Estimated reading time: 4 minuten
Ben je op zoek naar een eenvoudig te maken gerecht vol smaak? Deze gevulde tomaten met mosselsalade zijn precies wat je nodig hebt! Door het gebruik van orzo krijgen de tomaten een heerlijk Mediterraans tintje. Bovendien is dit hele recept duurzaam. We gebruiken biologische en onbespoten groenten, en de mosselen komen vers uit onze eigen Oosterschelde, vrij van chemicaliën en antibiotica. Een puur en eerlijk gerecht om van te genieten! Aan de slag met deze gevulde tomaten uit de oven mosselsalade recept.
Gezondheidsvoordelen:
Mosselen zijn een gezonde aanvulling op onze voeding. Ik heb de kans gehad om mee te varen op een mosselboot en bezocht verschillende kwekerijen. Veel mensen beseffen niet dat mosselen weinig calorieën bevatten en een uitstekende bron van eiwitten zijn. Bovendien bevatten ze ook belangrijke voedingsstoffen zoals ijzer, zink en vitamine B12, evenals omega-3-vetzuren die belangrijk zijn voor onze gezondheid.
Deze kleine schelpdiertjes halen hun voedsel zelf uit plankton in het water en groeien in twee jaar tijd uit tot volwaardige schelpen. De CO2-voetafdruk van mosselen ligt hierdoor wel tot 6x lager dan bij kip en zelfs 8x lager dan bij rundvlees! Zeker het overwegen waard bij het maken van je boodschappenlijstje.
Al met al reden genoeg ze weer eens lekker op tafel te zetten.
Gevulde tomaten met mosselsalade:
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Gevulde tomaten met mosselsalade
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 1½ kg Zeeuwse mosselen
- 8 grote vleestomaten - ( als variatie bijv coeur de boeuf )
- 300 gram orzo
- 1 sjalot
- 1 rode paprika
- 20 zwarte olijven - in ringetjes gesneden
- 3 verse peterselie takjes
Uit de voorraadkast:
- olijfolie
- zout
- peper
- 2 el Italiaanse kruiden
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Maak de sjalot, paprika en vleestomaten schoon.
- Snipper de sjalot, snijd de paprika in blokjes. Snijd een "dakje" van de tomaat af en hol de binnenkant voorzichtig uit.
- Was de mosselen en kook ze in een grote pan voor 5 tot 6 minuten tot de schelpen openstaan. Schud ze uit de pan in een vergiet en haal de mosselen uit de schelpen. Leg apart op een bordje.
- Neem een pan erbij en doe hier de orzo met wat zout en een liter water in en breng aan de kook. Kook in 9 minuutjes gaar.
- Verhit een koekenpan en schenk een scheut olijfolie erin. Bak de gesnipperde sjalot tot hij glazig is en voeg dan de olijven en paprika toe. Breng op smaak met peper, zout en de Italiaanse kruiden. Voeg de mosselen toe en schep om. Haal de pan van het vuur.
- Giet de orzo af en voeg deze aan de koekenpan met mosselen toe. Schep om en vul dan de tomaten met deze inhoud.
- Zet de tomaten in de ovenschaal en bak op 200 graden voor een minuutje of 15 tot de tomaten wat zacht beginnen te worden.
- Strooi wat verse peterselie op de tomaten en serveer.
- Heerlijk Happen!
Mosselfan net als ik? Dat snap ik helemaal! Om je nog wat meer ideetjes te geven deel ik hier dus nog een aantal lekkere recepten en mooie artikelen.
Heb jij een BBQ met plancha-plaat? Maak dan deze mosselen van de plancha. Klaar in no-time.
Een lekkere snack maken? Dan moet je eens deze gefrituurde mosselen met knoflooksaus maken.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Gevulde tomaten recept, gevulde tomaten mosselsalade recept uit de oven.
Delicious