Avocadopasta met geitenkaas

Avocadopasta met geitenkaas

Avocadopasta met geitenkaas

Over het algemeen eten wij vaak rode pastasaus hier thuis. En aangezien wat afwisseling helemaal niet erg is wilde ik een keer wat anders proberen. En dat lukte heel goed met deze avocadopasta met geitenkaas. Een heerlijke zachte en crèmige groene saus is het geworden. Het uitschrijven hiervan leek me weer heel erg overbodig want het is zó simpel… Maar ik doe het toch maar wel want zo kunnen jullie allemaal lezen welke ingrediënten ik gebruikt heb. Dit is een receptje wat in een handomdraai op tafel staat en dus geschikt voor die drukke doordeweekse dagen.

Dit heb je nodig:Avocadopasta met geitenkaas

Voor de saus heb je nodig:
  • 2 el zure room
  • 1 rijpe avocado
  • 1 knoflookteen
  • handvol blaadjes verse basilicum
  • sap van een halve citroen
  • peper/zout

En zo maak je het:

-Neem de pasta erbij en doe deze in een pan met ruim kokend water. Doe ook wat zout in het water en kook vervolgens de spaghetti in 8 tot 10 minuten gaar.

-Om de saus te maken doe je alle ingrediënten in een keukenmachine. Breng op smaak met het zout en de peper en draai het geheel dan tot een crèmige saus.

-In een koekenpan fruit je in een beetje olijfolie de gesnipperde ui aan, voeg daarna de velderwtjes toe en bak eventjes tot ze ontdooit en mooi fel groen van kleur zijn.Avocadopasta met geitenkaas

-Giet de pasta af en vang eventueel een kopje vocht op voor bij de saus te voegen als deze te dik is.

-Voeg nu de pasta, groentes, en saus bij elkaar en hussel het geheel tot de saus over alle pasta verdeeld is.

Avocado pasta met geitenkaas

Garneer ten slotte de borden met de geitenkaasballetjes en de verse blaadjes basilicum en : Heerlijk Happen!

Al met al een gerechtje wat binnen 15 minuutjes op tafel staat, dat noem ik nog eens snel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *