Italiaanse scallopine in wijnsaus

Italiaanse scaloppine in wijnsaus

Estimated reading time: 4 minuten

Scaloppine al vino bianco: Dungesneden vlees in witte wijn saus, we maken Italiaanse scaloppine in wijnsaus. Ciao ragazzi! Scaloppine is bij ons misschien wat minder bekend, maar in de Italiaanse keuken is dit een veel gegeten vleesgerecht. Het bestaat uit dungesneden vlees (vaak kalfsvlees of kalkoen), gepaneerd in bloem en gegaard in een bepaalde saus. Kies je voor kalfsvlees dan is het een wat duurder gerecht. Kies je voor kalkoen dan zal het wat goedkoper zijn. In principe voor iedereen te maken dus, scaloppina.

scaloppine

Italiaanse scaloppine in wijnsaus

Dit gerecht is op vele manieren te maken, zoals met tomatensaus, marsala, citroen, bier, pistache, noem maar op! Echter vind ik deze manier toch echte de lekkerste. Doordat het vlees gaart in de witte wijn blijft het heerlijk mals. Echt een van mijn favoriete gerechten, omdat het mij terug brengt naar de vakanties in Italië met mijn Italiaanse familie. 

Italiaanse scallopine in wijnsaus

Dit heerlijke recept voor Italiaanse scaloppine in wijnsaus is een echte aanrader voor liefhebbers van de mediterrane keuken. Ik heb het geluk gehad om dit gerecht samen met Francine te bereiden in haar gezellige keuken. Zij heeft mij laten zien hoe je met verse ingrediënten en een goede pan een smaakvolle maaltijd kunt toveren. Zij heeft ervoor gekozen om kalfsvlees te gebruiken voor de scaloppine. Dit is wel wat duurder dan bijvoorbeeld varkensvlees of kip, maar het heeft een veel fijnere structuur en smaak. scaloppina

Bovendien is het belangrijk om bewust om te gaan met vleesconsumptie en te kiezen voor kwaliteit boven kwantiteit. Het kalfsvlees wordt eerst dun gesneden en licht gepaneerd, en daarna gebakken in boter en olijfolie. Vervolgens wordt er een heerlijke saus gemaakt van witte wijn, citroensap, kappertjes en peterselie. De scaloppine worden overgoten met de saus en geserveerd met een frisse salade of pasta. Dit is een eenvoudig maar elegant gerecht dat je gasten zeker zal verrassen. Buon appetito!

Italiaanse scallopine in wijnsaus scaloppine

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Italiaanse scallopine in wijnsaus

Italiaanse scaloppine in wijnsaus

Heerlijk kalfsvlees in een verfijnde, zachte saus, een echte traktatie dit typisch Italiaanse gerecht.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 60 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: bloem, citroen, kalfsvlees, witte wijn
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Tim Harzing
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

juspannetje

Ingrediënten:

  • 4 kalfsvlees schnitzels - ongepaneerd
  • 400 ml witte wijn
  • 1 citroen - uitgeperst
  • 4 el bloem
  • peper
  • zout
  • 25 gram roomboter

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Leg de schnitzels op een snijplank en stamp ze nog verder plat met een vleesstamper (een koekenpan kan ook leg dan wel een stukje huishoudfolie op het vlees.)
  • Verhit de roomboter in een koekenpan.
  • Paneer de schnitzels bestrooi ze met wat peper en zout en de bloem en bak deze kort aan beide kanten in de pan. 
  • Zodra het vlees begint te kleuren, voeg de witte wijn toe en laat dit nog voor zo'n 5-10 minuten sudderen. 
  • Voeg na een paar minuten het sap van de citroen toe. 
  • Haal het vlees uit de pan en leg apart op een bord. 
  • Zeef de wijnsaus door een zeef zodat de saus mooi helder is. Doe de wijnsaus dan terug in de pan en laat nog even inkoken zodat deze een mooie dikte krijgt.
  • Leg het vlees op de borden en giet de witte wijnsaus er overheen. Wees niet zuinig met de saus! 
  • Garneer met een schijfje citroen, zodat je naar eigen smaak nog wat sap kan toevoegen. Garneer met eventueel wat extra peper.
  • Serveer met wat brood zodat je het lekker in de witte wijnsaus kan dompelen!
  • Heerlijk Happen!
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Deze Blog “Italiaanse scaloppine in wijnsaus“ is een bijdrage van Tim van La Cucina Di Tim. We crossen virtueel met hem door Italië en hebben al heel wat mooie plekjes bezocht. En heel fijn om te weten: de reis is nog lang niet afgelopen! De komende tijd gaan we dus nog veel meer mooie Italiaanse klassiekers ontdekken. Een paar makkelijke en lekkere recepten zijn onder andere:

We maakten een Italiaanse crema al caffé.

En ook huisgemaakte ricotta, dat is heel eenvoudig.

Iets ingewikkelder maar de moeite waard zijn cannoli’s!

Zo maak je de perfecte pasta.

En pesto is ook niet weg te denken uit de Italiaanse keuken.

Next stop? Zie je binnenkort weer!

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

scaloppina

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Italiaanse scaloppine in wijnsaus
4.91 from 60 votes (60 ratings without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept