Noedelsalade met Eendenborstfilet – Warm Aziatisch Salade Recept

🕒 Bereidingstijd: 30 minuten 👨‍🍳 Moeilijkheid: ★★☆☆☆

Noedelsalade met eendenborst is een heerlijk Aziatisch gerecht vol smaak! Met gemarineerde eendenborstfilet, verse groenten en een pittige sesam-dressing word je in 30 minuten beloond met een warmecmaaltijd. Lekker voor doordeweeks of speciale avonden.

Waarom Eendenborst? – Smaak & Voordelen Uitgelegd

Ter inspiratie lees ik wel eens in mijn saladebijbel. Een erg leuk kookboek met honderden salades erin. Het leuke hiervan is dat je ze als basis kunt gebruiken en dan zelf er lekker mee gaat varieren. Ik vind eendenborst ook een lekker stukje vlees en in deze noedelsalade met eendenborstfilet komt hij goed tot zijn recht. En zelfs in deze frisse tijden smaakt deze lauw-warme salade dan ook prima.

Noedelsalade met eendenborstfilet Aziatische salade eend,

Hoe Marineer je Eendenborst?

Eendenborst marineren is simpel en maakt het vlees echt lekker! Snij de filet in reepjes en leg in een schaal. Giet sesamolie erover en breng op smaak met vers gemalen peper, korianderpoeder, knoflookpoeder en zout. Laat het minstens een half uur – of liever langer – rustig marineren. Dit geeft het vlees extra smaak en blijft het mooi mals!

Stap-voor-stap Bereiding van het recept

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Noedelsalade met eendenborstfilet

Noedelsalade met Gemarineerde Eendenborstfilet – Warme Aziatische Salade

Deze warme noedelsalade combineert gemarineerde eendenborstfilet met verse groenten en een romige sesam-dressing. In slechts 30 minuten maak je een elegant Aziatisch gerecht met volle smaak.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 22 reacties
Print Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Aziatisch
Trefwoord: eendenborst
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Servings: 4 personen
Author: Francine
Bewaar dit recept

Ingrediënten:

Voor de dressing:

  • 2 eetlepels witte azijn
  • 1 theelepel bruine basterdsuiker
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 teen knoflook geperst
  • zwarte sesampitjes
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 eetlepels sesamolie
  • gemalen zwarte peper

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Laat eerst de eendeborstfilets op kamertemperatuur komen. Snij ze in reepjes en leg ze daarna in een schaal. Giet er wat sesamolie olie op en breng op smaak met vers gemalen peper, korianderpoeder, knoflookpoeder en een beetje zout. Zet apart en laat het even lekker marineren.
  • Snij daarna de wortel in reepjes, haal de kontjes van de sugar snaps en snij de champignons in plakjes. In een stoompan of stoomoven stoom je de wortels en sugar snaps gaar.
  • In een koekenpan bak je de eendenborstfilets om en om gaar. Niet te lang anders worden ze taai, daarna haal je ze uit de pan en leg je ze even apart. In het eendenvet bak je nu de plakjes champignons.
  • Kook in een pan 2 liter water en zet dan het vuur uit. Vervolgens doe je de noedels in de pan en week je in vier minuten de noedels zacht. Haal ze uit de pan en spoel ze af in een vergiet met koud water.
  • Doe ten slotte alle ingrediënten voor de dressing in een kommetje en mix het goed door elkaar.
Eendenborst timing: NIET te lang bakken (3-4 min per zijde)! Blijft het malst als je het rosé houdt – overgebakken wordt het taai
Koekenpan temperatuur: Hoog vuur, niet te veel olie. Eend moet sizzelen maar niet branden
Nutrition Facts
Noedelsalade met Gemarineerde Eendenborstfilet – Warme Aziatische Salade
Amount per Serving
Calories
424
% Daily Value*
Fat
 
1
g
2
%
Saturated Fat
 
0.2
g
1
%
Polyunsaturated Fat
 
0.3
g
Monounsaturated Fat
 
1
g
Sodium
 
31
mg
1
%
Potassium
 
154
mg
4
%
Carbohydrates
 
2
g
1
%
Fiber
 
1
g
4
%
Sugar
 
1
g
1
%
Protein
 
1
g
2
%
Vitamin A
 
90
IU
2
%
Vitamin C
 
3
mg
4
%
Calcium
 
8
mg
1
%
Iron
 
0.4
mg
2
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Veelgestelde Vragen (FAQ)

Hoe bak ik eendenborst perfect roze van binnen?

Laat de eendenborst eerst op kamertemperatuur komen. Bak hem in een hete pan met de huidslaag naar beneden ongeveer 4-5 minuten, draai dan om en bak nog 2-3 minuten. Het vlees blijft zo mooi roze en mals. Niet te lang bakken, anders wordt het droog en taai!

Kan ik de noedels van tevoren koken?

Ja, je kunt de noedels een paar uur van tevoren koken en afkoelen. Bewaar ze in de koelkast in een container met een scheutje sesamolie zodat ze niet aan elkaar plakken. Perfect voor een snelle lunch!

Welk vlees kan ik gebruiken als ik geen eendenborst heb?

Kipfilet werkt prima als vervanger – bak het even kort zodat het mals blijft. Of ga voor rundvlees, lam of zelfs gegrilde garnalen. Deze Aziatische salade is flexibel en smaakt met alles heerlijk!

Wil je meer recepten uitproberen zoals de Noedelsalade met eendenborstfilet? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

Gegrilde Paprika Stoofpot met Rundvlees en Rijst

Asperge lente salade

Zomerse Salade met Frans Fruit Recept – Perzik, Abrikoos & Prosciutto

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Noedelsalade met Eendenborstfilet – Warm Aziatisch Salade Recept

5 gedachten over “Noedelsalade met Eendenborstfilet – Warm Aziatisch Salade Recept”

4.91 from 22 votes (17 ratings without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept