🕒Ā Bereidingstijd:Ā 30 minutenāā👨🍳Ā Moeilijkheid:Ā ā
ā
ā
āā
Deze linguine aglio olio met mosseltjes combineert de klassieke Italiaanse simpliciteit van knoflook en olijfolie met de rijke smaken van verse mosselen en zeevruchten. Het traditionele Napolitaanse aglio e olio wordt naar een hoger niveau getild door de toevoeging van verse schelpdieren, waardoor een restaurant-waardig gerecht ontstaat dat perfect is voor een bijzondere avond of wanneer je gasten wilt imponeren.

Sommige gerechtjes of recepten laat ik speciaal liggen tot ik op vakantie ga. Dit jaar wilde ik weer een lekkere pasta maken en ƩƩn met veel knoflook. Door een mooie samenloop van omstandigheden verbleven mijn foodie-friend Luuk samen met zijn vriend bij ons op vakantie dit jaar.

En laat de eerste nou ook gek zijn op mosselen en zeevruchten. Uitgelezen kans dus om een heerlijke pasta op tafel te zetten. In de regio waar wij verblijven is de meest gekozen pasta linguine, zodoende dus deze overheerlijke linguine e aglio olio met mosseltjes. De pan en de schaal gingen helemaal op en iedereen heeft er enorm van genoten.
Wat is Aglio e Olio? De Napolitaanse Klassieker Uitgelegd
Aglio e Olio is een eenvoudig maar smaakvol Italiaans pastagerecht dat zijn oorsprong vindt in de regio Napoli. De naam betekent letterlijk “knoflook en olie,” en dit gerecht benadrukt de pure smaken van deze twee ingrediĆ«nten. De basis bestaat uit spaghetti of een andere soort pasta, die wordt gekookt en vervolgens gemengd met een overvloed aan olijfolie, knoflook en een snufje chilivlokken voor een beetje extra pit.

De kracht van Aglio e Olio ligt in zijn eenvoud. Met slechts een handvol ingrediƫnten kun je een heerlijke en bevredigende maaltijd bereiden. Het is een populair gerecht in de Italiaanse keuken dat vaak wordt geserveerd als een snelle maaltijd na een lange werkdag of als een late-night snack.

Om de smaken naar een hoger niveau te tillen, kan men vaak variaties zien die ingrediƫnten zoals peterselie, citroen of zelfs zeevruchten bevatten, zoals in het geval van de linguine aglio olio met mosseltjes. Dit maakt het tot een veelzijdig gerecht dat geschikt is voor verschillende smaken en voorkeuren.

Stap-voor-stap Bereiding van het recept
Hier vind je het complete recept met alle ingrediƫnten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Klassieke Linguine Aglio e Olio met Verse Mosseltjes en Zeevruchten
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Print Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediƫnten:
- 1 pak linguine
- 1 zak zeevruchten
- 5 tenen knoflook
- olijfolie
- vers gemalen peper
- 1 rood pepertje
- 2 sjalotten
- 8 zongedroogde tomaten
- zout
Voor de mosseltjes heb je nodig:
- 1 pak mosselen
- 1 groene courgette
- 4 tenen knoflook
- 1 witte ui
- verse baslilicumblaadjes
- verse gehakte peterselie
- 1 rood pepertje
- zout
- peper
- 100 ml witte wijn
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediƫnten toe te voegen.
En zo maak je het:
- We maken eerst de saus voor de knoflookpasta. Snipper de knoflookteentjes, en ook de sjalotten. Snij de zongedroogde tomaatjes en het pepertje in stukjes.
- Neem een koekenpan erbij en doe hier een flinke scheut olijfolie in. Bak eerst de sjalot glazig en voeg dan de knoflook toe. Daarna de zongedroogde tomaatjes en het pepertje. Voeg hier de zeevruchten aan toe. ( Ik kocht in Frankrijk een aantal bakjes met oa garnaaltjes, kleine inktvisjes, mosseltjes, met wat olijven, en paprika )
- Laat dit op een laag vuurtje rustig pruttelen terwijl we de mosseltjes maken en de linguine maken. De smaak van de zeevruchtjes trekt helemaal de saus.
De mosseltjes maken:
- Neem een grote pan erbij waar de bak met mosseltjes inpassen.
- Snij de courgette in stukjes, snipper de ui, rode peper, en knoflook.
- Giet wat olijfolie in de pan en bak eerst even de courgette, ui , rode peper en knoflook, voeg redelijk wat vers gemalen peper en zout toe. Was de mosselen en haal degene die open zijn eruit en gooi die weg. De rest kan in de pan met de wijn. Voeg de basilicum en peterselie toe. Kook dan de mosseltjes voor een minuut of 5 tot 6 tot ze lekker gaar zijn.
- Intussen kook je de linguine in zout water, ik hou zelf niet van beetgaar, van mij mag hij echt lekker gaar zijn.
- Giet de pasta af en laat even uitlekken, voeg toe aan de pastasaus met zeevruchten en schep om, voeg eventueel nog een flinke scheut olijfolie toe.
- Serveer de pasta in mooie diepe kommetjes en schep de mosseltjes erbij. Lekker wit wijntje erbij en: Heerlijk Happen
Nog meer heerlijke pasta gerechten proberen? Maak dan vooral eens ƩƩn van de volgende:
Deze heerlijke pasta met kalfsvlees
Maar ook deze pasta met knoflook
Of een avocado pasta
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Deze pasta is echt heerlijk! Ik heb hem als lunch gegeten.