Estimated reading time: 3 minuten
Soms dient gemakt de mens. Dat snap ik best want niet iedereen is fan van koken. Je grijpt in de supermarkt een blok feta kaas, of een potje met saladeblokjes. Helaas zijn veel van dit soort producten helemaal geen echte Griekse feta. Daar zijn regels aan verbonden en je kunt het zien aan het keurmerk. De smaak komt het ook niet echt ten goede. Je zou het voor de grap eens moeten proberen en deze twee naast elkaar leggen. Zo’n pot met verse kruiden gemarineerde Griekse feta kun je heel gemakkelijk zelf maken.
Je geeft er je eigen twist aan met de kruiden en specerijen. Laat hem een dagje lekker goed marineren in de koelkast. En daarna heb je een stukje kaas wat ècht smaak heeft!
Met verse kruiden gemarineerde feta
Nog even over die Griekse feta dus. Deze kaas behoort tot de familie van de witte kazen. Hij wordt gemaakt van schapenmelk en soms ook aangevuld met geitenmelk. Inmiddels heeft feta een beschermde oorsprongbenaming gekregen. Dit omdat heel veel bedrijven feta kaas maakten die dit dus helemaal niet was. Ik kan dat als foodie alleen maar toejuichen. Hiermee blijft de ware receptuur behouden. feta marineren
En als je het koopt weet je ook zeker dat je de boeren in het gebied waar het gemaakt wordt ondersteunt. In dit recept met verse kruiden gemarineerde Griekse feta kiezen we dus voor verse kruiden. Als je de blaadjes snijdt geven ze hun smaak aan de olijfolie af. Oh en nog één tip: gebruik dan gelijk ook echte Griekse olijfolie!
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Met verse kruiden gemarineerde Griekse feta
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptIngrediënten:
- 2 feta - blokken Griekse
- 2 teentjes knoflook
- 2 verse peterselie takjes
- 6 blaadjes verse basilicum
- 10 blaadjes van verse selderij
- peper
- Griekse olijfolie
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Hak alle verse kruiden fijn. Snijd de knoflook teentjes in plakjes.
- Snijd de blokken feta in blokjes en bestrooi met een beetje versgemalen peper.
- Voeg alles toe aan je weckpot of glazen pot en vul het af met de Griekse olijfolie. Geen zout toevoegen want de kaas is zout zat.
- Laat de pot minimaal één nacht marineren in de koelkast.
- Heerlijk Happen!
Andere fijne basis recepten? Want daar is waar het begint toch? Maak deze eens:
Een heerlijke huisgemaakte guacamole moet je maken!
En deze huisgemaakte mayonaise is te simpel, maar oh zo lekker.
Zelf jus maken? Dan is helemaal niet moeilijk met dit recept.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
feta marineren
Als hij net zo lekker is als die van gisteren…
Dit is zoveel lekkerder als feta uit de supermarkt
Heerlijke combi dit
De echte persoon!
De echte persoon!
Delicious!