Zin in een lekker warm ontbijtje? Eentje die helemaal in de herfstsfeer past? Maak dan eens deze heerlijke herfstige pompoen kaneel rolletjes. Helemaal in één keer waren deze broodjes overigens niet gelukt. Ik kocht bij poging nummer 1 namelijk het croissantdeeg met chocolade staafjes erbij. Helaas bleek dat een te overheersende smaak te zijn. Het was ook pure chocolade en had in mijn enthousiasme àlle staafjes tussen het deeg gepropt. Geen goed idee dus, maar hé proberen en mislukken is beter als helemaal niet proberen. Kaneel rolletjes bakken.
Het is een super makkelijk receptje wat eigenlijk iedereen wel kan maken. Zeker ook leuk om met je kind te maken, ze kunnen samen met jou de stappen volgen. Krukje erbij voor de oven en koekeloeren hoe het deeg rijst in de schaal.
Herfstige pompoen kaneel rolletjes
Als we het dan hebben over een “oude” groente dan is de pompoen er zeker één! Al ruim duizenden jaren voor Christus werden ze verbouwd in midden- en zuid Amerika. Pas na alle ontdekkingstochten die kant op werden ze in de 16e eeuw naar Europa gebracht. Het is ook een fijn no-waste product want de zaden kun je roosteren en opeten. Zo ook de bladeren van deze vrucht, dat wordt hier dan weer minder gedaan, maar kweek je ze zelf dan hoef je ook deze dus niet weg te gooien.
De enige pompoen die je niet moet eten is de kalebas. Deze is alleen voor de sier. Steeds meer zie je dat we rond Halloween ook in Nederland pompoenen uitsnijden. Ook dat is een leuke bezigheid om met je kids te doen. Mijn dochter tekent dan de gezichtjes op de pompoen die we vervolgens uithollen en er een kaarsje inzetten. Kaneel rolletjes bakken
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Herfstige pompoen kaneel rolletjes
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 1 rol croissantdeeg - ( bijv Danerol)
- 150 gr pompoenpuree
- 75 gr lichte basterdsuiker
- 1 el speculaaskruiden
Voor de frosting heb je nodig:
- 150 gr Philadelpia roomkaas
- 125 gr poedersuiker
- 2 el gesmolten roomboter
- melk ( naar behoeven zie recept)
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- We gaan eerst de pompoenpuree maken. Neem de 150 gram pompoenblokjes erbij en kook deze tot ze zacht zijn. Ongeveer een 15 tot 20 minuutjes. Laat uitlekken en stamp ze helemaal fijn tot puree.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Neem een stuk aluminiumfolie erbij en rol hier het croissant deeg op uit. Besmeer met de afgekoelde pompoenpuree. Hier strooi je de specerijen en de suiker op en rol hem dan voorzichtig op. Met een heel scherp mes snijd je de rol in 6 dunne plakken. ( Het deeg zet flink uit in de oven)
- Bekleed een ovenschaal met bakpapier en besmeer met een laagje roomboter. Leg de rolletjes erin en zet in de oven voor een minuut of 20/25 tot de randen mooi goudbruin gekleurd zijn.
- Om de frosting te maken neem je een grote kom erbij. Doe hier alle ingrediënten voor de frosting in en klop het tot een zachte massa. Is het te dik naar je zin voeg dan wat melk toe.
- Haal de schaal uit de oven en laat even afkoelen. Smeer er dan de frosting op en serveer.
Nog meer lekkere “herfstige” recepten maken zoals Herfstige pompoen kaneel rolletjes? Probeer dan eens van deze lekkere gerechtjes:
Deze herfst salade met pompoen.
Of deze groene koolstamp met paddestoelen.
Maar ook deze bonenstoof met karbonade is heerlijk herfstig.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
De echte persoon!
De echte persoon!
Dit zijn super lekkere broodjes!
Een super lekker ontbijtje is dit!
Een verrassende combinatie is dit