🕒 Bereidingstijd: 30 minuten 👨🍳 Moeilijkheid: ★★☆☆☆
Noedelsalade met eendenborst is een heerlijk Aziatisch gerecht vol smaak! Met gemarineerde eendenborstfilet, verse groenten en een pittige sesam-dressing word je in 30 minuten beloond met een warmecmaaltijd. Lekker voor doordeweeks of speciale avonden.
Waarom Eendenborst? – Smaak & Voordelen Uitgelegd
Ter inspiratie lees ik wel eens in mijn saladebijbel. Een erg leuk kookboek met honderden salades erin. Het leuke hiervan is dat je ze als basis kunt gebruiken en dan zelf er lekker mee gaat varieren. Ik vind eendenborst ook een lekker stukje vlees en in deze noedelsalade met eendenborstfilet komt hij goed tot zijn recht. En zelfs in deze frisse tijden smaakt deze lauw-warme salade dan ook prima.

Hoe Marineer je Eendenborst?
Eendenborst marineren is simpel en maakt het vlees echt lekker! Snij de filet in reepjes en leg in een schaal. Giet sesamolie erover en breng op smaak met vers gemalen peper, korianderpoeder, knoflookpoeder en zout. Laat het minstens een half uur – of liever langer – rustig marineren. Dit geeft het vlees extra smaak en blijft het mooi mals!
Stap-voor-stap Bereiding van het recept
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Noedelsalade met Gemarineerde Eendenborstfilet – Warme Aziatische Salade
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Print Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 2 eendenborstfilets
- 2 eetlepels sesamolie
- 1 zakje sugarsnaps
- 1 grote winterwortel
- 8 champignons
- 1 pak eiernoedels
- 3 bosuitjes
- 2 eetlepels verse gehakte peterselie
- vers gemalen peper
- korianderpoeder
- djahe - naar smaak
- knoflookpoeder
- zout
Voor de dressing:
- 2 eetlepels witte azijn
- 1 theelepel bruine basterdsuiker
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 teen knoflook geperst
- zwarte sesampitjes
- 3 eetlepels zonnebloemolie
- 2 eetlepels sesamolie
- gemalen zwarte peper
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Laat eerst de eendeborstfilets op kamertemperatuur komen. Snij ze in reepjes en leg ze daarna in een schaal. Giet er wat sesamolie olie op en breng op smaak met vers gemalen peper, korianderpoeder, knoflookpoeder en een beetje zout. Zet apart en laat het even lekker marineren.
- Snij daarna de wortel in reepjes, haal de kontjes van de sugar snaps en snij de champignons in plakjes. In een stoompan of stoomoven stoom je de wortels en sugar snaps gaar.
- In een koekenpan bak je de eendenborstfilets om en om gaar. Niet te lang anders worden ze taai, daarna haal je ze uit de pan en leg je ze even apart. In het eendenvet bak je nu de plakjes champignons.
- Kook in een pan 2 liter water en zet dan het vuur uit. Vervolgens doe je de noedels in de pan en week je in vier minuten de noedels zacht. Haal ze uit de pan en spoel ze af in een vergiet met koud water.
- Doe ten slotte alle ingrediënten voor de dressing in een kommetje en mix het goed door elkaar.
Veelgestelde Vragen (FAQ)
Laat de eendenborst eerst op kamertemperatuur komen. Bak hem in een hete pan met de huidslaag naar beneden ongeveer 4-5 minuten, draai dan om en bak nog 2-3 minuten. Het vlees blijft zo mooi roze en mals. Niet te lang bakken, anders wordt het droog en taai!
Ja, je kunt de noedels een paar uur van tevoren koken en afkoelen. Bewaar ze in de koelkast in een container met een scheutje sesamolie zodat ze niet aan elkaar plakken. Perfect voor een snelle lunch!
Kipfilet werkt prima als vervanger – bak het even kort zodat het mals blijft. Of ga voor rundvlees, lam of zelfs gegrilde garnalen. Deze Aziatische salade is flexibel en smaakt met alles heerlijk!
Lekkerrrrr
Ziet er heel lekker uit
Snel zelf een keer proberen!
Heb er gisteren nog 1 aangereden, ligt nu in de vriezer
Heerlijk dit!