Heerlijke Happen Nieuwsbrief februari 2021

Heerlijke Happen Nieuwsbrief februari 2021

Februari, de kortste maand van het jaar en deze maand is weer voorbij gevlogen. Ook deze maand was weer een “stay at home” en lockdown maand. Gelukkig heeft de natuur ons wat cadeautjes gegeven! Zo konden we lekker een aantal dagen op het ijs staan. Hier langs de dijk kon er volop op sleetjes “gereden” worden. De wereld was eventjes een weekje helemaal wit en we schoten met z’n allen Anton Pieck-achtige plaatjes. En daarna barstte ineens een soort lente los. Met zon, blauwe luchten en heerlijke dagen. Ik neem jullie nog even mee in deze Heerlijke Happen Nieuwsbrief februari 2021.

Heerlijke Happen Nieuwsbrief februari 2021
Sneeuw en ijspret! We konden een hele week genieten van echt winters weer.

Lockdown ellende

Hoewel het thuiszitten ons prima af gaat en we niet echt mogen klagen raken wij het ook beu. Zeker als er dan tijdens die mooie vriesdagen géén koek en zopie bij de ijsbaan is. En toen de zon weer ging schijnen geen enkel terrasje open was. Je merkt aan alle kanten dat mensen het behoorlijk beu zijn. Ook ik zou graag weer eens lekker een avondje uit willen. Even lekker genieten van een 4gangen diner gekookt door gepassioneerde chefs. Maar ook gewoon een frietje op een terras zou al heel fijn zijn! Geduld is een schone zaak wordt er altijd geroepen, maar het geduld raakt echt op. Ik kan de misere van de horeca-ondernemers heel goed begrijpen… Met lede ogen aanzien dat we allemaal buiten zijn en jouw terrasje mag niet open!

Aan de slag

Natuurlijk stond Heerlijke Happen niet stil! Er is weer volop gekookt en er zijn weer heel wat mooie recepten op de blog erbij gekomen. Zo ging ik ook aandeel slag met huisgemaakte pasta. En daar heb ik echt wel mijn hart aan verloren. Want hoe lekker is dat?! Ik had al een paar jaar geleden van mijn man zo’n mooi apparaatje gekregen. Deze stond in de kast te verstoffen, maar nu draait hij er lustig op los. Zelfs mijn dochter vond het leuk om eens te helpen. Hieronder help ik je op weg met wat leuke recepten:

  • Gastfoodie Tim kwam toevallig ook met zijn fijne basisrecept voor Italiaanse pasta!
  • En ga eens aan de slag met deze super fijne ravioli, ik leerde het van pasta master Sarah Puozzo tijdens een hele gezellige Zoom-meet.
Heerlijke brosse koekjes, als er over blijven dan kun je ze in een Tupperware doos bewaren.

De toppers van februari die jullie van mij kookten: je leest ze hier in de Heerlijke Happen Nieuwsbrief februari 2021

Wat vonden jullie lekkere recepten? Waar gingen jullie mee aan de slag?

  • De Franse zoute kaaskoekjes werden volop gemaakt! Ik mocht al een hoop foto’s ontvangen van jullie baksels. En die bakplaten vol koekjes gaan eigenlijk in één keer leeg…. wat een compliment!
  • Op Facebook ging de witlof met brie en appel een soort viraal met een bereik van bijna 100.000 mensen. En ook hier weer veel reacties dat het heel goed gesmaakt heeft.
  • En op Instagram was mijn citrus vitamine schaal een regelrechte hit, hier staat geen recept van op de website, dus ik plaats de foto hieronder. Geen uitleg bij nodig toch? Wel lekker smullen!
Heerlijke Happen Nieuwsbrief februari 2021
Het citrus-plateau wat op Instagram het heel goed deed.

Vooruitblik op maart

Tja wat moet ik ervan zeggen… we lijken versoepeling tegemoet te gaan maar echt “normaal” is het nog lang niet! De agenda voor maart is dus nog steeds leeg. Hier en daar heb ik natuurlijk wel leuke samenwerkingen en komt er iets in maart geleverd waar ik héél blij van ga worden… dat zien jullie later!

1 gedachte over “Heerlijke Happen Nieuwsbrief februari 2021”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *