Mexicaanse kip met maiskoekjes

Ovengebakken Mexicaanse Kip met Zelfgemaakte Maiskoekjes

🕒 Bereidingstijd: 1 uur 10 minuten 👨‍🍳 Moeilijkheid: ★★☆☆☆

Deze Mexicaanse kip met zelfgemaakte maiskoekjes is een snelle, lekkere maaltijd. Gekruide kippenpoten uit de oven, met krokante mais-courgettekoekjes – Heerlijk voor drukke avonden en kindvriendelijk!

Mexicaanse kip met maiskoekjes
Helemaal goedgekeurd hier!

Op zoek naar een lekker Mexicaanse recept? Nou zoek dan niet verder want deze Mexicaanse kip met maiskoekjes zijn verrukkelijk! De kip gaat gekruid de oven in en daar heb je dus maar weinig werk aan. Maar ook de maiskoekjes zijn erg makkelijk te maken. Je kunt zo snel aan de slag en je hoeft er geen uren voor in de keuken te staan. Dat is natuurlijk ideaal in ons drukke bestaan van tegenwoordig. Wanneer je dit maiskoekjes recept niet te pittig maakt zullen kinderen deze ook lekker vinden.

Als laatste neem je een koekenpan erbij en hier doe je wat arachideolie in. Pak een kleine pollepel erbij en schenk voorzichtig wat van de mix in de pan. Je kunt het met de bolle kant van de lepel een beetje pletten zodat je een mooi koekje hebt. Net als bij pannenkoeken bakken kun je het koekje keren als de randjes een beetje bruin zijn en bak je hem nog even aan de andere kant. Met deze mix moet je er zeker 8 uit kunnen halen
Lekker krokant kippetje! En zo gaar, valt van het bot af.

Variaties met andere Groenten en Kruiden

Geef dit Mexicaanse gerecht een twist door de paprika en ui te vervangen door geroosterde zoete aardappelblokjes en paprika’s in verschillende kleuren. Voeg voor extra smaak verse koriander en fijngehakte jalapeño toe aan het beslag van de maiskoekjes. Ook comino (komijn) en gerookte paprika kunnen de kip extra diepte geven.

Als laatste neem je een koekenpan erbij en hier doe je wat arachideolie in. Pak een kleine pollepel erbij en schenk voorzichtig wat van de mix in de pan. Je kunt het met de bolle kant van de lepel een beetje pletten zodat je een mooi koekje hebt. Net als bij pannenkoeken bakken kun je het koekje keren als de randjes een beetje bruin zijn en bak je hem nog even aan de andere kant. Met deze mix moet je er zeker 8 uit kunnen halen

Stap-voor-stap Bereiding van het recept

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Mexicaanse kip met maiskoekjes

Ovengebakken Mexicaanse Kip met Zelfgemaakte Maiskoekjes

Gekruide kippendijen uit de oven met paprika en ui, gecombineerd met krokante koekjes van mais en courgette. Een snelle en kindvriendelijke Mexicaanse maaltijd.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 17 reacties
Print Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Mexicaans
Trefwoord: kip, mais
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 10 minuten
Servings: 4 personen
Author: Francine
Bewaar dit recept

Ingrediënten:

Voor de maiskoekjes heb je nodig:

  • 50 gram gesmolten roomboter
  • 125 ml halfvolle melk
  • 100 gram bloem
  • 2 losgeklopte eieren
  • 1 courgette - grof geraspt
  • 1 blikje mais - of verse mais van twee kolven die gekookt zijn
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel kerrie poeder
  • 1 snufje zout
  • arachideolie - om in de bakken
  • peper

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Allereerst beginnen we met de Mexicaanse kip, wrijf de bouten in met de Mexicaanse kruiden. Dit kun je al de avond ervoor doen. Zo trekken de kruiden lekker in de kip en zijn de bouten goed gemarineerd.
  • Verwarm je oven voor op 200 graden.
  • Maak de rode paprika schoon en snijd hem in blokjes, maak ook de uien schoon en snijd deze in kwarten. Neem een ovenschaal erbij en vet deze in met olijfolie. Leg de kippenpoten in de schaal en garneer eromheen de kwarten ui en de blokjes paprika. Giet nog wat olijfolie over de poten en zet hem dan in de oven.
    Laat een uur bakken, eventueel halverwege even de poten keren zodat ze goed doorbakken zijn.
  • De maiskoekjes: Laat de mais goed uitlekken en rasp de courgette grof. Courgette is een vochtige groente dus doe de courgetterasp in een theedoek en knijp het goed uit zodat al het vocht eruit is.
  • Neem een grote kom erbij en doe hierin de gesmolten boter, de melk, de eieren, de bloem, en als laatste de kruiden en mix dit tot een beslag zonder klontjes. Voeg daarna de mais en de courgette toe en mix het nog een keer goed door elkaar.
  • Als laatste neem je een koekenpan erbij en hier doe je wat arachideolie in. Pak een kleine pollepel erbij en schenk voorzichtig wat van de mix in de pan. Je kunt het met de bolle kant van de lepel een beetje pletten zodat je een mooi koekje hebt. Net als bij pannenkoeken bakken kun je het koekje keren als de randjes een beetje bruin zijn en bak je hem nog even aan de andere kant. Met deze mix moet je er zeker 8 uit kunnen halen
Tip: Marineer kip een nacht voor diepere smaak
Serveren: Lekker met guacamole of salsa
Nutrition Facts
Ovengebakken Mexicaanse Kip met Zelfgemaakte Maiskoekjes
Amount per Serving
Calories
437
% Daily Value*
Fat
 
130
g
200
%
Saturated Fat
 
41
g
256
%
Trans Fat
 
1
g
Polyunsaturated Fat
 
26
g
Monounsaturated Fat
 
52
g
Cholesterol
 
683
mg
228
%
Sodium
 
771
mg
34
%
Potassium
 
1968
mg
56
%
Carbohydrates
 
32
g
11
%
Fiber
 
5
g
21
%
Sugar
 
9
g
10
%
Protein
 
151
g
302
%
Vitamin A
 
2564
IU
51
%
Vitamin C
 
67
mg
81
%
Calcium
 
187
mg
19
%
Iron
 
9
mg
50
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Vindt je bovenstaand recept lekker? Probeer dan ook eens onderstaande recepten:

Bonen hussel met tomaat en chorizo: een smaakvol gerecht

Mediterraanse spies van Limousine steak

Zomerse salade challenge met mais

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Ovengebakken Mexicaanse Kip met Zelfgemaakte Maiskoekjes

Eén gedachte over “Ovengebakken Mexicaanse Kip met Zelfgemaakte Maiskoekjes”

4.89 from 17 votes (16 ratings without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept