Estimated reading time: 4 minuten
Sommige gerechtjes of recepten laat ik speciaal liggen tot ik op vakantie ga. Dit jaar wilde ik weer een lekkere pasta maken en één met veel knoflook. Door een mooie samenloop van omstandigheden verbleven mijn foodie-friend Luuk samen met zijn vriend bij ons op vakantie dit jaar. En laat de eerste nou ook gek zijn op mosselen en zeevruchten. Uitgelezen kans dus om een heerlijke pasta op tafel te zetten. In de regio waar wij verblijven is de meest gekozen pasta linguine, zodoende dus deze overheerlijke linguine e aglio olio met mosseltjes. De pan en de schaal gingen helemaal op en iedereen heeft er enorm van genoten.
En zo maak je de linguine aglio olio met mosseltjes:
We maken eerst de saus voor de knoflookpasta. Snipper de knoflookteentjes, en ook de sjalotten. Snij de zongedroogde tomaatjes en het pepertje in stukjes.
Neem een koekenpan erbij en doe hier een flinke scheut olijfolie in. Bak eerst de sjalot glazig en voeg dan de knoflook toe. Daarna de zongedroogde tomaatjes en het pepertje. Voeg hier de zeevruchten aan toe. ( Ik kocht in Frankrijk een aantal bakjes met oa garnaaltjes, kleine inktvisjes, mosseltjes, met wat olijven, en paprika )
Laat dit op een laag vuurtje rustig pruttelen terwijl we de mosseltjes maken en de linguine maken.
De mosseltjes maken:
Neem een grote pan erbij waar de bak met mosseltjes inpassen.
Snij de courgette in stukjes, snipper de ui, rode peper, en knoflook.
Giet wat olijfolie in de pan en bak eerst even de courgette, ui , rode peper en knoflook, voeg redelijk wat vers gemalen peper en zout toe. Was de mosselen en haal degene die open zijn eruit en gooi die weg. De rest kan in de pan met de wijn. Voeg de basilicum en peterselie toe. Kook dan de mosseltjes voor een minuut of 5 tot 6 tot ze lekker gaar zijn.
Intussen kook je de linguine in zout water, ik hou zelf niet van beetgaar, van mij mag hij echt lekker gaar zijn.
Linguine aglio olio met mosseltjes
Giet de pasta af en laat even uitlekken, voeg toe aan de pastasaus met zeevruchten en schep om, voeg eventueel nog een flinke scheut olijfolie toe.
Serveer de pasta in mooie diepe kommetjes en schep de mosseltjes erbij. Lekker wit wijntje erbij en: Heerlijk Happen
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Linguine aglio olio met mosseltjes
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 1 pak linguine
- 1 zak zeevruchten
- 5 tenen knoflook
- olijfolie
- vers gemalen peper
- 1 rood pepertje
- 2 sjalotten
- 8 zongedroogde tomaten
- zout
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- We maken eerst de saus voor de knoflookpasta. Snipper de knoflookteentjes, en ook de sjalotten. Snij de zongedroogde tomaatjes en het pepertje in stukjes.
- Neem een koekenpan erbij en doe hier een flinke scheut olijfolie in. Bak eerst de sjalot glazig en voeg dan de knoflook toe. Daarna de zongedroogde tomaatjes en het pepertje. Voeg hier de zeevruchten aan toe. ( Ik kocht in Frankrijk een aantal bakjes met oa garnaaltjes, kleine inktvisjes, mosseltjes, met wat olijven, en paprika )
- Laat dit op een laag vuurtje rustig pruttelen terwijl we de mosseltjes maken en de linguine maken. De smaak van de zeevruchtjes trekt helemaal de saus.
De mosseltjes maken:
- Neem een grote pan erbij waar de bak met mosseltjes inpassen.
- Snij de courgette in stukjes, snipper de ui, rode peper, en knoflook.
- Giet wat olijfolie in de pan en bak eerst even de courgette, ui , rode peper en knoflook, voeg redelijk wat vers gemalen peper en zout toe. Was de mosselen en haal degene die open zijn eruit en gooi die weg. De rest kan in de pan met de wijn. Voeg de basilicum en peterselie toe. Kook dan de mosseltjes voor een minuut of 5 tot 6 tot ze lekker gaar zijn.
- Intussen kook je de linguine in zout water, ik hou zelf niet van beetgaar, van mij mag hij echt lekker gaar zijn.
- Giet de pasta af en laat even uitlekken, voeg toe aan de pastasaus met zeevruchten en schep om, voeg eventueel nog een flinke scheut olijfolie toe.
- Serveer de pasta in mooie diepe kommetjes en schep de mosseltjes erbij. Lekker wit wijntje erbij en: Heerlijk Happen
Nog meer heerlijke pasta gerechten proberen? Maak dan vooral eens één van de volgende:
Deze heerlijke pasta met kalfsvlees
Maar ook deze pasta met knoflook
Of een avocado pasta
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
linguine pasta aglio e olio
Deze pasta is echt heerlijk! Ik heb hem als lunch gegeten.