Geschatte leestijd: 3 minuten
Terwijl ik de titel van dit recept schrijf wéét ik gewoon dat een hoop mensen zich op het hoofd zullen krabben. Scarmoza-watte? Wat heb je nu toch weer voor een ingrediënt gebruikt? Ook de Italiaanse keuken ligt me zeer aan het hart. Of eerder aan de maag en smaakpapillen eigenlijk. We gaan aan de slag met scamorza affumicata een rookkaasje uit Italië. Het is een stevige kaas die op bijna dezelfde wijze als mozzarella gemaakt wordt. De kaas rijpt in zijn eigen wei.
Daarna wordt hij aan een touwtje opgehangen, vandaar de vorm, en dan wordt hij gerookt. De kaas heeft dus een typische smaak en je kunt er heerlijk gerechten mee maken. In een kaassaus, op een pizza, maar ook in een salade. In dit recept gemengde scarmorza affumicata salade gaan we met dat typische kaasje aan de slag.
Gemengde scarmorza affumicata salade
Een scamorza affumicata is een gerookte kaas die de vorm heeft van een peervormig bolletje. Wanneer je de verpakking eraf haalt, komt er meteen een rokerige geur vrij. Ik vond deze kaas heel lekker in combinatie met de pastasalade, omdat de rooksmaak niet te sterk was. Ik wil binnenkort nog een ander recept maken met scamorza affumicata, want ik denk dat veel mensen in Nederland deze kaas nog niet kennen. Dat is jammer, want het is een leuke variatie op de bekende mozzarella kaas.
Trouwens het kaasje is dus een “harde” kaas. Niet te vergelijken met die mozzeralla’s in vocht die je in de plastic zakjes of bakjes koopt in de supermarkt. Deze kaas zul je waarschijnlijk ook niet in je supermarkt aantreffen. Ik bestelde hem zelf online bij Crisp dat is een boodschappenservice. Zij hebben wel vaker leuke en aparte producten.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Gemengde scarmorza affumicata salade
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 1 scamorza affumicata - ( Crisp.nl )
- 300 gram maccheroni - gekookt
- 3 eieren
- 1 stronk broccoli
- 2 rode uien
- 100 gram cashew noten
- 1 appel
Voor de dressing:
- 3 el olijfolie
- 1 el balsamicoazijn
- 1 tl mosterd
- 3 el mayonaise
- zout
- peper
- 1 el Italiaanse kruiden
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Kook de maccheroni, giet af en doe terug in de pan met een scheutje olijfolie zodat ze niet aan elkaar blijven plakken.
- Kook de eieren en snijd ze daarna in stukjes.
- Breek de broccoli in kleine roosjes. ( De stronk kun je bewaren in de vriezer voor bijvoorbeeld een soepje).
- Snipper de rode uien, snijd de appel in blokjes, en ook de scamorza snijd je fijn.
- Voor de foto heb ik alles eerst op een bord gelegd in 8-8e delen. Maar in jullie geval zou ik gewoon lekker alles in één keer in een kom mengen.
- Neem een maatbeker erbij klop hierin van alle ingrediënten en fijne dressing. Druppel deze over de salade.
- Heerlijk Happen!
Andere lekkere salades met kaas erin verwerkt? Probeer dan deze maar eens:
Deze lekker goedgevulde proteïne salade met kaas en kikkererwrten.
Of deze gegrilde tomaat en auberginesalade.
Maar ook deze klassieke Griekse salade met natuurlijk feta!
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Pasta in een salade. Heerlijk
Verassend en lekker