
Deze heerlijke paprikasoep met krokante pancetta.
Of anders knolselderijsoep met een gamba.
Maar ook deze noodlesoep met edamame boontjes
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
venkelsoep recept
Deze ga ik snel eens proberen
Lekker soepje!