Geschatte leestijd: 4 minuten
Vandaag heb ik een heerlijk recept voor jullie: Italiaanse calzone met Spaanse worst. Een calzone is een soort dubbelgevouwen pizza die je vult met allerlei lekkers. Ik heb gekozen voor een vulling met Spaanse worst, mozzarella, tomatensaus en basilicum. Een heerlijke combinatie van smaken die je doet denken aan een zonnige vakantie.
Ik ben dol op pizza, maar soms heb ik geen zin om naar een restaurant te gaan of een afhaalpizza te bestellen. Dan maak ik liever zelf een pizza in mijn eigen keuken. Het is helemaal niet moeilijk om zelf pizzadeeg te maken, en je kunt het beleggen met wat je maar wilt. Een calzone is nog leuker om te maken, want je kunt de vulling lekker verrassend houden.
Zelf pizza maken
Voor dit recept heb ik gebruik gemaakt van Spaanse worst, ook wel chorizo genoemd. Dit is een pittige worst die veel smaak geeft aan de calzone. Je kunt natuurlijk ook een andere soort worst gebruiken, zoals salami of ham. Of je kunt de worst helemaal weglaten als je vegetarisch wilt eten. Dan kun je bijvoorbeeld extra groenten toevoegen, zoals champignons, paprika of spinazie.
Het leuke van een calzone is dat je hem helemaal naar je eigen smaak kunt vullen. Je kunt bijvoorbeeld ook kaas, pesto, olijven of ananas toevoegen. Het is jouw feestje! Het enige waar je op moet letten is dat je de vulling niet te nat maakt, want dan wordt het deeg te zompig. En dat je de randen goed dichtvouwt, zodat de vulling er niet uitloopt.
Ik heb deze calzone gemaakt voor mijn gezin, en ze waren allemaal enthousiast. Mijn man vond het heerlijk dat de calzone zo goed gevuld was, en mijn kinderen vonden het leuk om te raden wat er in zat. We hebben er een lekkere salade bij gegeten, en zo hadden we een complete maaltijd. Het was net alsof we in Italië waren!
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Italiaanse calzone met Spaanse worst
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptIngrediënten:
- 1 rol pizzadeeg
- 2 bolletjes mozzarella
- 10 plakjes dun gesneden chorizo
- 10 plakjes serrano ham
- 6 eetlepels tomatensaus
- verse blaadjes basilicum
- geraspte kaas
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Verwarm eerst je oven voor op 210 graden.
- Neem dan de rol pizzadeeg erbij. Ik koop deze bij de versafdeling bij de supermarkt. Rol deze uit en snij daarna het deeg door het midden. Omdat deze rol een recht hoek wordt heb ik kleine rechthoekige Italiaanse calzones gemaakt en geen ronde.Italiaanse calzone met Spaanse worst
- Pak de tomatensaus erbij en smeer op beide helften een aantal lepels tomatensaus.
- Leg dan dakpansgewijs de plakjes worst op de tomatensaus.
- Snij de mozzarella in kleine blokjes en dep het een beetje droog zodat het niet te nat wordt straks als je de pizza dichtvouwt.
- Snij nog wat verse blaadjes basilicum fijn en leg deze op de kaas. Je hoeft verder geen zout te gebruiken want het vlees en de kaas is zout genoeg van zichzelf.
- Leg een vel bakpapier op een bakplaat en daarna de Italiaanse calzones met Spaanse worst erop. Vouw ze dicht en druk de randen goed aan zodat er nergens lucht kan ontsnappen.Italiaanse calzone met Spaanse worst
- Strooi wat gerapte kaas op de bovenkant van de Italiaanse calzone om de pizza een beetje te decoreren, daarna kunnen ze de oven in voor ongeveer 20 minuten. Hou ze in de gaten dat ze niet verbranden
Vindt je bovenstaand recept lekker? Probeer dan ook eens onderstaande recepten:
Italiaanse vlaggetjes amuse met basilicum
Spaanse schotel met chorizo en paprika
Gestoofde gehaktballetjes in tomatensaus
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
calzone pizza
erg lekker om zelf een pizza te maken
Niets lekkerder dan verse pizza