Estimated reading time: 3 minuten
Dit is er één die iedereen wel kan maken! Wanneer je even geen zin hebt om super ingewikkeld te koken, of wanneer je het de avond van te voren wilt bereiden. Ook de boodschappenlijst in niet erg ingewikkeld, de meeste specerijen staan al in je kast. Dat vind ik zelf ook zo fijn dat je lekker kunt variëren met kruiden. Zo smaakt het elke keer nèt even anders. Deze kip met pittige kerriesaus staat ook wel bekend als kip Madras. Je zou dus ook een boemboe van kerrie kunnen gebruiken. kerriesaus recept rijst met kip
En zo maak je de Kip met pittige kerriesaus:
-Eerst snijden we de kipfilets in kleine blokjes, we schillen de appeltjes en ook die snij je in kleine blokjes. De sperziebonen maak je ook schoon en snij of breek je in tweeën. Kook deze in een aparte pan gaar en zet ze even opzij. Snipper of pers de knoflooktenen uit.
-Neem een koekenpan erbij en doe hierin wat wokolie, verhit deze en doe dan de knoflook en alle specerijen erin, bak deze even kort en voeg daarna de kipfiletblokjes toe. Roerbak deze tot ze mooi goudbruin zijn.
-In een pannetje kook je ondertussen de rijst gaar.
-Vervolgens blus je de kippenblokjes af met de kippenbouillon en roer je het even goed door. Voeg dan de crème fraiche toe en laat het mengsel even lekker pruttelen. Om de saus te binden doe je het maizenapapje erbij.
-Als laatste voegen we de gekookte sperziebonen en appelblokjes toe, roer het geheel goed door.
Neem diepe borden of kommen erbij en schep hier eerst de rijst in, daarop schep je dan de kip met pittige kerriesaus. Als je het voor kinderen niet zo pittig wilt maken laat dan de piripiri weg. Dit is een nogal pittige smaakmaker!!
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Kip met pittige kerriesaus
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptIngrediënten:
- 300 gram kipfilet
- 400 gram sperziebonen
- 1 bakje creme fraiche - 125 ml
- 2 zoete appeltjes
- 2 tenen knoflook
- 1 theelepel piripiri
- 2 theelepels kerriepoeder
- 1/2 theelepel kurkuma
- 350 ml kippenbouillon - van blokje of zelf gemaakt
- 2 eetlepels maizena - met een beetje water vermengd tot een papje
- peper
- wokolie
- zout
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Eerst snijden we de kipfilets in kleine blokjes, we schillen de appeltjes en ook die snij je in kleine blokjes. De sperziebonen maak je ook schoon en snij of breek je in tweeën. Kook deze in een aparte pan gaar en zet ze even opzij. Snipper of pers de knoflooktenen uit.
- Neem een koekenpan erbij en doe hierin wat wokolie, verhit deze en doe dan de knoflook en alle specerijen erin, bak deze even kort en voeg daarna de kipfiletblokjes toe. Roerbak deze tot ze mooi goudbruin zijn.
- In een pannetje kook je ondertussen de rijst gaar.
- Vervolgens blus je de kippenblokjes af met de kippenbouillon en roer je het even goed door. Voeg dan de crème fraiche toe en laat het mengsel even lekker pruttelen. Om de saus te binden doe je het maizenapapje erbij.
- Als laatste voegen we de gekookte sperziebonen en appelblokjes toe, roer het geheel goed door.
Wil je meer recepten uitproberen zoals Kip met pittige kerriesaus? Kijk dan eens naar onderstaande recepten
Salade Nicoise a la Francine met artisjokken
Mexicaanse kip met maiskoekjes
Low carb avocado zalm sushi met komkommer
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
kerriesaus recept rijst met kip
#Kip met pittige kerriesaus
Dit is er één die iedereen wel kan maken! Wanneer je even geen zin hebt om s …… https://t.co/yqfTcAxmJO
Lekkerrrrr
Dat ziet er goed uit