🕒 Bereidingstijd: 30 minuten 👨🍳 Moeilijkheid: ★★☆☆☆
Gevulde citroen met tonijn is een elegant Frans voorgerecht dat perfect past bij zomerse BBQ’s en diners. Deze Mediterranean fingerfood ziet er spectaculair uit en smaakt heerlijk fris met Griekse yoghurt en verse basilicum. Binnen 30 minuten heb je een indrukwekkend voorgerecht dat je gasten niet snel vergeten!
Wanneer ik in Frankrijk ben haal ik mijn hart op in de supermarkt. Maar ook op de lokale marktjes en bij de fruitkraampjes. Alles vers van het land en op de één of andere manier smaakt het toch altijd net wat beter in het land zelf. Ook zie je hier hele andere receptjes op de kaart staan bij restaurants en bistro’s. Nu heb ik het geluk dat ik Frans spreek èn kan lezen en dat maakt dat er een hele wereld voor je opengaat. Lekker Franse kook-magazines lezen en ideetjes opdoen. Het volgende recept van gevulde citroen met tonijn komt dan ook uit het magazine “Gourmand”. En dat is dan gelijk een stukje Méditerranée op je bord!

Het bordje wat je op de foto ziet kocht ik in Frankrijk op vakantie bij gebrek aan mooi servies in het vakantiehuis. Ja je bent foodblogger of je bent het niet hè….
Stap-voor-stap Bereiding van het recept
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Gevulde citroen met tonijn en Griekse yoghurt
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Print Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 3 verse citroenen
- verse basilicum
- 1 bakje Griekse Yoghurt - 150 gram
- 1 bakje verse roomkaas - St Môret 100 gram
- 1 blikje tonijn
- 2 eetlepels kappertjes
- knoflookpoeder
- zout
- peper
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- We beginnen eerst met de citroenen. Was deze goed onder de kraan en snij vervolgens met een scherp mes een kapje van de bovenkant af. Nu gaan we de citroen uithollen. Als je een een kleine citroenhandpers hebt gebruik je die om de citroen uit te persen. Voorzichtig dat je de schil wel heel laat. Met een heel scherp mes snij je langs de binnenzijde alle velletjes en restjes citroen weg. Ik heb ze onder koud water nog eens afgespoeld zodat ze echt helemaal schoon zijn.
- -e kunt het sap bewaren voor een lekker fris citroenwatertje met wat verse munt en bijvoorbeeld komkommer.
- Pak een grote kom erbij en doe hier de yoghurt, de verse roomkaas en het uitgelekte blikje tonijn in. Mix dit tot een gladde mix. Beng op smaak met peper en zout en een paar eetlepels citroensap.
- Hak dan een aantal basilicumblaadjes fijn, en ook de kappertjes hak je fijn. Doe deze bij de tonijnmix en roer het geheel even door.
- Met een theelepel vul je de citroenen netjes af tot ze vol zijn.
- Om je citroen stabiel te laten staan snij je een klein stukje van de onderkant af zodat ze niet omvallen
- Zet de citroenen tot gebruik in de koelkast. Wanneer je ze serveert doe er dan een lekker stuk stokbrood bij
Meer recepten uitproberen zoals bovenstaand recept? Kijk dan eens naar onderstaande recepten:
Tomatensalade met Italiaanse kruiden
Romige doperwtensalade met kruidnagelkaas
Bloedsinaasappel kip uit de römertopf
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Wat een lekker voorgerechtje lijkt mij dit.
Heerlijk gegeten bij een BBQ