Geschatte leestijd: 5 minuten
Kalfsstoof in dragonsaus
De kalfsstoof in dragonsaus is een heerlijk gerecht dat een klassieke Franse twist heeft dankzij de toevoeging van dragon. Dit kruid is een populair ingrediënt in de klassieke Franse keuken en wordt vaak gebruikt in sauzen zoals bechamel en bearnaisesaus, maar ook in vinaigrettes en Dijonmosterd. kalfsstoofvlees kalfsstoofpot
Er zijn twee soorten dragon bekend: de Franse en de Russische. De Franse variant heeft een zoete smaak met een vleugje anijs en geeft een heerlijk aroma aan de saus. Het gebruik van dit kruid in de kalfsstoof zorgt voor een unieke smaakbeleving die doet denken aan de Franse keuken.
Het idee voor dit gerecht ontstond toen er nog een restje kalfsschouder over was van het recept Veau Marengo de Napoleon. Door dit restje te gebruiken in een stoofpot met dragonsaus, werd een heerlijk gerecht gecreëerd met een klassieke Franse twist. Het is een heerlijke manier om de Franse keuken te ervaren en jezelf onder te dompelen in de heerlijke smaken van dit kruid.
En zo maak je de Kalfsstoof in dragonsaus:
-We beginnen eerst met het vlees. Zorg dat het vlees op kamertemperatuur is voordat je het gaat bakken. Pak een koekenpan erbij en doe hierin wat vet. Strooi wat peper over het vlees en bak het dan aan in de pan. Zorg dat het vlees rondom helemaal mooi bruin is gebakken. kalfsstoofvlees
-Wanneer het vlees mooi bruin is voeg je de gehakte knoflook toe en bak je deze even een minuutje mee. Blus het geheel af met de witte wijn en zet het vuur zachter. Voeg het bosje dragon toe en een beetje zout. Nu ontvel je de tomaten en snij deze in blokjes en voeg ze toe aan het vlees. ( Tomaten ontvel je door ze even in een pannetje met kokend water te leggen. Zet een kruis in het vel na enkele minuten laat het velletje los en trek je het er zo af).
-Laat het vlees nu een uurtje rustig stoven. Ondertussen maak je de champignons schoon en snij ze in kwarten. Bak ze vervolgens in een koekenpan mooi bruin en zet apart tot we de borden gaan opmaken. kalfsstoofpot
-Wanneer het uur voorbij is haal je het bosje dragon uit de kalfsstoofpot en voeg je de creme fraiche toe. Roer deze goed door tot hij helemaal opgenomen is in het kookvocht van de wijn. Daarna voeg je het maizenapapje toe en laat je het geheel op laag vuur rustig pruttelen tot de saus een mooie dikte heeft. Kook intussen je spaghetti of andere pasta naar keuze.
Kalfsstoof in dragonsaus:
Na het koken en uitlekken van de spaghetti is het tijd om het gerecht af te maken. Schep de spaghetti op de borden en verdeel de kalfsstoof met champignons eroverheen. Garneer het gerecht met een stukje verse peterselie voor een frisse smaak en een mooie presentatie.
Om de het kalfsstoofvlees helemaal af te maken, kun je een lekker glas witte wijn inschenken. De wijn die je hebt gebruikt tijdens het koken van de kalfsstoof is hier een goede keuze voor. Door het gebruik van dezelfde wijn zorg je ervoor dat de smaken van de maaltijd mooi op elkaar aansluiten en elkaar versterken.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Kalfsstoof in dragonsaus
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- We beginnen eerst met het vlees. Zorg dat het vlees op kamertemperatuur is voordat je het gaat bakken. Pak een koekenpan erbij en doe hierin wat vet. Strooi wat peper over het vlees en bak het dan aan in de pan. Zorg dat het vlees rondom helemaal mooi bruin is gebakken.
- Wanneer het vlees mooi bruin is voeg je de gehakte knoflook toe en bak je deze even een minuutje mee. Blus het geheel af met de witte wijn en zet het vuur zachter. Voeg het bosje dragon toe en een beetje zout. Nu ontvel je de tomaten en snij deze in blokjes en voeg ze toe aan het vlees. ( Tomaten ontvel je door ze even in een pannetje met kokend water te leggen. Zet een kruis in het vel na enkele minuten laat het velletje los en trek je het er zo af).
- Laat het vlees nu een uurtje rustig stoven. Ondertussen maak je de champignons schoon en snij ze in kwarten. Bak ze vervolgens in een koekenpan mooi bruin en zet apart tot we de borden gaan opmaken.
- Wanneer het uur voorbij is haal je het bosje dragon uit de pan en voeg je de creme fraiche toe. Roer deze goed door tot hij helemaal opgenomen is in het kookvocht van de wijn. Daarna voeg je het maizenapapje toe en laat je het geheel op laag vuur rustig pruttelen tot de saus een mooie dikte heeft. Kook intussen je spaghetti of andere pasta naar keuze.
Vindt je bovenstaand recept lekker? Probeer dan ook eens onderstaande recepten:
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
kalfsstoofpot kalfsstoofvlees
Lekker voor in de winter
Heerlijk met die pasta