Kerst amuse met appel en eendenborst

Kerst amuse met appel en eendenborst

Geschatte leestijd: 3 minuten

Een kerstmenu zonder een fijne kerst amuse om mee te starten is niet af toch? Ik kreeg de vraag voor een mooi eendenborst recept. Zelf heb ik eendenborst pas wat later in mijn leven ontdekt. Tijdens onze reisjes naar Frankrijk zag ik het regelmatig op de kaart staan. Hierdoor heb ik het leren waarderen, en tegenwoordig kun je het jaar rond wel eendenborst krijgen. Zo is het dus niet alleen meer een kerst gerecht. kerst amuse hapjes

Wel is het zo dat het in deze tijd makkelijk te verkrijgen is omdat het toch een beetje bij de kerst hoort. Vandaar dus ook deze Kerst amuse met appel en eendenborst. Een fijn glaasje om je smaakpapillen wakker te schudden voor wat er allemaal nog meer op tafel komt te staan. Overigens kun je het ook heel goed als tussengerecht serveren .

eendenborst recept
Heerlijke smaken die perfect bij elkaar passen.

Kerst amuse met appel en eendenborst

Een recept met eendenborst maken is zoals je bij deze kerst amuse ziet helemaal niet ingewikkeld. Het vlees heeft een diepe smaak en een beetje het “wild” gevoel. Die soorten vlees worden vaak als wat “zwaarder” ervaren. Als je het vergelijkt met een stukje kipfilet dan zie je alleen al aan de kleur dat daar een groot verschil in zit. Zo moet je het ook met de smaak van dit vlees zien.

kerst amuse
De plakjes gerookte eendenborst rollen we op tot een mooie roos.

Dus, eendenborst heeft volgens mij niet heel veel extra nodig. Een beetje peper en zout is voldoende, maar in dit geval kan een toevoeging van een fijne appeltje met een vleugje kaneel wonderen doen. De combinatie van deze eenvoudige smaken zorgt voor een heerlijk en verrassend gerecht.

Kerst amuse met appel en eendenborst
Appel, kaneel, zachte ricotta en het gerookte vlees, een top combinatie.

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Kerst amuse met appel en eendenborst

De warme smaak van gerookte eendenborst en appeltjes met kaneel zijn een match made in heaven.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 34 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: amuse
Keuken: European
Trefwoord: appel, eendenborst, kaneel, ricotta
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 1 pakje gerookte eendenborst (150 gr)
  • 1 zoete appel
  • 2 takjes tijm
  • 150 gram ricotta
  • 1 tl kaneel

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Haal het klokhuis uit de appel en snijd hem in blokjes. Neem je koekenpan erbij en doe er een beetje boter in. Bak de appeltjes een paar minuutjes tot ze zacht zijn. Strooi de kaneel over de appeltjes.
  • Schep eerst wat ricotta in de glaasjes. Strooi er wat blaadjes tijm op. Schep hier wat appelblokjes op.
  • Haal het vetrandje van de eendenborst. Leg vier plakjes op een rijtje. Een klein stukje moet overlappen op het andere stukje. Rol het op tot een roosje. Zet het roosje op de appeltjes en vouw hem een klein beetje open.
  • Heerlijk Happen!
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Eendenborst, ik eet het graag en heb zeker nog meer lekkere recepten op de site. Check deze maar eens:

Deze heerlijke eendenborst met kersen-cognacsaus.

Maar ook dit fijne noodle recept met eendenborstfilet.

Eens wat anders? Maak dan deze roti met eendenborst en bimi.

Nog meer inspiratie? Dat kan:

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

kerst amuse hapjes

Start » Recepten » Voorgerechten » Kerst amuse met appel en eendenborst

4 gedachten over “Kerst amuse met appel en eendenborst”

  1. 5 sterren
    Ik heb dit recept 2x gemaakt eenmaal zoals beschreven, 2e maal heb ik de spel vervangen door mango en de ricotta opgeklopt en een eetlepel honing toegevoegd, persoonlijk een heerlijke verbetering

4.89 from 34 votes (30 ratings without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept