Estimated reading time: 4 minuten
Er zijn een aantal klassiekers die gewoon niet kunnen ontbreken met de kerst. Lekker genieten met de familie aan tafel en samen smullen van heerlijke gerechten. Ik ben de uitdaging aangegaan om met stoofpeertjes aan de slag te gaan en hier een hele nieuwe twist aan te geven. Natuurlijk kennen we allemaal de mooie rode peertjes met hun warme gloed. Gestoofd met heerlijk geurende kruiden en specerijen. Ik ging hiermee aan de slag en maakte deze kerstklassieker stoofpeertjes met een twist. En ik kan jullie al verklappen dat de twist hem vooral zit in de wijn waarin ze gestoofd zijn. Dat is namelijk géén wijn, maar appelcider! En daarna gaan we aan de slag met chocolade en nougatine om deze peertjes om te toveren tot een fantastisch dessert. stoofpeertjes gestoofde peer koken
10 stoofpeertje
En zo maak je deze Kerstklassieker stoofpeertjes met een twist
-We gaan eerst beginnen met de peertjes. Neem een dunschiller erbij en schil de peertjes. Laat het stokje er wel aanzitten. Zorg dat je pan niet te groot is voor het aantal peertjes, ze mogen lekker zij aan zij in de pan zitten.
-Voeg alle specerijen aan de pan toe en giet er vervolgens de appelcider in. Zorg dat de peertjes helemaal onder staan.
-Breng de cider aan de kook en zet daarna de peertjes op een sudderplaatje en laat ze ongeveer een uur tot anderhalf uur stoven tot ze zacht zijn.
-Haal ze daarna voorzichtig uit de pan en laat ze uitlekken. Ze moeten niet meer nat zijn aan de buitenkant.
Het chocolade laagje
-Dan gaan we aan de slag met de chocolade. Ik heb de chocolade au-bain-marie gesmolten. Doe dit wel één voor één want de chocolade moet in de tussentijd eerst opstijven voordat je de volgende laag kunt aanbrengen. Dus eerst wit en later pas de melk chocolade.
-Pak de peertjes erbij en dip deze in de kom met gesmolten witte chocolade. Hou ze vast aan het stokje en laat ze even boven de kom uitlekken. Zet ze vervolgens op een bordje bekleed met een stuk bakpapier. Daarna kunnen ze de koelkast in om op te stijven.
-Dit proces herhaal je nog een met de melkchocolade met het verschil dat je ze daarna gelijk op een schaaltje met nougatine zet. Omdat de chocolade dan nog vloeibaar is blijven de stukjes noot mooi plakken aan de peertjes.
Kerstklassieker stoofpeertjes met een twist
En dan zijn ze klaar, je kunt ze bewaren in de koelkast tot het dessert opgediend gaat worden. stoofpeertjes koken. Serveer met een lekkere appelcider en dan kan ik alleen maar zeggen
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Kerstklassieker stoofpeertjes met een twist
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 10 stoofperen
- 3 flesjes appelcider
- 1 zakje nougatine
- 4 plakken witte chocolade van 100 gram
- 4 plakken melk chocolade van 100 gram
- 2 steranijs
- 1 laurierblaadje
- 1 kaneelstokje
- 3 kruidnagels
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- We gaan eerst beginnen met de peertjes. Neem een dunschiller erbij en schil de peertjes. Laat het stokje er wel aanzitten. Zorg dat je pan niet te groot is voor het aantal peertjes, ze mogen lekker zij aan zij in de pan zitten.
- Voeg alle specerijen aan de pan toe en giet er vervolgens de appelcider in. Zorg dat de peertjes helemaal onder staan.
- Breng de cider aan de kook en zet daarna de peertjes op een sudderplaatje en laat ze ongeveer een uur tot anderhalf uur stoven tot ze zacht zijn.
- Haal ze daarna voorzichtig uit de pan en laat ze uitlekken. Ze moeten niet meer nat zijn aan de buitenkant.
Het chocolade laagje
- Dan gaan we aan de slag met de chocolade. Ik heb de chocolade au-bain-marie gesmolten. Doe dit wel één voor één want de chocolade moet in de tussentijd eerst opstijven voordat je de volgende laag kunt aanbrengen. Dus eerst wit en later pas de melk chocolade.
- Pak de peertjes erbij en dip deze in de kom met gesmolten witte chocolade. Hou ze vast aan het stokje en laat ze even boven de kom uitlekken. Zet ze vervolgens op een bordje bekleed met een stuk bakpapier. Daarna kunnen ze de koelkast in om op te stijven.
- Dit proces herhaal je nog een met de melkchocolade met het verschil dat je ze daarna gelijk op een schaaltje met nougatine zet. Omdat de chocolade dan nog vloeibaar is blijven de stukjes noot mooi plakken aan de peertjes.
Wil je meer recepten uitproberen zoals Kerstklassieker stoofpeertjes met een twist? Kijk dan eens naar onderstaande recepten
Een kerstklassieker cranberrysaus
Heerlijk kruidige kerst stoofperen
Amuse hapje van stoofpeer met gorgonzola
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
stoofpeertjes gestoofde peer koken
Lekker, stoofperen!