Kerstklassieker stoofpeertjes met een twist

Geschatte leestijd: 4 minuten

Er zijn een aantal klassiekers die gewoon niet kunnen ontbreken met de kerst. Lekker genieten met de familie aan tafel en samen smullen van heerlijke gerechten. Ik ben de uitdaging aangegaan om met stoofpeertjes aan de slag te gaan en hier een hele nieuwe twist aan te geven. Natuurlijk kennen we allemaal de mooie rode peertjes met hun warme gloed. Gestoofd met heerlijk geurende kruiden en specerijen. Ik ging hiermee aan de slag en maakte deze kerstklassieker stoofpeertjes met een twist. En ik kan jullie al verklappen dat de twist hem vooral zit in de wijn waarin ze gestoofd zijn. Dat is namelijk géén wijn, maar appelcider! En daarna gaan we aan de slag met chocolade en nougatine om deze peertjes om te toveren tot een fantastisch dessert. stoofpeertjes gestoofde peer koken

Kerstklassieker stoofpeertjes met een twist gestoofde peer
Coop kerstklassieker met een twist

10 stoofpeertje

En zo maak je deze Kerstklassieker stoofpeertjes met een twist

-We gaan eerst beginnen met de peertjes. Neem een dunschiller erbij en schil de peertjes. Laat het stokje er wel aanzitten. Zorg dat je pan niet te groot is voor het aantal peertjes, ze mogen lekker zij aan zij in de pan zitten.

Kerstklassieker stoofpeertjes met een twist
Appelcider in de pan gieten

-Voeg alle specerijen aan de pan toe en giet er vervolgens de appelcider in. Zorg dat de peertjes helemaal onder staan.

-Breng de cider aan de kook en zet daarna de peertjes op een sudderplaatje en laat ze ongeveer een uur tot anderhalf uur stoven tot ze zacht zijn.

-Haal ze daarna voorzichtig uit de pan en laat ze uitlekken. Ze moeten niet meer nat zijn aan de buitenkant.

Het chocolade laagje

-Dan gaan we aan de slag met de chocolade. Ik heb de chocolade au-bain-marie gesmolten. Doe dit wel één voor één want de chocolade moet in de tussentijd eerst opstijven voordat je de volgende laag kunt aanbrengen. Dus eerst wit en later pas de melk chocolade.

-Pak de peertjes erbij en dip deze in de kom met gesmolten witte chocolade. Hou ze vast aan het stokje en laat ze even boven de kom uitlekken. Zet ze vervolgens op een bordje bekleed met een stuk bakpapier. Daarna kunnen ze de koelkast in om op te stijven.

-Dit proces herhaal je nog een met de melkchocolade met het verschil dat je ze daarna gelijk op een schaaltje met nougatine zet. Omdat de chocolade dan nog vloeibaar is blijven de stukjes noot mooi plakken aan de peertjes.

Kerstklassieker stoofpeertjes met een twist

Kerstklassieker stoofpeertjes met een twist

En dan zijn ze klaar, je kunt ze bewaren in de koelkast tot het dessert opgediend gaat worden. stoofpeertjes koken. Serveer met een lekkere appelcider en dan kan ik alleen maar zeggen

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Week 51 weekvlog Heerlijke Happen

Kerstklassieker stoofpeertjes met een twist

Er zijn een aantal klassiekers die gewoon niet kunnen ontbreken met de kerst. Lekker genieten met de familie aan tafel en samen smullen van heerlijke gerechten.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 13 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Bijgerecht, Nagerecht
Keuken: European
Trefwoord: stoofperen
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 1 uur 30 minuten
Totale tijd: 1 uur 40 minuten
Porties: 5 personen
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 10 stoofperen
  • 3 flesjes appelcider
  • 1 zakje nougatine
  • 4 plakken witte chocolade van 100 gram
  • 4 plakken melk chocolade van 100 gram
  • 2 steranijs
  • 1 laurierblaadje
  • 1 kaneelstokje
  • 3 kruidnagels

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • We gaan eerst beginnen met de peertjes. Neem een dunschiller erbij en schil de peertjes. Laat het stokje er wel aanzitten. Zorg dat je pan niet te groot is voor het aantal peertjes, ze mogen lekker zij aan zij in de pan zitten.
  • Voeg alle specerijen aan de pan toe en giet er vervolgens de appelcider in. Zorg dat de peertjes helemaal onder staan.
  • Breng de cider aan de kook en zet daarna de peertjes op een sudderplaatje en laat ze ongeveer een uur tot anderhalf uur stoven tot ze zacht zijn.
  • Haal ze daarna voorzichtig uit de pan en laat ze uitlekken. Ze moeten niet meer nat zijn aan de buitenkant.

Het chocolade laagje

  • Dan gaan we aan de slag met de chocolade. Ik heb de chocolade au-bain-marie gesmolten. Doe dit wel één voor één want de chocolade moet in de tussentijd eerst opstijven voordat je de volgende laag kunt aanbrengen. Dus eerst wit en later pas de melk chocolade.
  • Pak de peertjes erbij en dip deze in de kom met gesmolten witte chocolade. Hou ze vast aan het stokje en laat ze even boven de kom uitlekken. Zet ze vervolgens op een bordje bekleed met een stuk bakpapier. Daarna kunnen ze de koelkast in om op te stijven.
  • Dit proces herhaal je nog een met de melkchocolade met het verschil dat je ze daarna gelijk op een schaaltje met nougatine zet. Omdat de chocolade dan nog vloeibaar is blijven de stukjes noot mooi plakken aan de peertjes.
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Wil je meer recepten uitproberen zoals Kerstklassieker stoofpeertjes met een twist? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

stoofpeertjes gestoofde peer koken

Start » Recepten » Nagerechten » Kerstklassieker stoofpeertjes met een twist

Eén gedachte over “Kerstklassieker stoofpeertjes met een twist”

4.93 from 13 votes (12 ratings without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept