Geschatte leestijd: 3 minuten
Een makkelijke en lekkere gehaktrol uit de oven, zo kunnen we deze knapperige bladerdeeg gehaktrol met ei wel omschrijven. Hij staat binnen drie kwartier op tafel en je hebt er geen waslijst van ingrediënten voor nodig. Een goed idee voor bij je Paasbrunch of lunch. Eigenlijk is dit gehaktrol recept een soort extra luxe saucijzenbroodje. Wat de kruiden betreft heb ik het redelijk klassiek gehouden deze keer. Maar je kunt natuurlijk je fantasie de vrije loop geven hier. Ga je voor je voor pittig voeg dan een rood pepertje toe. Of kies je voor een spannende kruidenmix als bijvoorbeeld ras-el-hanout of een Oosterse mix. Het kan eigenlijk allemaal prima. Dit is dan ook een mooi basisrecept waar je lekker zelf ook nog mee aan de slag kunt gaan.
Knapperige bladerdeeg gehaktrol met ei
Een gehaktrol uit de oven heb je dus snel gemaakt en hij smaakt een dag later ook nog prima. Even opwarmen en je kunt weer smullen. Het bladerdeeg voor deze rol koop je gewoon bij je supermarkt bij de versafdeling. Als je de rol dichtvouwt maak dan de randjes een klein beetje vochtig en druk goed aan met een vork.
Dit is een heerlijke gehaktrol die je kunt maken voor je Paasbrunch. Het is een makkelijk recept waarbij je bladerdeeg vult met gehakt en kruiden. Je kunt er ook nog paasfiguurtjes van bladerdeeg op leggen, maar ik heb gekozen voor amandelsnippers. Die geven een lekkere crunch en een nootachtige smaak aan de gehaktrol. Je bakt de rol in de oven tot hij goudbruin en gaar is. Dan snijd je hem in plakken en serveer je hem warm of koud. Het is een goed vullend gerecht dat genoeg is voor vier personen, maar je kunt er ook nog iets anders bij serveren. Bijvoorbeeld een frisse salade, een soepje of wat brood. Zo maak je van je Paasbrunch een smakelijke en gezellige maaltijd!
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Knapperige bladerdeeg gehaktrol met ei
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 300 gram half om half gehakt
- 1 rol bladerdeeg - uit het versschap
- 4 eieren
- 2 sjalotten
- 2 beschuiten
- 80 ml melk
- 4 verse peterselie takjes
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Kook 3 eitjes tot hardgekookte eieren. Laat ze schrikken onder koud water en pel ze.
- In een kom verkruimel je de beschuiten en schenk hier de melk bij. Laat de beschuitkruimels de melk opnemen.
- Snipper de twee sjalotten.
- Voeg het gehakt en sjalotten toe aan de kom en breng het geheel op smaak met peper, zout en de fijngehakte peterselie. Meng alles goed door elkaar.
- Rol de rol bladerdeeg uit en verdeel het gehakt over de breedte van de rol. Snijd de eitjes door het midden en leg deze op het gehakt. Vouw het deeg dicht en duw met een vork goed aan. Besmeer de rol met een losgeklopt eitje.
- Strooi het amandelschaafsel over de hele rol en zet hem in een voorverwarmde oven van 200 graden voor een minuut of 30. ( Tot de rol mooi goudbruin is ).
- Heerlijk Happen!
Andere lekkere recepten met bladerdeeg maken? Probeer dan eens deze:
Deze heerlijke camembert in krokant bladerdeeg jasje.
En anders deze asperge tompouce met zalm mousse.
Of een heerlijke zoete bieten en bramen tarte tatin.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Wat een leuk idee
Fantastisch recept