Lekkere zalmhapjes, lekker feestelijk!

Soms krijg ik wel eens een aanvraag om bijvoorbeeld een recept te verzinnen of te maken met een bepaalde groente of bepaalde wens. Zo werd mij gevraagd om wat caloriearme hapjes of tussendoortjes te maken. Nou daaraan voldoen deze lekkere zalmhapjes wel. Je kunt ze los van elkaar maken als amuse voor de feestdagen of een feestje thuis. Of je maakt ze alle drie en serveert het als een lekker licht voorgerechtje bij een diner. En ook zeker straks met oud & nieuw misstaan ze niet op een feestelijke tafel. Zalm is een vette vis maar zeker niet slecht voor je en de kruidenkaas die ik gebruikt heb is van Philadelphia. Natuurlijk is de bereiding niet ingewikkeld en hoef je er geen uren voor in de keuken te staan zoals jullie van mij gewend zijn! zalm recept

En zo maak je de Lekkere zalmhapjes:

-Het komkommer rolletje: Neem een kaasschaaf en snij lange horizontale plakken. Daarna smeer je de plak in met wat Philadelphia en leg je er reepjes zalm op. Leg een bosje veldsla op de zalm er rol hem dan voorzichtig op. Strooi er eventueel nog wat sesampitjes op.

-Het witlofbootje: Maak met alle ingrediënten van de dressing een lekkere dressing breng op smaak met zout en peper. Snij daarna het kontje van de witlof eraf deze is erg bitter. Leg in elk bootje een plakje zalm. Snipper het sjalotje en strooi wat op de zalm. Daarna met een theelepel schep je wat dressing erop en garneer met wat kleine kappertjes.

Het zalm broodje: Met een klein uitstekertje steek je rondjes uit het koolhydraat arme brood ( eventueel kun je ook het brood in vieren snijden en kleine vierkante stapeltjes maken). Besmeer de broodjes met wat Philadelphia. Daarna leg je er wat avocado op en een plakje zalm. Op het bovenste gedeelte vouw je een mooie roosje van de zalm en garneer je hem met wat sesamzaad en bosui ringetjes.

Lekkere zalmhapjes:

Ziezo dat zijn toch drie heerlijke zalmhapjes die heel makkelijk te maken zijn! I

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Lekkere zalmhapjes

Lekkere zalmhapjes

Soms krijg ik wel eens een aanvraag om bijvoorbeeld een recept te verzinnen of te maken met een bepaalde groente of bepaalde wens.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 13 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Borrelhapje
Keuken: European
Trefwoord: zalm
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 8 personen
calorieën: 348kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

kaasschaaf

Ingrediënten:

 • 1 komkommer
 • 1 zak veldsla
 • 2 witlofstronken
 • 1 pak gerookte zalm
 • 1 bakje philadelphia
 • 1 bosuitje
 • zwarte sesampitjes
 • 1 avocado
 • 1 sjalotje
 • koolhydraatarm brood van Tasty basics

Voor de dressing :

 • 2 eetlepels olijfolie
 • 1 eetlepel zachte mosterd
 • 1 eetlepel witte wijnazijn
 • verse tijmblaadjes
 • peper
 • zout

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

 • Het komkommer rolletje: Neem een kaasschaaf en snij lange horizontale plakken. Daarna smeer je de plak in met wat Philadelphia en leg je er reepjes zalm op. Leg een bosje veldsla op de zalm er rol hem dan voorzichtig op. Strooi er eventueel nog wat sesampitjes op.
 • Het witlofbootje: Maak met alle ingrediënten van de dressing een lekkere dressing breng op smaak met zout en peper. Snij daarna het kontje van de witlof eraf deze is erg bitter. Leg in elk bootje een plakje zalm. Snipper het sjalotje en strooi wat op de zalm. Daarna met een theelepel schep je wat dressing erop en garneer met wat kleine kappertjes.
 • Het zalm broodje: Met een klein uitstekertje steek je rondjes uit het koolhydraat arme brood ( eventueel kun je ook het brood in vieren snijden en kleine vierkante stapeltjes maken). Besmeer de broodjes met wat Philadelphia. Daarna leg je er wat avocado op en een plakje zalm. Op het bovenste gedeelte vouw je een mooie roosje van de zalm en garneer je hem met wat sesamzaad en bosui ringetjes.
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Wil je meer recepten uitproberen zoals de Lekkere zalmhapjes? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

zalm recept

Start » Recepten » Hapjes » Lekkere zalmhapjes, lekker feestelijk!

5 gedachten over “Lekkere zalmhapjes, lekker feestelijk!”

 1. Pingback: Luxe paddestoelensoep met parmezaanse kaas - Heerlijke Happen

 2. Pingback: Asperge tompouce met zalmmousse - Heerlijke Happen

 3. Pingback: 5 gezonde en lekkere tussendoortjes - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept