Estimated reading time: 3 minuten
Misschien is dit nog wel meer een inspiratie-post te noemen dan dat ik het echt een recept mag noemen… Ik ga namelijk echt niet het ijs zelf maken, hoewel dat misschien ook wel een keer een leuk klusje zou zijn. Maar hé met deze drukke feestdagen moet je het jezelf niet heel erg moeilijk maken natuurlijk, want we ervaren als genoeg drukte en stress rondom het kerstmenu en de boodschappen! Overigens heb ik de chocoladesaus dan wel weer even zelf gemaakt, maar dat is echt easy-peasy. Dat zal ik voor jullie in de receptkaart van dit Kersttoetje trio van ijs met chocoladesaus zetten.
Kersttoetje trio van ijs met chocoladesaus
Nog wat tips voor het scheppen van een fijn bolletje?
-Laat je ijs een beetje ontdooien, dan gaat je ijsschep net even wat makkelijker door het ijs. Gebruik er één met zo’n knijpmechanisme, super handig voor de perfecte bolletjes.
-Dip de schep tussen het scheppen van de bolletjes even in warm water, daardoor laten de bolletjes makkelijk los.
-Schep je bollen een dag van te voren en leg ze in een grotere bak weer terug in de vriezer, zo kun je op de dag zelf makkelijk de bollen gelijk op de schaal leggen en sta je niet te klooien terwijl het ijs helemaal ontdooit voor het op tafel staat.
En zo heb jij wat fijne ijs-bolletjes tips en kun je lekker genieten van de drie verschillende soorten ijs en vers fruit aan het einde van je diner.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Kersttoetje trio van ijs met chocoladesaus
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 1 bak chocolade ijs
- 1 bak straciatella ijs
- 1 bak slagroomijs
- poedersuiker
- frambozen
- blauwe bessen
- rode bessen
- 2 verse munt
Voor de chocoladesaus:
- 3 el kookroom
- 75 gr pure chocolade
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Smelt de chocolade au bain marie en roer er de kookroom doorheen, blijf roeren tot je een gladde saus hebt. Laat ondertussen de bakken ijs uit de vriezer een beetje ontdooien.
- Schep met de ijsschep mooie bollen van het ijs en leg ze op de schaal.
- Versier de schaal met het verse fruit en de muntblaadjes.
- Strooi als laatste wat poedersuiker erop en serveer gelijk.
- Heerlijk Happen!
Nog meer lekkere toetjes zoals Kersttoetje trio van ijs met chocoladesaus? Dat kan hoor ik heb er nog wel een paar voor je:
- Deze heerlijke chocomousse met ijs.
- Maar ook dit kersentoetje is erg lekker.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Kersttoetje trio van ijs met chocoladesaus
Ijsje gaat er altijd in