Estimated reading time: 3 minuten
Deze krabbetjes bereiden is super gemakkelijk! Het marineren doen we zelf en zéker de avond van te voren. Hierdoor trekt de marinade goed in het vlees en dat proef je. Dit krabbetjes recept is in het geheel niet ingewikkeld je hebt alleen wat tijd nodig. We gaan ze namelijk op een lage temperatuur bakken. Zo krijgt het vlees de tijd en valt het letterlijk van het bot op het moment dat je ze gaat serveren. Deze Oosters gekruide krabbetjes uit de oven serveerde ik lekker met een kom basmati rijst erbij. Dit vlees wordt trouwens ook heel vaak gebruikt bij een Oer Hollandse erwtensoep. Wellicht dat je het daar van kent. slowcooking recepten
Oosters gekruide krabbetjes uit de oven
Deze krabbetjes bereiden we deze keer dus met een Oosters geïnspireerde marinade. Maar hier kun je jezelf helemaal in laten gaan. Het vlees is namelijk op tal van manieren te marineren. Een lekker recept zou ook krabbetjes van de BBQ kunnen zijn. Het zijn namelijk ook een soort van spareribs. En deze kun je dus ook lekker uren op een bbq maken. Daarmee geef je de krabbetjes nog een lekker extra rooksmaakje.
En wat betreft de kosten? Krabbetjes zijn veel goedkoper dan spareribs! Voor dit smakelijke recept betaalde ik nog net geen €6. Dat waren tien heerlijk malse krabbetjes met flink veel vlees eraan. Het genieten van deze voordelige maaltijd was echt de moeite waard. Bovendien kan je met de overgebleven krabbetjes nog een ander heerlijk gerecht bereiden en zo nog meer waarde halen uit je aankoop. De prijs-kwaliteitverhouding van dit gerecht is echt fantastisch!
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Oosters gekruide krabbetjes uit de oven
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptIngrediënten:
- 10 krabbetjes
- 100 gram witte rijst
Voor de marinade heb je nodig:
- 4 el ketjap
- 4 el sojasaus
- 50 ml wokolie
- peper
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl korianderpoeder
- 1 tl kerriepoeder
- 4 el rijst azijn
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Neem een kom of plastic vrieszak erbij en doe hierin alle ingrediënten voor de marinade. Mix het geheel tot een gladde saus en doe dan de krabbetjes erbij. Laat een nacht marineren in de koelkast.
- Haal het vlees uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
- Verwarm je oven op 120 graden voor.
- Doe het vlees in een kom en laat het vervolgens op 120 graden vier uur lang garen. Dek de schaal af met een deksel of anders aluminiumfolie. Draai zo nu en dan het vlees eens om.
- Kook de rijst gaar.
- Serveer met wat verse peterselie.
- Heerlijk Happen!
Meer inspiratie voor perfect gegaard vlees uit de oven? Probeer dan deze eens:
Deze beenham uit de oven met rozemarijn en tijm.
Of deze super zachte shortribs uit de oven.
Maar ook deze kip in tomatensaus uit de römertopf uit de oven is top.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Nog meer inspiratie? Check deze dan:
Avocadodip met Midden Oosters tintje
Oosterse shakshuka uit Brabant
Tijgergarnalen in pittige tomatensaus
slowcooking recepten
Ik krijg er honger van. Ziet er heerlijk uit
Het zag er zo lekker uit dat ik ben gelijk begonnen. Staat nu in de oven en dat wordt dus 4 uren wachten.
Wat leuk! Laat je me weten hoe het heeft gesmaakt? gr Francine
Oh oh oh oh oh…. Wat zijn die verrukkelijk zeg ! Echt een super lekker recept ! Dat vonden mijn man, mijn zoon en mijn zus ook !
Heerlijk voor een feestje
Looks delicious!