Gemengde scarmorza affumicata salade

Gemengde scarmorza affumicata salade

Een makkelijk te maken pasta salade met een heerlijk Italiaans rookkaasje voor extra veel smaak.
Gemengde scarmorza affumicata salade

Terwijl ik de titel van dit recept schrijf wéét ik gewoon dat een hoop mensen zich op het hoofd zullen krabben. Scarmoza-watte? Wat heb je nu toch weer voor een ingrediënt gebruikt? Ook de Italiaanse keuken ligt me zeer aan het hart. Of eerder aan de maag en smaakpapillen eigenlijk. We gaan aan de slag met scamorza affumicata een rookkaasje uit Italië. Het is een stevige kaas die op bijna dezelfde wijze als mozzarella gemaakt wordt. De kaas rijpt in zijn eigen wei. Daarna wordt hij aan een touwtje opgehangen, vandaar de vorm, en dan wordt hij gerookt. De kaas heeft dus een typische smaak en je kunt er heerlijk gerechten mee maken. In een kaassaus, op een pizza, maar ook in een salade. In dit recept gemengde scarmorza affumicata salade gaan we met dat typische kaasje aan de slag.

scamorza affumicata recept
Gemengde scarmorza affumicata salade

Gemengde scarmorza affumicata salade

Een makkelijk te maken pasta salade met een heerlijk Italiaans rookkaasje voor extra veel smaak.
5 van 5 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: Bijgerecht, lunch
Keuken: Italiaans
Trefwoord: broccoli, cashewnoten, pasta, scamorza affumicata
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 4 personen
calorieën:
Auteur: Francine

Benodigdheden:

pan

Ingrediënten: 

  • 1 scamorza affumicata - ( Crisp.nl )
  • 300 gram maccheroni - gekookt
  • 3 eieren
  • 1 stronk broccoli
  • 2 rode uien
  • 100 gram cashew noten
  • 1 appel

Voor de dressing:

  • 3 el olijfolie
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 tl mosterd
  • 3 el mayonaise
  • zout / peper
  • 1 el Italiaanse kruiden
Zet alles op je lijst +

En zo maak je het:

  • Kook de maccheroni, giet af en doe terug in de pan met een scheutje olijfolie zodat ze niet aan elkaar blijven plakken.
  • Kook de eieren en snijd ze daarna in stukjes.
  • Breek de broccoli in kleine roosjes. ( De stronk kun je bewaren in de vriezer voor bijvoorbeeld een soepje).
  • Snipper de rode uien, snijd de appel in blokjes, en ook de scamorza snijd je fijn.
  • Voor de foto heb ik alles eerst op een bord gelegd in 8-8e delen. Maar in jullie geval zou ik gewoon lekker alles in één keer in een kom mengen.
  • Neem een maatbeker erbij klop hierin van alle ingrediënten en fijne dressing. Druppel deze over de salade.
  • Heerlijk Happen!
Voor de kaas kun je het beste even naar een kaashandel gaan, of dus online bestellen. Dit koop je veelal niet in een supermarkt. 
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Gemengde scarmorza affumicata salade

Het kaasje ziet er dus een beetje uit als een soort peertje. Als je de verpakking openmaakt dan ruik je gelijk de gerookte lucht. Zelf vond ik dat helemaal niet overheersend in deze pastasalade. Ik maak nog wel een ander scamorza affumicata recept want zo bekend is het hier in Nederland niet. En dat is natuurlijk zonde want het is weer eens een andere versie van een soort mozzarella kaasje. Trouwens het kaasje is dus een “harde” kaas. Niet te vergelijken met die mozzeralla’s in vocht die je in de plastic zakjes of bakjes koopt in de supermarkt. Deze kaas zul je waarschijnlijk ook niet in je supermarkt aantreffen. Ik bestelde hem zelf online bij Crisp dat is een boodschappenservice. Zij hebben wel vaker leuke en aparte producten.

Andere lekkere salades met kaas erin verwerkt? Probeer dan deze maar eens:

Volg jij Heerlijke Happen al op Instagram of Facebook? Dat zou ik natuurlijk erg leuk vinden. Maak je dit recept tag me dan even zodat ik jullie creaties ook kan bewonderen!
Gemengde scarmorza affumicata salade

1 gedachte over “Gemengde scarmorza affumicata salade”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept