Geschatte leestijd: 3 minuten
Natuurlijk is een kerstdiner niets zonder de bijgerechten, wat mij betreft maken of breken ze zelfs het menu! Zeker als je met een grote groep aan tafel gaat en de hele tafel vol staat met lekkere schalen eten. Iedereen schept lekker op waar hij of zij zin in heeft. Zo vierden wij jarenlang thuis het kerstdiner en er bleef altijd nog wel wat over voor de derde kerstdag… Een fijne puree kan natuurlijk niet ontbreken en dit keer maakte ik een hele lekkere kruidige stamp van Cerisa aardappel en pastinaak. Hierdoor ietsje minder koolhydraten in de puree, en de pastinaak geeft hem ook nog eens extra smaak! Deze heeft namelijk een lichte anijssmaak en dat gaat heel goed samen met de nootmuskaat. cerise aardappel pastinaak recept
Kruidige stamp van Cerisa aardappel en pastinaak
De Cerisa aardappel is er één met een rode schil. Het is een vastkokende aardappel. En dan toch er een puree meer maken? Jazeker, want dit is een hele smaakvolle aardappel. We schillen hem en snijden hem in kleine blokjes. Hierdoor kun je, wanneer ze gaar zijn, ze gewoon heel goed stampen.
De toevoeging van pastinaak geeft extra veel smaak aan de puree, want je proeft deze heel goed terug in dit gerechtje. Bovendien kun je de puree op smaak brengen met kruiden zoals knoflook, tijm en nootmuskaat. Serveer het met een stukje gegrilde kip en gestoomde groenten voor een heerlijke en voedzame maaltijd voor het hele gezin!
Pastinaak behoort tot een vergeten groente, maar heel eerlijk ze liggen tegenwoordig steeds vaker in de supermarkt. Het is een hele fijne groente om mee te werken. De nootmuskaat moet je echt even vers malen. Daarmee krijg je mooie fijne krulletjes en gaat je puree heerlijk kruidig ruiken.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Kruidige stamp van Cerisa aardappel en pastinaak
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Schil zowel de aardappels en de pastinaken. Snijd ze daarna in kleine blokjes.
- Doe de blokjes in een pan met ruim water en een beetje zout. Kook de blokjes goed gaar in ongveer 20 minuutjes.
- Giet ze af en doe terug in de pan, voeg de roomboter, melk het zeezout en wat peper toe en stamp tot een zachte puree.
- Neem de nootmuskaatmolen erbij en maal wat over de puree.
- Heerlijk Happen
Nog meer lekkere bijgerechten maken zoals Kruidige stamp van Cerisa aardappel en pastinaak? Dat kan, probeer maar eens één van deze:
- Bijvoorbeeld deze zoete tomaten carpaccio.
- Of een heerlijke cranberrysaus die overal goed bij past.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Kruidige stamp van Cerisa cerise aardappel en pastinaak pastinaak recept
Ziet er erg lekker uit