Geschatte leestijd: 3 minuten
Wij zijn hier thuis dol op kaas, en daar maak ik maar weinig onderscheid in want we lusten het allemaal! Een veel gebruikte kaas is de Parmezaanse kaas. Die ligt standaard in de lade in de koelkast om te gebruiken bij allerhande gerechten. Natuurlijk top bij een pasta, of over je pizza maar dus ook een fijne smaakmaker bij groenten. Net zoals bij deze oven wortels met Parmezaanse kaas.
De kaas smelt lekker over de wortels en krijgt een licht krokantje. Een heel fijn bijgerechtje bij bijvoorbeeld een stuk vis en wat puree of gebakken aardappeltjes. Je kunt ze verder kruiden zoals jij dat lekker vindt. Ga voor pikant en voeg wat chilipoeder toe, of voor een Oosters tintje met wat za’atar specerijenmix.
Oven wortels met Parmezaanse kaas
Wortels zijn een heerlijke en gezonde groente die je het hele jaar door kunt vinden in de winkel of op de markt. Daarom is het handig om een basis recept te hebben voor een smakelijke wortelsoep die je altijd kunt maken als je zin hebt in iets warms en voedzaams.
Maar wist je dat je ook iets lekkers kunt doen met het groene blad van de wortels? In plaats van het weg te gooien, kun je er een verrukkelijke pesto van maken die perfect past bij de soep.
Het is heel eenvoudig: je vervangt de basilicum door de wortelblaadjes en voegt de andere ingrediënten toe die je normaal gesproken ook gebruikt voor pesto, zoals pijnboompitten, knoflook, olijfolie en Parmezaanse kaas. Zo heb je een compleet en duurzaam gerecht waar je van kunt genieten!
Hier vind je een heerlijk recept om zelf je pesto te maken: Homemade verse groene en rode pesto
Deze pesto kun je ook heel goed serveren bij de oven wortels met Parmezaanse kaas. Smeer een beetje over de wortels en serveer met een lekker stokbroodje erbij.
Oven wortels met Parmezaanse kaas
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptIngrediënten:
- 1 bos peentjes
- 75 gram geraspte Parmezaanse kaas
- 2 eetlepels pijnboompitjes
- olijfolie
- Persillade (kruidenmix)
- verse peterselie takjes
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Verhit je oven voor op 200 graden.
- Schrap met een mesje de wortels schoon. Laat een klein stukje van het groen aan de wortels zitten. Snijd ze daarna in de lengte in kwarten.
- Bekleed een bakblik met bakpapier, leg de wortels erop en druppel wat olijfolie erover. Bestrooi met wat persillade en de Parmezaanse kaas en zet in de oven.
- Laat een 15 minuutjes bakken en hussel dan alles even goed en bak nog eens 10 minuutjes.
- Rooster intussen in een koekenpan de pijnboompitjes en hak de verse peterselie fijn.
- Haal de wortels uit de oven en leg op een schaal, bestrooi met de peterselie en pijnboompitjes en serveer.
- Heerlijk Happen!
Andere lekkere recepten met wortel erin? Yes ik heb deze ook nog voor je:
Deze fijne wortelsalade met rozijnen en appel bij je BBQ bijvoorbeeld.
Of wat dacht je van deze snack: carrot cake bliss balls, een gezond tussendoortje.
En verwerkt in een fijn soepje zoals deze wortel paprikasoep.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Wat een leuke manier om wortels te bereiden
Heerlijk vegetarisch