Estimated reading time: 4 minuten
Op zoek naar een lekker Mexicaanse recept? Nou zoek dan niet verder want deze Mexicaanse kip met maiskoekjes zijn verrukkelijk! De kip gaat gekruid de oven in en daar heb je dus maar weinig werk aan. Maar ook de maiskoekjes zijn erg makkelijk te maken. Je kunt zo snel aan de slag en je hoeft er geen uren voor in de keuken te staan. Dat is natuurlijk ideaal in ons drukke bestaan van tegenwoordig. Wanneer je dit maiskoekjes recept niet te pittig maakt zullen kinderen deze ook lekker vinden.
En zo maak je het:
-Allereerst beginnen we met de Mexicaanse kip, wrijf de bouten in met de Mexicaanse kruiden. Dit kun je al de avond ervoor doen. Zo trekken de kruiden lekker in de kip en zijn de bouten goed gemarineerd.
-Maak de rode paprika schoon en snijd hem in blokjes, maak ook de uien schoon en snijd deze in kwarten. Neem een ovenschaal erbij en vet deze in met olijfolie. Leg de kippenpoten in de schaal en garneer eromheen de kwarten ui en de blokjes paprika. Giet nog wat olijfolie over de poten en zet hem dan in een voorverwarmde oven op 200 graden. Laat een uur bakken, eventueel halverwege even de poten keren zodat ze goed doorbakken zijn.
-Vervolgens terwijl de kip in de oven staat maken we het beslag voor de maiskoekjes.
-Laat de mais goed uitlekken en rasp de courgette grof. Courgette is een vochtige groente dus doe de courgetterasp in een theedoek en knijp het goed uit zodat al het vocht eruit is.
-Neem een grote kom erbij en doe hierin de gesmolten boter, de melk, de eieren, de bloem, en als laatste de kruiden en mix dit tot een beslag zonder klontjes. Voeg daarna de mais en de courgette toe en mix het nog een keer goed door elkaar.
Het bakken van de maiskoekjes:
-Als laatste neem je een koekenpan erbij en hier doe je wat arachideolie in. Pak een kleine pollepel erbij en schenk voorzichtig wat van de mix in de pan. Je kunt het met de bolle kant van de lepel een beetje pletten zodat je een mooi koekje hebt. Net als bij pannenkoeken bakken kun je het koekje keren als de randjes een beetje bruin zijn en bak je hem nog even aan de andere kant. Met deze mix moet je er zeker 8 uit kunnen halen.
Neem je borden erbij en schep de koekjes erop, serveer de kip erbij en een lekkere Mexicaans biertje, voilà Mexicaanse kip met maiskoekjes.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Mexicaanse kip met maiskoekjes
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 1 rode paprika - grote
- 4 rode uien
- Mexicaanse kruiden
- olijfolie
- 4 kippenpoten
Voor de maiskoekjes heb je nodig:
- 50 gram gesmolten roomboter
- 125 ml halfvolle melk
- 100 gram bloem
- 2 losgeklopte eieren
- 1 courgette - grof geraspt
- 1 blikje mais - of verse mais van twee kolven die gekookt zijn
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel kerrie poeder
- 1 snufje zout
- arachideolie - om in de bakken
- peper
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Allereerst beginnen we met de Mexicaanse kip, wrijf de bouten in met de Mexicaanse kruiden. Dit kun je al de avond ervoor doen. Zo trekken de kruiden lekker in de kip en zijn de bouten goed gemarineerd.
- Verwarm je oven voor op 200 graden.
- Maak de rode paprika schoon en snijd hem in blokjes, maak ook de uien schoon en snijd deze in kwarten. Neem een ovenschaal erbij en vet deze in met olijfolie. Leg de kippenpoten in de schaal en garneer eromheen de kwarten ui en de blokjes paprika. Giet nog wat olijfolie over de poten en zet hem dan in de oven. Laat een uur bakken, eventueel halverwege even de poten keren zodat ze goed doorbakken zijn.
- De maiskoekjes: Laat de mais goed uitlekken en rasp de courgette grof. Courgette is een vochtige groente dus doe de courgetterasp in een theedoek en knijp het goed uit zodat al het vocht eruit is.
- Neem een grote kom erbij en doe hierin de gesmolten boter, de melk, de eieren, de bloem, en als laatste de kruiden en mix dit tot een beslag zonder klontjes. Voeg daarna de mais en de courgette toe en mix het nog een keer goed door elkaar.
- Als laatste neem je een koekenpan erbij en hier doe je wat arachideolie in. Pak een kleine pollepel erbij en schenk voorzichtig wat van de mix in de pan. Je kunt het met de bolle kant van de lepel een beetje pletten zodat je een mooi koekje hebt. Net als bij pannenkoeken bakken kun je het koekje keren als de randjes een beetje bruin zijn en bak je hem nog even aan de andere kant. Met deze mix moet je er zeker 8 uit kunnen halen
Vindt je bovenstaand recept lekker? Probeer dan ook eens onderstaande recepten:
Bonen hussel met tomaat en chorizo: een smaakvol gerecht
Mediterraanse spies van Limousine steak
Zomerse salade challenge met mais
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
maiskoekjes recept
Een kip met mais, een goddelijke combinatie