Estimated reading time: 3 minuten
Velen van jullie weten wel dat ik op het platteland woon. Geboren en getogen in een minuscuul dorpje genaamd Ameide. Later een aantal keer verhuisd en in de grote stad terecht gekomen. Om uiteindelijk toch weer naar het platteland te vertrekken. En nu woon ik in Andel, een klein dorpje in Noord Brabant. In het dorp naast ons staat de HAK fabriek, je weet wel van die reclame…. Je moet de groenten van…. Nu kun je natuurlijk heel gemakkelijk een pot kopen. We gaan rode kool met appeltjes recept maken.
Maar laten we het eens zelf maken. Hierdoor kunnen we lekker veel kruiden en specerijen toevoegen. Dit rode kool recept maken we nu zelf: Kruidige rode kool met appeltjes! Paar uurtjes in je stoofpan en dan smullen maar.
Kruidige rode kool met appeltjes
Velden vol met kilometers kool, een plaatje wat ik hier in de omgeving kan zien. Het is een van de oudste soorten kool. Ze staan gemiddeld twee jaar op hetzelfde veld want het is een tweejarig gewas. Deze kool zit vol met Vitamine C. Als je het rauw eet dan alleen in kleine hoeveelheden.
Een rode kool recept wordt vaak gegeten bij rood vlees of bij wild gerechten. Ik moet eerlijk bekennen dat ik het niet heel erg vaak maak. Maar zo eens in de zoveel tijd in de winter zet ik een lekkere grote pan op het vuur. Hoe langer hij staat hoe zachter de kool wordt. En hierdoor geven de specerijen ook beter hun smaak af.
Ik geniet er echt van om dit hartige gerecht te bereiden. Het is een heerlijke combinatie van smaken en texturen. Vaak voeg ik nog wat gesauteerde uien en stukjes appels toe om het nog meer op smaak te brengen. Het recept is eenvoudig, maar met de juiste ingrediënten en een beetje geduld wordt de rode kool zacht en vol van smaak.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Kruidige rode kool met appeltjes
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 1 rode kool
- 2 rode uien
- 250 ml bessensap
- 2 elstar appeltjes
- 1 kaneelstokje
- 2 blaadjes laurier
- 3 kruidnagels
- 30 gram roomboter
- zout
- peper
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Snijd de rode kool door het midden en haal de kern eruit. Snijd hem daarna in fijne reepjes.
- Maak de uien schoon en snipper ze fijn.
- Neem je stoofpan erbij en verhit hem, doe de boter erin. Voeg de kruidnagels, laurier, en het kaneelstokje toe. Laat op laag vuur eventjes meebakken in de boter. Voeg dan de uitjes toe en daarna de kool.
- Schenk het bessensap erbij en breng op smaak met een beetje zout en wat peper. Roer door.
- Doe het deksel op de pan en laat een uutje of drie stoven.
- In het laatste half uurtje voeg je de stukjes Elstar appels toe. ( geschild )
- Heerlijk Happen!
Andere lekkere gerechten maken? Probeer dan eens één van deze:
Deze witte koolsalade met druiven en notenmix.
Heerlijke bloemkool crispy’s met pesto orzo.
Gegrilde witte kool met kerriesaus.
Nog meer inspiratie?
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Dit lijkt mij lekker om te proberen
Lekker!
Yum!